TORTE: recepti, saveti, ideje...

po uzoru na meni jednu od omiljenih majstorica Mari Milo

attachment.php

ODLICNO pitanje, hajde Zoko, skazi nam nesto o ORIGINAL Svarcvald! Ja istoimam "svoj" recept, neku kombinaciju koja je meni licno svidja, pa i musterijama tako nudim, meni je bezveze ono: debele kako kore, sl.pavlaka i visnje, posebno kad nisu svjeze nego odledjene iz friza?!

Ovde kada narucuju tortu kazu ti za koliko osoba zele.Tako se kupuje i u pekari pa i ja radim tako jer kada bih rekla kg kosta toliko i toliko svi bi se izbecili a kada naruce one njihove sa 5 cm debelim slagom i jednom tankom koricom ja ne bih nista zaradila a vreme i trud urtosila.Torta precnika 26 je ovde 16-20 parcadi u zavisnosti od visine i jacine torte a parce se krece izmedju 1,5 evra -3.2 evra. Ja licno za okrugle imam jednu a pravougaone drugu cenu propracunatu da ja zaradim i ne stojim uzalud u kuhinji (i naravno koliko ukrasa je potrebno).
Eh sto ja ne zivim tamo pa da mogu toliko da naplatim meni za tortu od 26 cm kada kazem 40 eura izbece oci kao da sam rekla neznam ti koliko, ja nisam ispocetka verovala svojoj kumi, koja zivi u Schweiz, da kod njih ja svoju tortu bi naplatila minimum 100 eura e ja sam tada rekla daj ma kakvi ko bi mi dao te pare, e sad vidim da je tako!

Molim za pomoc posto sam u guzvi i ne mogu da pretrazujem sve.
Da li negde ima tutorijal za Beyblade figurice i ko je pravio te torte. Poludecu od tih svih mogucih crtaca.
Hvala drage moje unapred.
evo iznad , pravila je sand.i ...torta desno na kojoj pise marko, pravila je i tenesa i jele na korisnim adresama jele je ostavila neka uputstva za pravljenje na 38 strani ...

Back