TORTE: recepti, saveti, ideje...

Probala sam,nema ni govora da onako lijepo obojim kao ona.Ne isplati mi se kupovati fondan,ok je kupiti za detalje,ali sto kazes za cjeleu tortu ne.Ja sam dobila neku Italijansku boju u prahu,slag mi oboji fantasticno,ali fondan se raspada.Probala sam i dok je tecan,i kad sam to nasula u secer,samo se pretvorilo u sitne mrvice,ludim.Vidim na fb,da dosta zena koristi domaci fondan i boji.KAKO :sad2:

Joj, to ti ja ne mogu pomoci, jer ja kupujem taj nemam alternativu tome.
Jos iscitaj tamo na temu krasavenje sta su radile zenice, pise kako se to ponasa kad se stavi u tecno, znam da su zadovoljne samo za tad, aksniejd anije dobro, to da se stvrdne u neke mrvice pretvori kad se tecna masa stavi u secer,e to nisma cula, ne znam, javice s eneko ko ima vise sa tim iskustva

Moze li mi neko preporuciti neku cokoladnu tortu? Da bude potpuno cokoladna,cokoladna kora i fil...tako nekako...da bude cela braon :) Naravno ukusna i za pod fondan al ne preterano suva :)
Par poruka iznad imas recept koji je Marge Simpson napisala kada sam ja takvu trazila.Kora je bas tamna ako stavis cist kakao,fil je takodje taman ali ako zelis jos tamniji stavi joa kakao ali i vise secera jer ce biti gorka.Nama je bila super. Takodje imas i recept za coko kore od Ellore one takodje tamne i za nijansu mekse. I one su super.

Poslednja izmena:
Nikako da se sjetim da i ovdje stavim torte, evo sad da se iskupim
150699_3452856393372_1029647056_3221248_1173635238_n.jpg

Kidi torta sa malinama ... da bude 3.5 kg sa fondanom ? Koji prečnik da bude ? Tri ili četiri kore ? :think:

moje iskustvo: da bude 3,5kg treba 24-26cm precnik (zavisno od same dekoracije koliko je zahtjevna pa samim tim i teska) i to povecam da budu 4 kore, onako mi je niska.
U plehu 28-30cm pecem kad treba da bude 4-4,5kg i onda isto pravih 4 kore od po 4 bjelanca

Par poruka iznad imas recept koji je Marge Simpson napisala kada sam ja takvu trazila.Kora je bas tamna ako stavis cist kakao,fil je takodje taman ali ako zelis jos tamniji stavi joa kakao ali i vise secera jer ce biti gorka.Nama je bila super. Takodje imas i recept za coko kore od Ellore one takodje tamne i za nijansu mekse. I one su super.

A ja bih ove Ellorine kore da ukombinujem sa nekim filom koji je isto tako crn, ali sa cokoladom unutra, kakvi su vasi prijedlozi za to. JEr kad mi traze coko tortu ja nudim Zoju i nju najvise pravim, ali kad mi musterija kaze da nece taj sloj sl.pavlake, nego crnu koru, crn fil, e tu krecu peripetije

Daco a sto ne pravis moju cokoladnu od nje nemas cokoladniju

Mislis onu najcokoladniju cokoladnu tortu? E da znas da bih mogla sad za nasu Slavu, razmisljala sam bas da isprobam nesto sasvim novo, bice neka torta na 2 sprata, sa okolo coko dekoracijom, mislila sam isprobati /mocart, jer ja volim te coko - vocne kombinacije, ili cu onda ipak tu strogo cokoladisanu varijantu. Hej, negdje si mi napislaa u koji precnik, 25cm cini mi se?

Slične teme

Back