TORTE: recepti, saveti, ideje...

Da li je od vas neko imao ili ima Conradoov Profi Airbrush Set AC-55 zanimaju me iskustva ili je neko cuo nesto o njemu. U velikoj sam dilemi oko kompresora i molim vas za predloge, sugestije, i ako neko ima pozitivna iskustva sa nekim drugim tipom kompresora, sad mi je totalni haos u glavi koji kupiti

Ja sam samo jednom i to u početku igranja sa fondanom pokušala da napravim rojal masu. Ninašta nije ličila, bacila sam i više nikad nisam probala. Kopovna mi se rasteže kao žvaka pa i nju ne volim. Da li je ti sama ptaviš ili?

Ja obožavam rojal masu i sama je pravim. Evo i recepta po kome radim, da ne prekucavam. http://www.ivaninsvetslatkisa.com/2011/01/31/lizalice-od-rojal-mase/ Odprilike ide na jedan belanac 250 gr šećera ali količina šećera zavisi od veličine jajeta.

Ne, ja uvek radim sam rojal masom. Samo uradim prvo konture gušćom masom, a onda kad se one osuše masu razredim sa nekoliko kapi vode i popunjavam unutrašnjost. Takve slike sam ranije stavljala na šlag samo da bude malo gušće umućen i nisu se topile. Omekša se slika malo ako duže stoji na torti ali ne bude onako da se razliju boje. Čak sam za neko takmičenje radila jelkice od rojala, stavljala ih na šlag i stajale su ceo dan ali se nisu raspale.

Ne, ja uvek radim sam rojal masom. Samo uradim prvo konture gušćom masom, a onda kad se one osuše masu razredim sa nekoliko kapi vode i popunjavam unutrašnjost. Takve slike sam ranije stavljala na šlag samo da bude malo gušće umućen i nisu se topile. Omekša se slika malo ako duže stoji na torti ali ne bude onako da se razliju boje. Čak sam za neko takmičenje radila jelkice od rojala, stavljala ih na šlag i stajale su ceo dan ali se nisu raspale.
Pa ne znam onda u cemu je moj problem...ja isto tako radim kao ti, ali sam samo jednom probala na slag i slika se otopila pa nisam vise ni pokusavala sa slagom...

I zaboravih da napišem, recimo ako na svadbama stavljaju tortu u hladnjaču, kad se torta izvadi rojal se mnogo brže topi zbog velike razlike u temperaturi jer se figurice "oznoje" pa sam tad figurice uglavnom stavljala pre izvoženja torte.

Da, da to znam...izucavala sam rojal masu dosta dugo...;)A imas li u albumu neku sa figuricama od rojala?

Evo te sa Sajma o kojoj sam pisala malopre. Na njoj su sve figurice od rojala. Torta je od pre par godina pa su slike malo lošije.

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Treba mi savet. Pitali su me da napravim dve torte u obliku srca, ali da nisu dekorisane fondanom, vec prelivene cokoladom ili cokoladnim slagom. Ja inace radim samo torte sa fondanom, i dr. sam do sada odbijala, ali posto nam je ovo rodjak dvoumim se sta da radim. Kako bih mogla lepo sa svih strana da razlijem cokoladu, i da li bih mogla slag braon bojom da obojim da dobijem boju cokolade i postupci. Hvala.

Slične teme

Back