TORTE: recepti, saveti, ideje...

To na 21 strani nije fil na pari u mikrotalasnoj, nego u mleku, a u mikrotalasnoj. :D

Fil na pari u mikrotalasnoj ('ajde da probamo ovako, pa da vajni pretraživač izbaci ovo kada se traži, jer od njega stvarno slaba vajda :roll: )

Mikserom promešaš žumanca i šećer. Staviš u mikrotalasnu, u zavisnosti od broja žumanaca na 2 - 3 minuta. Ne na više. Izvadiš, promešaš mikserom, vidiš gustinu, pa ako treba vratiš u mikrotalasnu. Ali ne na duže od minut. Pa opet izvadiš, promešaš, proceniš, pa ako treba ponoviš.

Moj savet je uvek na manje minuta, pa češće mešati, jer u trenutku sve može da ode do đavola. Naročito ako je blizu da bude gotovo, tada su bukvalno sekunde u pitanju da se umesto fila dobiju neupotrebljive žute kuglice, ili slatka kajgana. :(

Deluje komplikovano, a u stvari nije. Ko jednom uđe u štos kuvanja filova u mikrotalasnoj, nikada se više ne vraća na ringlu.

Evo još jedna tortica od vikenda
attachment.php

Bravo,barvaoooooo. Koliko lepih ostvarenja u mom odsustvu. Trebace mi cela vecnost da svepregledami nagradim. :konfete:

Ovo je moja tortica koja nam je ulepsala Bozicne radosti.:zstidljivko: Morm da se pohvalim uspela sam da ugradimi svtiljke u prozore tako da je torta izgledala bozanstveno. Moram da priznam, iaako nije ni lepo ni pristojno, bas sam se pravila vazna.

attachment.php

attachment.php

i jedna u mraku
attachment.php

/I]

zene
ja sam totalni duduk za ukrasavanje torti
ali ovih vasih ne mogu da se nagledam kolko su dobre!!!!
ovu moram da izdvojim zato sto mi je skroz simpa
svidja mi se sto nije geometrijski pravilna i ostrih pravilnih ivica

Kore: 8 zumanaca odvojiti od belanaca pa belanca umutiti sa 8 ks secera,pa dodati jedno po jedno zumance pa 4 ks brasna,4 ks kakaa,4 ks ulja sve polako pomesati i od toga peci kore .Ja pecem 4>
Fil:6 jaja,200 gr secera skuvati na pari kad se zgusne dodati 200 gr cokolade da se rastopi.Kad se ohladi dodati 1 margarin umucen.

Po ovim merama torta bude oko 2 kg i dosta je mala tako da ako hocete vecu povecajte mere.
Image2076.jpg

ja sad probala fil u mikro, e sad, sve sam kako je objasnila ZD, malo mikro malo mesala mikserom i odjednom pocelo da se dize u posudi, ja izvadim izmiksiram i deluje ok, ja da probam nakon par min ono gustooooo a nema grudvica, samo je jako gusto i malo zvackavo, nisam jos dodala margarin al izgleda sam ga prekuvala... mogu li tu malo mleka da dodam da ne bude tako gusto ili tu nema leka?

Slične teme

Back