TORTE: recepti, saveti, ideje...

Evo torte koja se meni dopala, ali se bojim da mi
glazura ne puca. :confused:

torta-sa-figuricom-jednoroga.jpg

ma ne znam ni ja zasto ana kore zoja fil, zapravo znam. zoja kore jos nisam pravila, fil, jesam i super je . ana tortu sam jednom pravila i kore su mi ok ali fil mi se nije nikako htio ni stegnuti ni umutit, radila sam sa onim hole slagom u tetrapaku, mozda zbog toga al koliko god da sam je mutila krema nikako da se nimalo stisne , na kraju sam rastopila jednu zelatinu i to je malo popravilo stvar ali ja nisam bila zadovoljna.
sad se jos uvijek mislim da li da ipak radim cjelokupnu tortu zoju?
al ako zeynem stvar 25 su sve prodavnice zatvorene, pa nista od torte ahahahah

Hvala Vam sto ste probale da mi pomognete oko susenih kora. Ranije sam ih susila ali vise nece najverovatnije mi crkava i rerna jer primetim da kada pecem nesto svetlije da mi u gornjem levom uglu bude prepeceno (skoro) a ovo ostalo redovno peceno.

Nikibv sto se tice zojinih kora ja sam je pre nekih 2 meseca prvi put pravila. Citam da sve ove zenice hvale tortu i ajde da je pravim.
Mogu ti slobodno reci da neces pogresiti a nista nije teska za pravljenje!
Ako ces me poslusati slobodno pravi. Nije teska!
Inace sam ti ja takva ako mi se dopadne recept ja ga pravim pa kud puklo da puklo.

Nadam se da sam ti pomogla.

ana kore su ti pretanke i prenezne za zoja fil,sigurno

Eto, zna Daca_011 ona ih se obe vrste napekla ko zna koliko puta i zna znanje. Bar su kore za Zoju najlakse kore za pecenje, ne mozes pogrijesiti, prvo sve umutis sa zumanjcima, polako dodajkes sne od bjelanjaka i to podjelis na 4 dijela i peces, nema popjedinacnog mucenja koje mene uzasno nervira, uh! Samo moras paziti da se kore ne prepeku jer je u njima cokolada i margarin pa su kore mekane prilikom pecenja, a kasnije su super

Mislis na Zoja tortu, njene kore?
Kod njih to ne vazi, barem ne kod mene jer ih pravim bas tanke, ja vidim po boji da onako malo potamni korica i mali mjehurici se naprave na povrsini kore. Sve je to nekako odokativno. Ima na vise mjesta ovdje kako su se razmjenjivala iskustva u vezi tih Zoja kora

Kako vi susite kore?

Jel Vam bude i dalje bela kada je osusite ili dobije malo zuckaste boje?
Susila sam pre par dana i kada stavim na 150 ona cini mi se da gori.
Ako je stavim ns 100 ona i posle dva sata ima koricu ali je meka kada se dodirne. Znaci unutra je ziva.
A na 125 susila sam 3 sata i bila mi je kao dobra ali malo zuckasta. Probodem stapic i dobro je.
Ja sva srecna kada sam je presekla po pola a ona od gore i dole osusena a sredina i dalje bela!!!!
Ranije sam u koru stavljala, vise se ne secam koliko, gruz i to bez sirceta. Navodno od toga ostanu bele.
Mada ona ima dobru visinu oko 5-6 cm. Nespadne ali mi se ne dopada!

Stvarno nisam pametna!

Evo nadjoh gdje smo ZD Minica fondan torte i ja razmjenjivale iskustva za kinder tortu stra 116 i sljedeca, ako nije kasno. Ako ti u stvari trebaju torte za puslica tortu, e to nije to jer valjda su kod nje tanje kore i trebaju bas bas da krckaju, za razliku od kinder? Ja sad popodne pecem opet jednu kinder i sljedeci vikend i bas ih se nakupilo

'Ajde malo o nekim drugim korama, nismo odavno. :mrgreen:

Pitanje postavljam onima koji peku ultra tanke kore u plitkim plehovima. Za Sv. Nikolu sam htela da se ubijem. :evil: Pekla sam kore za "moskvu", i skoro ni jednu koru nisam mogla lepo da izvadim iz pleha. :( Posle silnog mučenja, plehovi su izgledali ovako

21mfcr9.jpg

A od silnih kora koje sam ispekla, samo ovom na kojoj su moji inicijali sam zadovoljna. Ostale, ni jedna nisu imale ivice. :(

23tpeub.jpg

Plehove sam regularno mazala mašću i posipala brašnom, baš, baš. Pekla sam ih na istoj temperaturi, ali sem te jedne, sve ostale su me namučile prilikom vađenja. Htela sam i kore i plehove da pobacam kroz prozor.

Dok sa korama za "žito" tortu uopšte nemam problema. Ni za "zoju". Ali to su druge vrste kora, u prvima ima dosta brašna, ove druge su masne od margarina, i i jedne i druge ispadaju kao od šale. Ali ove od belanaca, šećera, oraha i kašikom brašna su me dovele do ludila.

Kako rešavate taj problem? Patite se kao ja, dodajete više brašna, ne pravite ih uopšte, imate neku svoju caku?

Pomagajte!!!

Slične teme

Back