TORTE: recepti, saveti, ideje...

Kako radite okrugle beze kore? Meni se nekako puno rasiri, a ne znam mogu li da je ostavim u kalupu, hoce li onda moci da naraste a da se ne zalepi za obode obruca? I da li pravite dve kada mora da ima i visinu (meni je sa jednom jako niska) ?

Ja i okrugle i cetvrtaste pravim u dubljem plehu, odnosno tepsiji, samo kad stavljas masu onda malo moras prostora da ostavis do stranica tepsije da kora moze da naraste, tako je i Daca 011 davno jos objasnila uz recept svoje kinder torte ( hvala Daco :super:) . Ako si na tu tortu mislila da ti je niska, ja isto kad je stavljam pod fondan gore ispecem jos jednu koru, ali ne beze nego drugu, biraj koja ti odgovara da bi bila onako cvrsca

Drage moje, pitala me zena da joj ukrasim tortu koju ona pravi za rodjendan svoje kcerke koja je alergicna na gluten, znaci torta bez brasna, poslala mi sliku hoce tortu na sprat gdje je donji dio torte tamno braon, pa me interesuje kako da dobijem taj cokoladni fondan, jel kupujete barvalov ( ne znam ni da li oni imaju takav) ili kako se to radi

Poslednja izmena:
Znaci, imaju cokoladni, onda nema druge nego da i to kupim, jer znam da crvena i crna nema sanse da se dobiju bojenjem, te dvije i ja kupujem
Hej, Cilence hvala ti na informaciji, nisam nigdje vidjela takvo brasno, doduse nisam mnogo ni istrazivala. U svakom slucaju, mama te djevojcice uvijek pravi tortu, skupa joj je druga varijanta, tako da ce ovaj put biti samo ukrasavanje, nije nista zahtjevno ni komplikovano, samo eto, ta braon cokoladna boja da to rijesim i bice OK

Poslednja izmena:
evo jedne moja - koje je meni medju najlepšima :) ( da se malo pohvalim)

babyshower1.jpg

babyshower3.jpg

babyshower2.jpg

Ana evo sirena neka https://picasaweb.google.com/113755096291745275896/FiguriceSirena
a ja drage moje imam jedno mozda i glupo pitanje ali ipak moram da pitam :mrgreen:
treba da pravim tortu sa slagom a gore da stavim cvece koje sam vec jednom prilikom pravila od barvallove gum paste da li ce mi se to na slagu istopiti i od cega da napravim onda to cvece?

Ja nikada ne smatram da je glupo pitati!

Pravila sam od fondana cvetove i nisu se topili. Eto ti slika par poruka pre.

Slične teme

Back