TORTE: recepti, saveti, ideje...

Nije mucenje tako pecenje kora :). Meni je takva postavka u rerni sa plehovima vecim koji zauzmu celu rernu 2 komada, tako da samo stavljam tepsije sa korama i vadim...

Pa i ja mislim da je super peci vise kora odjednom, zato i hocu sporet da kupim sa multifunkcionalnom rernom, ali samo ne znam kako da rijesim to sa plehicima koji su manji od sirine vodjica rerne, a jedna je resetka

attachment.php

attachment.php

Hvala Zadovoljnoh domacici na savetu za pravljenje torte na sprat:cmok2:

evo i od mene jedan recept
Cappuccino torta
Potrebno za biskvit:
3 jaja,125gr secera,1 vanilsecer,3 kasike amareta,75gr brasna,75gr gustina,3 kasicice prasak pecivo,1 kasika Cappuccino praha.
Potrebno za krem od Cappuccina:
100ml mleka,2 kasike cappuccino praha,1 kasika secera,1kasicica kakao,4 lista zelatina,300ml slatke pavlake
Potrebno za krem od Vanille:
100ml mleka,1 vanil secer,1 kasika secera,6 lista zelatina,500 ml slatke pavlake.

Umutiti jaja sa secerom,vanilsecerom,amaretom,gustinom,brasnom,praskom za pecivo,cappuccinom.Smesu nasuti u pleh(26cm) oblozenim papirom za pecenje.Peci u prethodno zagrejanoj rerni na 180c oko 30minuta.Kada je kora pecena ohladiti je i iseci je tako da jedna kora bude deblja.
Mleko,cappuccino prah i kakao ugrejati u tododati zelatin i ostaviti da se ohladi,umutiti slatku pavlaku dodati umucenu smesu sa zelatinom.
isecen biskvit(deblji deo staviti na dno pleha za pecenje torte)naliti umucen fil ali tako da bude u ssredini veci deo fila da izgleda kao polulopta preko toga staviti tanji biskvit.
Ugrejati mleko sa vanilsecerom i secerom dodati zelatin i ostaviti da se ohladi,posebno umutiti slatku pavlaku i sjediniti.
Umucenu kremupremazati preko biskvita i ostaviti u frizideru preko noci.
Sutradan izvaditi tortu iz pleha i ukrasiti slagom.

Drage moje iskusnije "koleginice":worth:,kako dobijate zlatni i srebrni fondan?Danas sam probala da nadjem,nema ga ni u Wiltnovoj ponudi,ni na jednom drugom sajtu za koji ja znam. Sto se tice prethodnog pitanja,ja sam mislila da meni crvena nikad nije CRVENA jer koristim lose boje,aIi ako je sudeci po vasim odgovorima nikako se ne moze dobiti jarko crvena ako sam bojis fondan.Ili ipak moze i sa cijim bojama? P.S. Ako neko zna broj telefona Barvallo prodavnice,jer nemaju sajt.Unapred hvala!

Ana-Georgios po pitanju zlatnog i srebernog fondana, ne može se nigdje kupiti nit dobiti bojama.Osim ako se fondan četkicom boja ili sa kompresorom.
Ja sam jednom probala sa dastom,zlatnim i fondan mi je ispao boje kože,a sjaj se sav izgubio,
Po pitanju crvene i crne, može se dobiti crveni fondan al se boja mješa u želatinu kad se radi fondan.Po mom iskustvu sa crnom,nakon par dana stajanja fondan se jako mrvi i nije baš za upotrebu.S tim da sam počela koristiti amerikolor boje u gelu, koje su odlične i lakše se dobiju tamnije nijanse..

Drage moje iskusnije "koleginice":worth:,kako dobijate zlatni i srebrni fondan?Danas sam probala da nadjem,nema ga ni u Wiltnovoj ponudi,ni na jednom drugom sajtu za koji ja znam. Sto se tice prethodnog pitanja,ja sam mislila da meni crvena nikad nije CRVENA jer koristim lose boje,aIi ako je sudeci po vasim odgovorima nikako se ne moze dobiti jarko crvena ako sam bojis fondan.Ili ipak moze i sa cijim bojama? P.S. Ako neko zna broj telefona Barvallo prodavnice,jer nemaju sajt.Unapred hvala!

Probaj sa milkom boje, http://www.milkominzenjering.co.rs/boje.html

Back