TORTE: recepti, saveti, ideje...

Ma kakvi da se smijemo, u tim uslovima kako si ti sve to ispricala, izgleda odlicno, samo naprjed!!! Inace, aj za Zoju koristim pola pola sl.pavlaku i slag, jer mi je bas suva samo pavlaka i onda se parce dijeli kad se sijece na tim mjestima gdje je ona...

Hvala Daco na podrsci....Ja stvarno skoro nista u kuhinji nemam...Sto se tice kuvanja jela to i imam ali za torte i kolace...to sam tek pocela da skupljam...a sta mi sve treba to tek vidim kad pocnem da pravim...
Za pocetak mi treba nekoliko plehova, a i to ne znam kolike da kupim i kakvi idu za sta...doduse ovde uspevam dosta da se edukujem...polako sve ce to doci na svoje...ja sam zadovoljna jer zasad nista se ne baci ...sve se pojede sto je super pocetak:)

Da, a cime ravnate filove na torti, cime slag...

Poto torta je vrijedna divljenja!Prekrasna i elegantna,baš onako kako treba biti...
Tenessa al si se raspištoljila:)))),bravo za sve torte !

Od mene jedna skromna od ovog vikenda
attachment.php

jel moze neko da mi kaze neki provereni recept za dobos tortu?ne mogu sad da iscitavam od pocetka,bebac mi prohodao pa moram da ga pazim....znam da ima sigurno na nekoj stranici.i da jedno pitanjce...kasno sam nasla ovaj deo sa tortama,pocela da prepisujem ,napravila tu cuvenu i toliko hvaljenu kokinu cokoladnu tortu i.....pa mogu reci da je reputacija zasluzena i da je to trenutno najtrzeniji slatkis u nasoj kuci...nego,kore mi se nekako drobe,pucaju...kad se nafiluje,ne vidi se nista al ne znam u cemu sam pogresila?please help....:bye:

Zene treba mi pomoc!!!:besna:

Treba da pravim cerkici torte za rodjendan.
Jedna treba da bude morska sirena.
A ostalih 4 (od 1 mjere) ostala druzina : riba, rak, morska, zvijezda,....
E sada, ne mogu odluciti koje torte da pravim.
Prvo sam mislila sirenu da pravim 3D, plazma, a za male sam kupila papirne korpice kao za mafine samo dosta sire a plice i mislila sam u njih da pravim cizkejk sa visnjama samo sto bi visnje isle na koru pa fil pa odozgo poklopac od fondana u obliku ribe,....e pa sam se predomislila, skontam da ispecem tanke kore, pa da umutim slag sa bijelim eurokremom (kao za jednu od verzija kraljice cokolade), dodam u fil malo susene brusnice, pa fondan...a sada vise nisam sigurna ni da li da sirena bude od plazme.....danas pravim te fondan poklopcice i idem u kupovinu sastojaka za tortu, pa ako je koja slobodna da i da pametan savjet:lol:

Zene treba mi pomoc!!!:besna:

Treba da pravim cerkici torte za rodjendan.
Jedna treba da bude morska sirena.
A ostalih 4 (od 1 mjere) ostala druzina : riba, rak, morska, zvijezda,....
E sada, ne mogu odluciti koje torte da pravim.
Prvo sam mislila sirenu da pravim 3D, plazma, a za male sam kupila papirne korpice kao za mafine samo dosta sire a plice i mislila sam u njih da pravim cizkejk sa visnjama samo sto bi visnje isle na koru pa fil pa odozgo poklopac od fondana u obliku ribe,....e pa sam se predomislila, skontam da ispecem tanke kore, pa da umutim slag sa bijelim eurokremom (kao za jednu od verzija kraljice cokolade), dodam u fil malo susene brusnice, pa fondan...a sada vise nisam sigurna ni da li da sirena bude od plazme.....danas pravim te fondan poklopcice i idem u kupovinu sastojaka za tortu, pa ako je koja slobodna da i da pametan savjet:lol:

Back