TORTE: recepti, saveti, ideje...

O vlada nisi ni u cemu pogresila ona je zaista lagana ko perce i jaaako je suva ako kore ne poprskas sa necim meni se licno ne dopada ta torta a ni moje musterije je nesto ne mirisu probala sam da pecem i tanje i deblje kore ali ne ide ne dopada mi se nije po mom ukusu pogotovo fil jer ne volim fil od celih jaja kuvanih to je moje vidjenje torte a ipak vidim da se mnogima ovde dopada znaci ukusi su razliciti

attachment.php

attachment.php

Cile, ne mogu da ti opisem koliko mi se dopala kad sam je videla danas, ceo dan sam razmisljala o njoj!! A mladenacka je bomba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ubaci i onu sa slagom odmah!!! Brzo, brzo... :P
A drugaricama moram da kazem da sam pomazila zucka danas, jao kako je mio i lep, zove se Aid a prezime mu je Kitchen, :zcepanje::zcepanje: i drago mu je sto smo se upoznali!!!! Ali kaze da nisam ja iz njegovog staleza :rotf::rotf::rotf:

Cile, ne mogu da ti opisem koliko mi se dopala kad sam je videla danas, ceo dan sam razmisljala o njoj!! A mladenacka je bomba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ubaci i onu sa slagom odmah!!! Brzo, brzo... :P
A drugaricama moram da kazem da sam pomazila zucka danas, jao kako je mio i lep, zove se Aid a prezime mu je Kitchen, :zcepanje::zcepanje: i drago mu je sto smo se upoznali!!!! Ali kaze da nisam ja iz njegovog staleza :rotf::rotf::rotf:

Ha ha ha ha luda si skrooooz a sa slagom nisam ni slikala znas da njih gotovo nikad ne slikam ali da ti ucinim slikacu sutra jednu a samo da ti kazem zucku se svidjas:zper::zper::cmok:

Zucko jedva ceka da mu dodjem, ali mi muz puz toliko ljubomoran da me ne pusta ni da se sa mikserom dodirujem :rotf::rotf:..pitam se, da li je to zbog zucka ili sto je Milan dosao iz Nemacke??? Mozda je to u pitanju, a?? :think::think: Sve mi se cini da me je pre vise pustao! aahahahaha
Aaaaa, kad me grom nije strefio, onu zlatu nisi slikala :sad2::sad2:

E to za prskanje sam tek sad procitala, kasno mi je vec sam je nafilovala, ali sam posle svakog fila stavljala red krem slaga C kao Daca pa se nadam da ce to ublaziti suve kore. Ja sam od 1 1/2 mere ispekla tri kore i ne deluju mi nesto suve. Lepo ja kazem da u zoju dodam lesnike, a oni nece. Sada sa tom merom i slagom ima oko 2.65 kg. Jeste da na oko deluje velika, a samo ta kilaza. E moram nesto da Vam kazem. Upravo sam nafilovala i kinder malu kao gornju posto ce biti na sprat i srkoh od smeha. Daca je preporucila da belanca budu debljine 4-5 cm prilikom pecenja, a ja da bih dobila na visini budu bar duplo veca. I jos nesto pa da ne davim vise. Juce smo nosili kinder i drugu dole zoja gornja kinder, i zoja krene da pusta fil, a ja u soku. Ove dve kinder koje u poslednje vreme pravim nista, a ovu koju sam pravila puno puta pusta. Pojma nemam sta se desilo, ali da mi je neko pricao ne bih verovala. Kada Vi pravite torte na sprat 5-5.5 kg. koje precnika kalupa uzimate, karocito za kinder.

sretoh jucer na kavi jednu zenu koja bi narucila tortu malenoj za rodjendan, i kaze ona meni da bi ona neku sto je jela kod rodice na rodjendanu i da joj je bila super. pitam ja koja je a ona slegne ramenima i ladno kaze da nezna. a od cega je . a ona ce> pa kremasta s cokoladnim bananama. ima li kore/ nema, ima li u toj kremi ista drugo osim tih bananica/nema ali kaze bas je onako fina i pjenasta i kermasta i super ya malu djecu. i kao slag na kraju hoce tu tortu pod fondan
e sad nezna covijek bi li se :zcepanje: ili :besna:
ima li itko predodzbu koja je to torta.
i jos jedno pitanje ako taorte tog tipa oblozim masom od ratluka hoce li i se topiti kao sto bi i fondan

Nikibv, evo sta meni pada napemet :D Mozda gresim ali meni to lici na tortu koju zovu Lenja zena (dobar naziv su joj i dali :P) to sam pravila milion puta, i to deca mnogo vole. Ja tacan recept nemam ali su tu tortu mnogi modifikovali. Ono sto je najvaznije a lici mi na to sto ti pominjes je to da se umuti sam slag, malo redje, oko 600gr valjda, doda se 300gr plazme i naseckaju se krem bananice! E, sad jela sam tako, ali i razne varijante, dodaju ananas umesto krem bananica, ili rendanu Simku od jagode, ili verzija te torte koju sam prvi put probala isla je ovako: Poredjaju se natopljene piskote, na njih se naslazu puslice, pa preko taj fil sa plazmom, pa onda takodje umucen slag u koji se ubaci euro krem!! E, znaci, vidis i sama ako je to to, a 90% jeste, da to nema sanse da ide pod fondan!|!!!!!!!!!!!! Meni je smesno sto je to uopste pod nazivom TORTE, to je kao poslastica! Da sednu dvoje ljudi sa kasikom, pojedu je za 2 min! :D Ali u nasem kraju je zaista popularna vec par godina :) :)

ma i meni je smjesno, pogotovo jer je to ocito nekakva nazovimo torta ya koju ne treba ni zrno znanja za pripremu torte, jer ako nema kore sta se tu ima ynati napraviti/ umutiti slag... al izgleda da neki ni to neznaju sami uraditi ili bar ne zele...
al vidjet cu jos s njom rekla sam joj da ja neznam o kojoj je torti rijec i neka mi nabavi bar naziv tort pa da vidim o cemu se to radi...
moja prva pomisao je bila da se radi o grckoj torti / onoj bey kora, mljeko zelatina, slatko vrhnje mljeveni keks i napolitanke i cokoladne bananice,,, al ona kaye da su samo cokobananice u kremi ... pa nisam sigurna.
a ovu grcku je neko ako se ne varam stavio pod fondan tako da ju je prethodno cijelu premazao nutelom.. nisam sigurna da li sam u pravu pa ako se netko sjeca neka mi javi..

Ja imam recept za "Kremisimo" tortu, koja je sva od fila, a u jedan deo idu seckane bananice. Za mene to takođe nije torta, i najveća glupost mi je kada neko naruči plazma tortu, a da ne mora da bude 3D. Ispadne kao da ne ume da smulja plazma keks, margarin i sok, i doda šta hoće u to, nego mora da plati. :roll:

Za ovu kremisimo se skuvaju pudinzi od vanile u mleku ( količina zavisi od veličine torte, ohlađeno se pomeša sa margarinom i podeli na 3 dela. U jedan deo se doda otopljena čokolada, u drugi seckane babanice, a jedan deo ostane žut. Na tacnu se poređa plazma keks, pa filovi jedan na drugi, pa plazma keks, i odgore šlag. S obzirom da ja kuvam čvrste filove, i da su mi torte prilično čvrste, ovo bih smela da stavim pod fondan.

Meni je i taj grčki sladoled jedna od glupljih torti.:D Ja sam mnogo staromodna. Torta je ono za šta se peku kore, pa se filuju, a sve ovo što se smućka bez pečenja, ne zaslužuje da nosi ime torta. Neke volim (bingo, bajadera, kremisimo), ali zato te što se muti šlag, pa dodaje svašta, ja bih zvala poslastica. Kao šne - nokle. :D

Grčka torta

1,5 l mleka osladiti sa 20 kašika šećera i kuvati do vrenja. Od mlakog mleka odvojiti 10 kašika i preliti 30g želatina, vratiti u vrelo mleko, i kada provri, kuvati 5 minuta. Ostaviti da se potpuno ohladi ( kao voda za mućenje šlaga). U hladno dodati 800g šlaga u prahu, i dobro umutiti mikserom. Masu podeliti na onoliko delova koliko hoćeš, pa dodavati: lomljene napolitanke, ml. keks, euro krem, čokoladu, voće, po želji i ukusu. Najbolje je u posudu staviti najlon, pa ređati mase jednu na drugu, ostaviti da se stegne, izručiti na tacnu, skloniti najlon i dekorisati.

I sigurno je da može pod fondan, jer je to jedna kompaktna, gumena masa koja ne curi i ne razliva se.

Slične teme

Back