TORTE: recepti, saveti, ideje...

Torte su vam prelep, samo napred
Od mene dve, fotke su jako lose jedna ovo izabrah
Plazma- Garfield, moglo je mnogo bolje ali sam odmah napravila masu i vrlo malo sacekala da se stegne pa ukrasavla, treba sacekati da se masa dobro ohladi-stegne i nema problema ovako.....ali sledeci put pravim dan ranije
attachment.php

Peppa porodica
attachment.php

....ima bas lepih torti, ali bih svakako izdvojila Tenesu..koliko je mene odusevilo kod nje od samog starta kako su torte pedantno uradjene, zagladjene..a vala i vrlo vrlo verne originalnim likovima - tebi skidam kapu!znam da nisi dugo u ovom poslu, ali kao de jesi :worth:

prodje i vikend i od mene evo....

sirena - milka, mocart torta

handy manny - nugat i esterhazy - naravno pod nije crn, majke mi :) hehe...nego wenge al se alkohol nije svuda osusio dok sam slikala pa negde suvo, negde ne, negde tamnije :) al sta cu, do nosenja je sve bilo suvo, to mi je bitno :)

pravo na ljubav - to je ona sa munchmallow keksicima

nugat - za karatistu

andja - milka, moskva

e bas danas hladno i nije za klimu, ali ako nekom bude trebalo da se rashladi :D

p.s. daljinski na zahtev hahah :)

i Shirley Temple,kapri

:worth::worth::worth::worth::klap::klap::klap:

Poslednja izmena od moderatora:
Drugarice, treba mi hitno- koliko je teska Zoja (Dacina cokoladna) ????

Lepo uzmeš recept i kreneš da računaš:
KORE:10 zumanaca (10x20g=200g),10kasika prah secera (10x20g=200g),250gr.margarina,200gr.otopljene cokolade,150gr.Plazma keksa,4 kasike brasna (4x20g= 80g) i na kraju lagano umesati sneg od 10 (10x30g = 300g) belanaca.Peci 4 kore.
Sve ukupno: 200+200+250+200+150+80+300= 1380.
Računaš da ćeš pečenjem izgubiti malo vlage, znači oko 1,2kg.
FIL:8 jaja (8x50g=400g),10kasika prah secera (10x20g=200g)-kuvati na pari ali da ne bude gusto.U ohladjeno dodati 250 gr.margarina,250 gr.otopljene cokolade,150gr Plazme.Ostaviti fil da odstoji da upije plazmu pa ako je retko dodati jos malo keksa. Sve ukupno 400+200+250+250+150=1250g
Filovati:KORA-COKO FIL-SLATKA PAVLAKA...
Ako utrošite litar slatke pavlake to je još oko 1kg.
Znači čitava torta je teška oko 3,5kg.
Ako ti treba torta od npr 4kg to je to sa dekoracijom (vrlo skromnom, bez fondana i figurica).
PS Ja sam stvarno brzinski računala, sasvim je moguće da sam pogrešila, ali princip je taj.

Sve si lepo izračunala, svaka ti čast.:klap: Meni matematika nije jača strana, tako da mi ni zoja nikada ne dostigne tih 3,5kg bez dekoracije.:D I ovo mi je sjajan šlagvort za jedno pitanje o kome sam baš danas razmišljala. Da li je moguće ( ako jeste kako i zašto ) da od iste količine materijala ( jednak broj jaja, ista količina čokolade, brašna, mleka, šećera i tako tog ), meni torta bude teška 3 kg, a nekom drugom 4kg. Znači, ne pitam za razliku u težini 10%, nego 30%. Šta mislite?

Sve si lepo izračunala, svaka ti čast.:klap: Meni matematika nije jača strana, tako da mi ni zoja nikada ne dostigne tih 3,5kg bez dekoracije.:D I ovo mi je sjajan šlagvort za jedno pitanje o kome sam baš danas razmišljala. Da li je moguće ( ako jeste kako i zašto ) da od iste količine materijala ( jednak broj jaja, ista količina čokolade, brašna, mleka, šećera i tako tog ), meni torta bude teška 3 kg, a nekom drugom 4kg. Znači, ne pitam za razliku u težini 10%, nego 30%. Šta mislite?

ja mislim da nema sanse sa istiom kolicinom materijala da bude razlika 1kg ili razlicita dekoracija (slag , fondan ) ili malo uvecan materijal....

Meni zoja sa skromnom dekoracijom bude oko 3kg,smeh me zbuni sa onih 4kg i litrom sl.pavlake.Nikad ne stavim toliko.Koliko vam pavlake ode u ovu tortu?Meni izmedju 400-500ml,cak sam shvatila da mi je ukusnija sa slagom,poslednji put sam umutila oko 250g slaga,i ostalo mi je.I da li prskate kore necim?

sanja d:
Meni zoja sa skromnom dekoracijom bude oko 3kg

Ovako isto i meni. Već sam se zabrinula da nešto ne radim kako treba. Meni je jasno da po istom receptu moja torta bude niža od neke druge, kada su moje kore 3 mm, a te neke druge 1 cm, ali težina bi trebalo da bude ista. Bar ja to tako zamišljam. Ona sa debelim korama je vizuelno veća, ali ne i teža. Kol'ko se ja razumem u lektoraj. :D

sanja d:
I da li prskate kore necim?

Ja ne prskam, ali minicarelja i daca su rekle da prskaju čokoladnim mlekom i da bude odlična. Tada sigurno, bar za nijansu bude teža. U zavisnosti sa kojom količinom mleka se topi.

Slične teme

Back