TORTE: recepti, saveti, ideje...

Treba mi recept za REform tortu ... svi moji napori da je pronadjem na ovoj temi bili su bezuspešni ....

Molim VAs da mi date samo onaj recept koji ste isprobali i za koji ste sigurni da je dobar .... mom dečkiću je rodjendan, pa bih da ga obradujem :)

Hvala

reforma torta
kore;
20 belanaca
20 kasika secera
600 gr oraha
8 kasika brasna od ove smese peci 4 korice ja pecem po 6 jer volim da budu tanke
fil;
20 zumanaca
20 kasika secera
400 gr ckolade kuvati na pari kad se ohladi u to dodati penasto umucena dva margarina ili maslaca

Poslednja izmena od moderatora:
cure zna li neko recept za kapucino tortu i kornet tortu ali da bude isproban P.S mozda ima na ovim stranama ali nemam vremena da trazim

kapucino torta
kore;
21 belance
42 kasike secera
3 kasike sirceta
3 kasike brasna
3 kasike prezli
300 gr oraha od te smese peci 3 kore ja pecem 6 korica zato sto volim kad su tanke
fil;
21 zumance
21 kasika secera kuvati na pari kad pocne da se zgusnjava dodati 5 kesica kapucina sa ukusom vanile ili bele cokolade
kad se fil ohladi spojiti ga sa dva umucena margarina ili putera
umutiti 500 gr slaga sa 600 ml kisele vode
filovati kora-fil-slag i tako sve dok ne potrosite materijal

Kornet torta

2x
7 belanaca
14 kasika secera
7 kasika mlevenih oraha
7 kasika mlevenog keksa
3 kasike rendane cokolade
Ja od ove smese 14 belanaca pecem 3 piskote
I fil
14 zumanaca
7 kasika secera
3 kasike gustina
kuvati u 4 dl mleka
u ohladjeno dodati umucen 1 margarin ili puter
50 gr mlevenih przenih oraha

II fil
250 gr slaga umutiti sa 3 dl vode ili mleka
u to dodati
150 gr rendane cokolade
250 gr mlevenih,przenih lesnika
Filovati: kora- I fil- II fil- kora I fil- II fil- kora (ako je pravite)
Kada se lepo nafiluje i prekrije buter-kremom moze i pod fondan.
Proverena vise puta,izuzetno ukusna i nije teska( za jesti).

Evo i od mene, nije bas ni bezobrazna ali je ipak za odrasle.
attachment.php
attachment.php

Evo i poprečnog preseka one piratske torte:
tanjinatorta-1.jpg

Malo je nespretno isečeno parče (jedva sam ga otela - za slikanje ;)), ali je stvarno odlična torta (Dacina "Zoja", s tim što sate me onom pričom o pečenju kora podsetile da mogu da ispečem i mnogo tankih kora. Bilo ih je 12, tanke kao za "doboš" i odlično se pokazalo).

c008.gif
ko budali samar ee jesi luda Jaco inace ovu Dacinu zoja tortu kako je vi zovete ja stalno pravim ali je ja zovem teodora da li je to onaj recept gde se mute jaja secer cokolada plazma margarin pa se to deli na pola jedan deo se peku korice a drugi se koristi za fil samo sto sam ja to malo izmenila pa ovaj drugi malo obradim na pari na oko mi deluje kao da je to ta torta

c008.gif
ko budali samar ee jesi luda Jaco inace ovu Dacinu zoja tortu kako je vi zovete ja stalno pravim ali je ja zovem teodora da li je to onaj recept gde se mute jaja secer cokolada plazma margarin pa se to deli na pola jedan deo se peku korice a drugi se koristi za fil samo sto sam ja to malo izmenila pa ovaj drugi malo obradim na pari na oko mi deluje kao da je to ta torta

I jeste i nije ;).
Ta što se koriste živa jaja se u forumskim krugovima zove "kokina čokoladna torta" (ima recept negde u prvom delu ove teme, postavila ga je narevno Zlatna koka)
"Zoja" se od nje razlikuje upravo po tome što ne idu živa jaja, recept je ispisala Svetlana, ali ga je dobila od Dace, pa je u internim forumskim krugovima, znana i kao "Dacina čokoladna torta" (nije zgoreg ponoviti recept):
Evo recept koji sam obećala za Neellu,a mozda jos nekome dobro dodje.Torta je predivna,cokoladna,kore i fil su se stopili,svi su se odusevili,a sto je najvaznije jaja u filu nisu"ziva".
Posto sam ga dobila od nase drage Dace ja ovu tortu necu zvati izvorno-Zoja nego:
DACINA TORTA
KORE:10 zumanaca,10kasika prah secera,250gr.margarina,200gr.otopljene cokolade,150gr.Plazma keksa,4 kasike brasna i na kraju lagano umesati sneg od 10 belanaca.Peci 4 kore
FIL:8 jaja,10kasika prah secera-kuvati na pari ali da ne bude gusto.U ohladjeno dodati 250 gr.margarina,250 gr.otopljene cokolade,150gr Plazme.Ostaviti fil da odstoji da upije plazmu pa ako je retko dodati jos malo keksa.
Filovati:KORA-COKO FIL-SLATKA PAVLAKA...
Ja sam, kada nanesem coko fil, stavljala da se stegne malo u frizideru, pa onda preko slatku pavlaku da se ne umaze i ostane svaki sloj u svojoj boji.Naravno,da bi torta bila dobra treba koristiti pravu cokoladu,kod mene je belgijska-Puratos.PRIJATNO!

Poslednja izmena:
Evo i poprečnog preseka one piratske torte:
tanjinatorta-1.jpg

Malo je nespretno isečeno parče (jedva sam ga otela - za slikanje ;)), ali je stvarno odlična torta (Dacina "Zoja", s tim što sate me onom pričom o pečenju kora podsetile da mogu da ispečem i mnogo tankih kora. Bilo ih je 12, tanke kao za "doboš" i odlično se pokazalo).
Ja bih recept od ove torte, ako može, izgleda savršeno! Ili ako je već negde zapisan da me uputite gde da tražim.

Evo isproban recept, mogu vam reci da je odlican.

Plazma koh

300gr mlevenog plazma keksa, 3 jaja, 20 kasika mleka, 10 kasika secera, 5 kasika griza, 1 prasak za pecivo.
Umutiti jaja i secer pa dodati mleko, keks i griz pomesan sa praskom za pecivo. Sipati masu u podmazan pleh i peci na 200C oko 15 minuta dok ne porumeni.
Gotov kolac preliti sa vrelim prelivom:
Prokuvati 1,5l mleka, 5 kasika secera i 2 vanile.
Ostaviti da se dobro ohladi.

Uploaded with ImageShack.us

Evo jednog recepta za preukusnu torticu,za modelovanje i decu super....

LOMLJENA COKOLADA TORTA

(tako su rekli da se zove)

16 belanaca
16 kasika secera
16 kas mlevenih oraha i
2 kasike brasna.
od ovoga se naprave 2 kore.

Fil:
16 zumanaca
10 kas secera
10 kas gustina
8 kesica vanil secera
skuvati u 1 l mleka.U ohladjeno dodati 1 margarin i pola putera koji je umucen sa 200 gr secera u prahu.Od te smese odvojiti 16 kasika fila da se izmaze torta.
U ostatak dodati 300 gr lomljene plazme,300 gr seckanih oraha i 300 gr naseckane euroblok cokolade.I izmedju ove dve kore staviti ceo fil i dekorisati tortu.
Torta je preukusna,ja sam je jela na jednom rodjendanu,pa da podelim recept!

Slične teme

Back