TORTE: recepti, saveti, ideje...

hahahaha, stvarno zvuči nejasno! Misli se na 4 kesice kapućina sa ukusom lešnika :)

Hvala, i mislila sam da je to, samo bih ja rekla "lesnik kapucina". :D
Jos samo da to nadjem, ko to proizvodi? :think:

Jos bih te zamolila da napises (a vidim da to u vecini recepata nedostaje) koja velicina pleha se koristi, to mi je uvek problem kad prvi put pravim tortu, da mi kore ne bi bile pretanke ili predebele.

Da pitam i ovde koliko ranije mogu da napravim tortu pre nego sto stavim fondan?Nasla sam se pred izazovom da moram tri torte za isti dan,pa ne znam kako da se organizujem!
k030.gif
k030.gif
k030.gif

Ovo je moj recept za moskva snit, svima se svidja

MOSKVA TORTA
15 jaja
600g šećera
100g prah šećera
150g oraha
150g griza
60g brašna
3 kašike sirćeta
5dl mleka
80g gustina
250g margarina
250g maslaca
300g šlaga
2 kisele pavlake (punomasne)
500g višanja
500g banana
1dl Soka od višanja

Ispeći tri kore od po: 5 belanaca, 100g šećera, 50g oraha, 50g griza, 20g brašna i kašika sirćeta

Fil I: 15 žumanaca, 300g šećera, 5dl mleka i 80g gustina kuvati na pari. U ohlađeno dodati 250g margarina i 250g maslaca penasto umućene sa 100g prah šećera.

Fil II: 300g šlaga umutiti sa 2 punomasne kisele pavlake.

Filovati: kora (prskana sokom od višanja), fil I, višnje, fil II, kora (poprskana sokom od višanja), fil I, banane, fil II, kora(prskana sokom od visanja), ukrasiti po zelji.

Evo sad sam upravo zavrsila sa moskvom po Kokinom receptu, kore su extra, fil I je super, ali sa filom II sam imala problem. Znaci mutila sam mutila tih 300g slaga sa 2 pavlake od 20%MM i nikako da mi se ta masa malo uveca onako kako to treba sa slagom, stalno isto, i onda kad je vec proslo vise od 5min mucenja ja dodam malo po malo mlijeka, mozda je ukupno bilo 1,5dl i onda je slag poceo da raste, i sve je bilo OK dok odjednom nekako nije sva masa postala vodnjikavija i tu sam sve obustavila, dodala kremfixa ali ipak mi je to rjedje nego sto bi trebalo. Ipak, ja sam tortu nafilovala, ukus svega pojedinacno je super, nadam se da ce se to do sutra malo sjediniti i stisnuti pa cu moci ukrasavati sa fondanom
Poz :-)

Poslednja izmena:
Ovo je milka torta koju ja pravim

MILKA TORTA ( 3.6 kg za pleh 25x35)

20 jaja
800g secera
400g lesnika
200g brasna
100g pudinga od vanile
1l mleka
200g maslaca
200g margarina
100g prah secera
100g crne milke s lesnicima
100g bele milke
200g lomljene plazme

Ispeci cetiri kore od po: 5 belanca, 100g secera, 50g lesnika, 50g brasna

Fil: 20 zumanaca, 400g secera i 100g pudinga od vanile skuvati u 7dl mleka. U hladno dodati 200g maslaca i 200g margarina penasto umucene sa 100g prah secera. Onda dodati 200g lomljene plazme, 200g propecenih seckanih lesnika, 100g seckane crne milke i 100g seckane bele milke.

Filovati: kora (natopljena mlekom), fil, kora, fil....

Ovo mi je jedna od prvih torti kad sam pocela da se bavim ovim SLATKIM poslom! I ko god ju je probao trazi je opet, znaci nista ne mjenjajte u ovom receptu i bice genijalno!
Imam ja sakupljenjih brdo recepata, kupljenih knjigica... ali od kad sam otkrila Forum Krstarice nista to vise ne listam i ne experimentisem, sta god mi treba nadjem ovdje i to je to!!!
HVALA ZLATNOJ KOKI NA OVOM DIVNOM RECEPTU!!!

Ja imam recept za neku kokos tortu i recept je slican tvom Jeco FN. Fil je skoro isti samo je kod mene 1l mleka, 400 gr secera, 150 gr kokosa, 100 gr cokolade i jedan margarin skuvati i prelivati preko kora, ali to su one kore koje koje upijaju stavlja se u serpu ili kalup gde si pekla kore i kada se sve dobro ohladi okrene se ili se skine kalup i to je to torta je ukusna i bas bude socna.

daco nadam se da si umutila prvo slag pa onda dodala pavlaku kad se slag umutio

Daco, ja nisam prvo umutila slag sa mlijekom jer evo sta je Mastaonica odgovorila na facebooku na jedan komentar ispod presjeka svoje MOSKVA torte: Da, slag se muti samo s kiselom pavlakom. Ne dodaje se ni voda ni mleko.
I sta reci... jer i u receptu pise samo Fil II: 300g šlaga umutiti sa 2 punomasne kisele pavlake.
Ali meni se nocas ikakvih dodataka sem pavlake uopste nista nije umutilo tako da definitvno treba prvo slag umutiti sa mlijekom, ali ne znam koliko, mozda da uzmem pola od klasicne kolicine mlijeka kad se muti samo slag, pa onda u to dodati pavlaku

Poslednja izmena:
e sad slobodno recite da sam prolupala .... sigurno cete se smejati, ali nikako da skontam da li je dacina cokoladna torta ustvari Zoja i koja je to sad Ana torta... ?
ova dacina cokoladna je ista kao i kokina samo je daca razdvojila smesu na koru i fil i on se za razliku od kokine kuva na pari?
he he he jos nam samo fali Alisa i eto nam zemlje cudesa......:)

Slične teme

Back