TORTE: recepti, saveti, ideje...

:neutral:
ZENE HVALA VAM SVIMA NA BRZOM ODGOVORU PROBACU ,HVALA PUNO :-) IMAM JOS JEDNO PITANJE AKO IMA NEKO OD MAJSTORA ZA TO,NIKAD NISAM USPELA DACELU TORTU PRELIJEM GLAZUROM OD COKOLADE I POVRSINU I STRANICE DA BUDE LEPO I RAVNO ,UVEK MI SE COKOLADA RAZLIJE I SLETI SA STRANICA,JEL IMA NEKI POSEBAN NACIN MOZDA DA BUDE GUSCA COKOLADA IL IMATE NEKI POSEBAN NACIN NANOSENJA NA BOCNE STRANE PA SVE BUDE LEPO I GLATKO I NESPADNE ? HVALA

Verujem da nije namerno, ali nemoj pisati velikim slovima, smatra se da vičeš.

Daco, predivna je al ne daju bone :(

Evo i jedne moje torte na koju sam jako ponosna. Pravila sam je za najzahtevniju stranku - mog sina :) Kad sam videla šta dete hoće, rekoh: " Pa jel ti misliš, da sam ja Mikelanđelo??" Svaki detalj sam morala da napravim, od one dve tačke na čelu, razni znakovi itd... Al na kraju se ipak isplatilo pošto je bio jako zadovoljan a tek njegovi drugari kad su videli, ostali bez teksta ;)

Blood Ravens Space Marine:

http://www.kulinarika.net/fotografija.asp?ID=vzLq4KKDrJL6ItLB - ovde je sa svih strana ali nisam znala drukčije da prenesem sliku

j2.jpg

j3.jpg
jx.jpg

Odavno me nije nešto tako oduševilo. Figira je uradkjena neverovatno precizno i lepo. Pogledala sam figuricu na adresi i ne mogu da verujem da je ručno napravljena.

ZENE HVALA VAM SVIMA NA BRZOM ODGOVORU PROBACU ,HVALA PUNO :-) IMAM JOS JEDNO PITANJE AKO IMA NEKO OD MAJSTORA ZA TO,NIKAD NISAM USPELA DACELU TORTU PRELIJEM GLAZUROM OD COKOLADE I POVRSINU I STRANICE DA BUDE LEPO I RAVNO ,UVEK MI SE COKOLADA RAZLIJE I SLETI SA STRANICA,JEL IMA NEKI POSEBAN NACIN MOZDA DA BUDE GUSCA COKOLADA IL IMATE NEKI POSEBAN NACIN NANOSENJA NA BOCNE STRANE PA SVE BUDE LEPO I GLATKO I NESPADNE ? HVALA

e vidis to i mene zanima :) Nedavno sam jela tortu narucenu u ns, savrsena glazura, lepa debela i bas onako jakog coko ukusa da pocinjem ozbiljno da mislim da je to ganache....jedino zamerka sto je bila na moskva torti pa mi se nikako nije uklapalo....:confused:

sto se tice glazure od cokolade ja sam bas jucer gledala na tv neku emisiju rudolfova pekarna ili tako nesto. on je radio doduse neki cokoladno/karamel preljev al mislim da se poanta mozvuci. br 1. moras imati puno vidse preljeva nego sto ti je stvarno potrebno. postupak je ako se dobro sjecam ovakav. na radnu povrsinu stavis pek papir ili nestio slicno kako bi kasnije ono sto iscuri po njemu bilo cisto i ponovo upotrebljivo. na pek papir stavite konzervu / serpu ili nesto slicno na sto cete staviti tortu. bitno je samo da to sto stavite ispod torte bude uze od torte ali stabilno. torta bi vam trebala biti na skrivenoj tacni tj na podlozi malko uzoj od same torte. peljevamo tortu od sredine ka krajevima u krug, preljev neka curi sa svih strana, neka se ocjedi i onda tortu prebacimo na pladanj za serviranje. neznam koliko sam dobro objasnila valjda je razumljivo

U zadnje vreme sam se ulenjila da postavljam slike, pa sad da prikažem moj rad od nekih 3 - 4 nedelje, svega tri tortice :(
attachment.php

moja druga kriva, ali prvi put na tri sprata, i mogu reći da sam zadovoljna mojim radom i radom mm, jer mi on jako pomaže oko mojih tortica.
attachment.php

I torbica, koje sam se malo više plašila, ispala je sasvim OK, mada ima dosta greškica, ali drugi put znam šta treba da pazim
attachment.php

Kako pravite ovaj print na fondanu?Da li postoji neki šabloni kakav je?[/QUOTE]

To je jestiva slika, ovde u Slovačkoj ima prodavnice za poslastičare, sa pomagalima, ukrasima, i svime ostalim, pa sam tamo poručila, to su moji kupci, pa kad mi nešto treba, oni mi savetuju kako da to najlakše odradim.

sto se tice glazure od cokolade ja sam bas jucer gledala na tv neku emisiju rudolfova pekarna ili tako nesto. on je radio doduse neki cokoladno/karamel preljev al mislim da se poanta mozvuci. br 1. moras imati puno vidse preljeva nego sto ti je stvarno potrebno. postupak je ako se dobro sjecam ovakav. na radnu povrsinu stavis pek papir ili nestio slicno kako bi kasnije ono sto iscuri po njemu bilo cisto i ponovo upotrebljivo. na pek papir stavite konzervu / serpu ili nesto slicno na sto cete staviti tortu. bitno je samo da to sto stavite ispod torte bude uze od torte ali stabilno. torta bi vam trebala biti na skrivenoj tacni tj na podlozi malko uzoj od same torte. peljevamo tortu od sredine ka krajevima u krug, preljev neka curi sa svih strana, neka se ocjedi i onda tortu prebacimo na pladanj za serviranje. neznam koliko sam dobro objasnila valjda je razumljivo
DA GLEDALA SAM I JA I OVIH DANA PLANIRAM DA PROBAM DA NAPRAVIM :D

e vidis to i mene zanima :) Nedavno sam jela tortu narucenu u ns, savrsena glazura, lepa debela i bas onako jakog coko ukusa da pocinjem ozbiljno da mislim da je to ganache....jedino zamerka sto je bila na moskva torti pa mi se nikako nije uklapalo....:confused:
Ja se to pitam godinama ,ali ne verujem da je ganache mislim da on bude onako malo penastiji i da ne moze da se stegne tako kao cokolada

ne daju mi bonu,ali tvoji svi preseci su da olizes ekran od kompjutera...jel to varijanta sa karamelom?

Da. To je varijanta sa karamelom, ovde negde je boba_011 pisala kako to radi, pa sam ja primenila. Ona je i napisala da peče kore kao za reformu, kuva čoko fil kao za reformu + taj karamel. I ja sam tako, pekla kore od 15 belanaca, od tih žumanaca kuvala fil na pari, i karamelisala 300g šećera, dodala 2dl mleka, i u to 200g mleka u prahu.

Da. To je varijanta sa karamelom, ovde negde je boba_011 pisala kako to radi, pa sam ja primenila. Ona je i napisala da peče kore kao za reformu, kuva čoko fil kao za reformu + taj karamel. I ja sam tako, pekla kore od 15 belanaca, od tih žumanaca kuvala fil na pari, i karamelisala 300g šećera, dodala 2dl mleka, i u to 200g mleka u prahu.
Koliko dugo si kuvala taj karamel fil, jer cini mi se da je kod Bobinog recepta da se to onako kuva, kuva, kuva...

Slične teme

Back