TORTE: recepti, saveti, ideje...

evo ninine rodjendanske,htelo dete slag,i samo slag mozes kaze i sliku da kupis :zcepanje:
Image3926.jpg
Image3934.jpg
Image3937.jpg

Hvala vam svima još jednom na bonama i tako divinim komentarima.:heart:
Zaista me veseli da vam se sviđaju moje torte.
Neke od vas imate puno više znanja i skustva od mene i ako se vama sviđa, to mi jako puno znači.
Mada nikad neću postiči broj torti koje napravi Cilence ili Daca Su i ostale majstorice al mi je drago da sam vam u izgledu malo bliže.
Torte mi nisu savršene ko vaše al se uvjek trudim i svakoj torti se maksimalno posvetim da to bude ono što sam zamislila.Uglavnom mi to i uspije.

Inače,kod ove prve je fotelja,televizor i ormarić torta.
Jako sam bila zadovoljna sa rezultatom.Mada uvjek može još bolje.:whistling:

Drage moje samo da pitam za savjet, kako da izvedem da ovaj bijeli gornji dio na torti bude bas ovako pravilnih krajeva, odnosno isjecenih polukrugova.

Do sada sam 2 ili 3 puta radila da gornji dio je jedne boje, a okolo druge, pa citavu presvucem fondanom, a gornji lijepim preko pa sijecem da ivice izgledaju fino ravno, ali neobaveznih oblika.
Kako sad ovo da izvedem tako pravilno, pojma nemam?
I torta treba da bude MOSKVA, od 4kg, obicno takvu filujem u obrucu 28cm, mada mi se sada cini da bi ovakva mnogo ljepse izgledala da je visocija, pa mozda bolje u 24cm?

Daco ja bih to isekla od papira, stavila papir preko fondana, pa nozicem isekla po konturama.

bravo za ideju, ja sam bas dugo mozgala :) a nisam smislila nista pametno... taman moze papir fiksirati cackalicama da ne mrdaa tu gde ce doci crna mini...

Hvala na savjetima, nece biti druge nego tako, ja sam razmisljala kakav je to alat da po krugu ovako mogu isjeci, jer imam za ivice ovako da su u polukrug, ali je to za ravne trake.
Mada, kada sam musteriji objasnila koji imam problemcic, ona je nesto malo izmjenila i rekla da biram ja sta god mi je lakse samo da bude ta kombinacija sa bijelim gornjim dijelom, a okolo crveno na tufnice.

Back