TORTE: recepti, saveti, ideje...

sve pohvale majstorice :worth:, kod mene gotova vesela maca kitty....
attachment.php

Evo jos jedne, meni je bas simpa, a slike su bzv, meni je uvek torta lepsa u prirodi i bas mi je ponekad krivo, ali to je valjda svima tako, jer nemoguce da mi svaki put bude ruzna na slikama :evil:
attachment.php

i jos jedna. Ova je slicna kao prva, ali, ovo na sredini je "musavo" i nije izglacano zato sto je moja zaova :mrgreen: skidala ruzice sa sredine (nije joj se svidelo) i terala me da prepravljam!! :evil::mrgreen:
attachment.php
[/IMG]

Joj, duga je to prica Jaco, pravila se ona puno pametna (moja zaovica) kako ona sve zna (bolje od mene) ona sara torte godinama, ona pravi kolace godinama ne mogu ja njoj sad da pametam itd itd..ali tako, samo sam stiskala zube, ipak, starija je od mene da bi joj nesto rekla.. I bas je skoro, ZD ispricala je slican dozivljaj koji je imala sa tim pametnicama, i najvise ti imponuje na kraju to, kad znas da si ipak bolja! A dokaz je to, sto me je moja zaova zvala danas da joj pravim tortice! Msm, ponudila sam se da joj pokazem, da proba ona, ali neee...rekla je ti ces to bolje! Uh, taj osecaj! :D

Jedna od najboljih torti koju sam probala:

Torta od oraha

Za kore je potrebno:

15 belanaca,
15 kašiak šećera,
150 g seckanih oraha,
6 kašika brašna,
3 kašike ulja.

Za fil je potrebno:

15 žumanaca,
3 pudinga od vanile,
6 kašika šećera,
750 ml mleka,
maslac,
150 g šećera u prahu,
100 g mlevenih oraha,
100 g kokosovog brašna,
100 g istopljene čokolade,
100 g suvog grožđa.

Za glazuru je potrebno:

200 g šećera u prahu,
100 g čokolade za kuvanje,
pola čaše vode,
kašika maslaca.

Priprema:

Ispeći pojedinačno tri kore tako što za svaku treba umutiti pet belanaca, pet kašika šećera, dve kašike brašna, kašiku ulja i 50 g seckanih oraha.
Kore pecite 20 minuta na 180 ⁰C.
Za fil umutiti 15 žumanaca sa tri kesice pudinga od vanile, dodati 6 kašika šećera pa sipati u 750 ml mleka i kuvati na pari.
Posebno umutiti margarin sa 150 g šećera u prahu pa ga dodati u ohlađen fil.
Fil podeliti na tri dela, u prvi dodati orahe i kokosovo brašno, u drugi istopljenu čokoladu i 100 g suvog grožđa. Treći deo fila ostaje prazan.
Za glazuru umutiti šećer s vodom, skloniti sa šporeta, dodati rendanu čokoladu i maslac, mešati dok se malo ne ohladi i njome preliti tortu.

Coconut+cake2.jpg

Ovaj recept je nešto komplikovaniji, ne znam da li se isplati praviti ga ali se sigurno isplati konzumirati ga.

Htela sam nesto da pitam,elem ovako je izgledao presek torte
attachment.php

,znam da nije bas za fondan,ali eto...nego premazala sam je celu margarinom (ja stvarno nikad buter ne koristim :rumenko:),i stajala je u frizideru...kad sam je izvadila sva se posle 5 minuta caklila,zanima me da li je to zbog torte ili zbog frizidera,i da je stojala duze van frizidera da li bi se sve upropastlo????npr kad se napravi tako torta sa fondanom za mladence pa stoji na stolu,da li bi se sve skljokalo i zbog cega ?
Udavi ja vas :rumenko::zcepanje:

Slične teme

Back