Torte & kolači

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
gigule:
e da samo busom...
ovo je ono totalno off topic
evo brat mi javlja da mu je pauk odneo kola u sred Zemuna...siroma...

Samo ti dodi kod tvoje tetke, na mom parkingu nema problema. Elem pošto sve ovo nece proci bez mene, znaci bicu i ja tu. A za Sanju videcemo.Nemoj samo tog dana da bude klizavica pa da tramvaji ne idu, mislim ta njena obecanja.... :D

e ja ne znam da li je to to što tražiš,meni je drugarica dala recept i kao zove se Kinder torta ali pravi se sa Milkom pa ko velim...možda je to to???
elem ovako na podmazanu i folijom obloženou tepsiju poređaš 200 gr seckanih oraha-
umutiš od 10 belanaca i 150 gr šećera čvrst sneg dodaješ i 1 kašiku sirćeta,brže se umuti i lepše stoji, pa dodaš tome 1 kašiku ulja i 3 kašike pekmeza od kajsija...e to tako sve sjedinjeno staviš preko tih oraha. to pečeš 5 min na 250 stepeni a zatim smanjiš na 100 step. i sušiš koru oko jednog sata ( e srećno ja ovo nikada ne bi radila čini mi se komplikovano ali sad se vadim jer ne umem)
fil:
umutiš 10 žumanaca, 200 gr šećera i 10 kašika gustina (ili 3 pudinga od vanile) i to sve zakuvaš u 1 lit. mleka
smesu podeliš na 2 dela
u jedan deo staviš 200 gr bele Milke i kada se prohladi još i 200 gr margarina
drugi deo fila staviti 200 gr obične Milke( event. čokol. za kuvanje) i 200 gr margarina

e sad ređa se na onu osušenu koru ovako 1 kašika belog fila pa pored 1 kašika braon i tako redom...ono bude lepo šareno...
ukrasiti šlagom

prijatno
pozz

Sastojci za više od 10 porcija
Kora :
7 belanaca
200 g šećera
100 g samlevenih lešnika
1 kašika brašna
Fil:
1 l mleka
3 pudinga od vanile
6 kašika brašna
100 g šećera
21 žumance
250 g margarina
2 šlaga
300 g Milke
300 g Milke bele

Priprema
Kora:
Ulupati 7 belanaca, 200 g šećera, 100 g samlevenih prethodno prepečenih lešnika i 1 kašika brašna. Peći 15 min. na 170°C u zagrejanoj rerni.
Tako ukupno 3 kore
Fil:
Skuvati u 1 L mleka 3 pudinga od vanile, 6 kašika brašna, 100 g šećera i 21 žumance. Kada se ohladi dodati 250 g margarina i 2 šlaga.
Fil podeliti na II dela.
U jedan deo staviti 300 g otopljene čokolade ´MILKA´sa lešnicima, a u drugi deo 300 g bele ´MILKA´ čokolade.
Filovati ovim redom:kora, crni fil, beli fil, kora...

Buntovnik_Bez_Razloga :) hvala ti!!!!

lepa ova torta, ali dzabe kad ja to ne volim.
evo nesto jednostavno, kaze teki da je to suva pita sa kokosom.

dakle, "izmešaš šećer i kokosovo brašno , pa filuješ kore premazane uljem , urolaš po dve filovane kore , isečeš, ispečeš i naliješ ušpinovanim šećerom.
i razbiješ se od klope".

ako teki tako kaze, ja joj verujem i veceras cu da pravim :lol:

moj omiljen
potrebno vam je za koru
200 gr margarina
100 gr šećera
kora jednog limuna
3 jaja
400 gr brašna
prašak za pecivo
malo soli

margarin umutiti sa šećerom pa dodati ostale sastojke i zamesiti testo
oklagijom rastanjiti i staviti na podmazan pleh

posuti sa smesom od 150 gr šećera i 150 gr kokosa

peći oko 25 min i bolje je kada se stavi odgore alufolija...

pečen kolač preliti sa 300 ml slatke pavlake
mmmm

Jos jedan slatkis od mene :)

Cokoladna torta sa vinom

Sastojci:
300 g putera, 300 g brašna, 2 kafene kašike praška za pecivo, 100 g čokolade za kuvanje, 1 velika kašika espresso kafe u prahu, 125 ml belog vina, 3 velike kašike ruma, 50 g šećera u prahu, 1 šlag ili čokoladni preliv

Priprema
Zamesiti testo od putera, brašna, praška za pecivo otopljene čokolade i kafe pa peći oko 60 minuta na temperaturi od 175°. Ispečenu tortu preliti mešavinom belog vina, ruma i šećera u prahu. Ukrasiti šlagom ili čokoladnim pelivom ili struganom čokoladom.

Da malo aktiviramo pospane tetke (klinci željno iščekuju Deda Mraza :wink: ), dobacujem recet za one koji ne vole "siromašne varijante" kao "zamenu za pravu tortu" :wink: . Tortu sam zaista prvi put jela na dečjem rođendanu i pravila je - tetka! :wink:

Dakle...
LONDON

I i III kora:
6 belanaca
250g šećera
2 kašike limuna (može sirćeta)
120g mlevenih badema (prethodno malo prepečenih)

Ulupati čvrst sneg od belanaca, dodavati 1 po jednu kašiku šećera i dobro ulupati. Na kraju dodati limun i još malo mutiti, pa isključiti mikser, dodati badem i lagano promešati.
Smesu ravnomerno rasporediti po plehu koji je prethodno obložen papirom za pečenje (može i podmazan, posut brašnom, ali je bolja varijanta papir). Ubaciti u zagrejanu rernu (na oko 150C, posle par minuta smanjiti na oko 120C i peći oko sat vremena

Postupak ponoviti dva puta.

II i IV kora:
6 belanaca
250g šećera
2 kašike limuna (sirćeta)
120g mlevenih oraha

Ulupati čvrst sneg od belanaca, dodavati 1 po jednu kašiku šećera i dobro ulupati. Na kraju dodati limun i još malo mutiti, pa isključiti mikser, dodati orahe i lagano promešati.
Smesu ravnomerno rasporediti po plehu koji je prethodno obložen papirom za pečenje. Ubaciti u zagrejanu rernu (na oko 150C, posle par minuta smanjiti na oko 120C i peći oko sat vremena
Postupak ponoviti dva puta.

Fil I:
300g mlevenih oraha preliti sa 11 kašika vrelog mleka sa 7-8 kašika šećera. Vrlo malo prokuvati.

Fil II:
Dobro umutiti 24 žumanca sa 24 kašike prah šećera i kuvati na pari. U ohlađeno dodati 2 putera (dovoljno je i 400g) prethodno dobro umućena i podeliti u odnosu 1:2.
U veći deo dodati 200g istopljene čokolade (fil IIa), a u ostatak 200g proprženih, isitnjenih lešnika (fil IIb).

Redosled:
kora I
fil I
kora II
1/2 fila IIa (čokolada)
kora III
fil 2b (lešnik)
kora IV
ostatak fila IIa

Tortu ukrasiti po želji: bademima, polovinama jezgra oraha, rendanom čokoladom, lešnicima...

Espanol:
smeh:
Espanol:
Deluje vrlo, vrlo primamljivo! Da li bi i jedan odrastao mogao da se umuva među decu tokom služenja... :lol:
Dobro, opredeli se: Hoćeš li ti među tetke ili među decu? :wink: :lol:
I jedno i drugo ima svojih prednosti... :lol:
Računalo se na faktor snalaženja, mazneš tortu kod dece pa pravo među tetke. Zima kalendarski več počela... :wink: :lol:
jes bogami tetke i deca su najbolje društvo...
za tibe za nerve za mozak ...ma, za sve!!!!

pozdrav dobri ljudi

Drustvo, samo zelim da vas sve pozdravim, ovaj podforum je super!!! Odusevili ste me! Tek sam pocela da kuvam, vise iz radoznalosti nego iz nuzde, i ovde nalazim fenomenalne stvari!

Miro, sajt ti je super, svaka cast!!!!

Veliki poljubac za sve!!! :wink:

Eeee, ovakooo,danas sam napravila moj prvi kuglov i to u svom novodobijenom sudu sa rupom :lol: Da ja ovde ne bih pisala recept koji nije moj,(a fenomenalan je, verujte mi, citava mi kuca mirise na korice od pomorandže,limuna i vanil šećer)pozivam (prozivam) Miru - majstoricu da ga da uz fotos, jer je recept skinut sa njenog sajta, a i provereno znam da ga je pravila više puta. :wink: Zove se Božićni kuglov ...Miroooooooooooooooooooooooo !!!!! :roll: :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back