Torrent - Upustvo za upotrebu nalazi se u prvoj poruci -

Ljudi to sa iskljucivanjem naloga zbog skidanja novijih filmova nije istina tj. bar ja tako mislim. Meni bi onda poslali "cike u plavom" da mi odnesu komp. I skidam preko utorrenta, ali nikada nisam imala takvih problema. Nego cujem da se prica o PeerGuardian-u, pa ako bi neko mogao da objasni kako radi, tj. u principu znam, ali npr..Da li usporava rad utorrent-a i sl. ?

Ljudi to sa iskljucivanjem naloga zbog skidanja novijih filmova nije istina tj. bar ja tako mislim. ...

damo loše misliš... ;)
P.S. Navatao sam druga...
P.P.S. On je imao nalog, ni manje ni više već kod EuNet-a... :D On je dobio opomenu od njih da malo oladi, pa još jednu, i tek onda isključenje. Inače, kako su mu tamo rekli, postoje neke firme koje to traže i koje šalju dopise provajderima, koji su dužni da im ukinu naloge, ili ako u Zakonu te zemlje postoji, da ih kazne odgovarajućom kaznom. To što su ga dva puta opomenuli to je, kako su mu rekli, njihova dobra volja. Njihov savet je da kad skida filmove da coolira najnovije, a ako dobije opomenu da iscoolira taj sajt sa torentima neko vreme... ;) saveti iz EuNeta! ;)
Pozz... May Peer Guardian keep you safe! :D ;) :lol:

....postoje neke firme koje to traže i koje šalju dopise provajderima, koji su dužni da im ukinu naloge, ili ako u Zakonu te zemlje postoji, da ih kazne odgovarajućom kaznom.....

Zvuci moguce,ali u praksi se jako slabo javlja.

E sad,sta to tacno pise u nasem zakonu za download filma koji jos ni u bioskopu nije bio?I da li uopste nesto pise?
Da li to neko zna ili moze da sazna,ali onako pouzdano?

I mene zivo interesuje kakav je zakon po pitanju POSEDOVANJA piratskog materijala(filmova, softvera...).
Znam ovo za pustanje u promet ali za POSEDOVANJE...:shock: evo iz neke druge teme(o Windowsu)
Gazda hotela u kome radim u Grčkoj, a pripada međunarodnom lancu Grekotel, N E Ć E da kupi legalan softver ! Ona standardna grčka logika: '' Navukao se Gejts već dosta para, ne mora i od mene....''

Kaže da ima jakog advokata koji mu je rekao da je sve to obično zastrašivanje, i da ako dođe do suda, mogu samo da mu duvaju ....

To si u pravu, ali poenta je u tome da imaju prava da spreče ilegalnu preprodaju, a ne i ilegalno korišćenje. Šta bi bilo kada bi Levi's počeo da naplaćuje kazne onima koji nose farmerice sašivene u Novom Pazaru. Procena je da je u Grčkoj svega 3% Levis farmerica original.

ZAŠTO bi Microsoft bio jedini privilegovan da prinudno naplaćuje svoj brend ?

Jednostavno, advokat tvrdi da na sudu NE MOGU da dobiju spor. Samo plaše ljude da bi kupili original.

Pa koliko god u tome uspeju, biće prezadovoljni .....

jel ta caka sa ogranicavanjem UL na 1 ili 10 ili koliko vec, more da se primeni kod BitLorda?!
p.s. pazite sa filmovima novijeg datuma- mom drugu su iskljucili nalog zbog toga, znaci nije platio kaznu, al mora da se zeza opet sa svim cudesima.Dobio pismo od provajdera da mu se gasi nalog zbog "nelegalne upotrebe interneta"...
p.p.s.@offtopic: kako je moguce da te uhvate?

Mozes li se malo raspitati kod tog svog druga koliko je dobio opomena na e-mail pre nego sto su mu ukinuli nalog? Da li je morao nesto da plati kada su mu ukinuli nalog i zbog kojeg programa ili filma su mu ukinuli nalog?

Mozes li se malo raspitati kod tog svog druga koliko je dobio opomena na e-mail pre nego sto su mu ukinuli nalog? Da li je morao nesto da plati kada su mu ukinuli nalog i zbog kojeg programa ili filma su mu ukinuli nalog?

tri opomene. Nije morao ništa da plati. Samo došao opet: Dobar dan. Želeo bih da otvorim nalog. A za film, pa skidao je sve novijeg datuma... Nije zbog jednog već zbog 200 GB filmova, a nijedan nije stariji od tri četiri meseca... :D Kažem: lik je bio budala, mislio da ga trpaju. :mrgreen: :lol:
p.s. sorry što nisam odgovorio ranije, nisam nešto zalazio ovamo... :oops:

mrzi me da čitam postove, uglavnom uTorrent možeš ubrzati samo tako što mu ograničiš upload na 1kbps i nikako više...sve zavisi od seedera tj ljudi koji uploaduju to tebi...evo sajt za najbrže seedere www.zamunda.net ali molite se Bogu da ste se davno slučajno registrovali jer više nema registracije :D

Koliko je to tacno da se ubrza download ako ogranicis upload na 1s - 2s?
U guid-u za podesavanje utorrent-a pise da netreba biti sebican.
E sad meni je ADSL 512kbs, na koliko ja da stavim brzinu upload-a a da ipak ne ispadnem sebican :D

Koliko je to tacno da se ubrza download ako ogranicis upload na 1s - 2s?
U guid-u za podesavanje utorrent-a pise da netreba biti sebican.
U utorrentu pritisni ctrl+G, ili nadji "speed guide". i tamo odaberi svoju brzinu i on ce sam da ti podesi. Primetices da ce ti ograniciti upload na ~18KBs...kad su pricali o nesebicnosti mislili su da kad zavrsis DL ostavis uTorrent da radi i vrsi UL ;)
Tada ce ako nista ne skuda da UL u full speedu.Smanjivanjem UL povecavas DL SAMO do svoje brzine paketa, nakon toga nema koristi i to je ta slatka tacka...

Back