Torrent - Upustvo za upotrebu nalazi se u prvoj poruci -

Poz. Juche sam reinstalirao OS i sada kada sam ponovo instalirao micro torrent, sva podeshavanja su na default-u. E sad, poshto meni torrent dosta usporava net, surfovanje, znam da sam pre ogranichavao broj konekcija, ono "Global maximum number of connections", "Maximum number of connected peers per torrent" i "Number of upload slots per torrent" i postavljao sam limit brzina, ali problem je shto sam zaboravio na koliko sam sve to ogranichio. Da li neko zna mozda na koliko je najbolje da limitiram ove stavke ?

Može biti,al i ne mora da su te ograničili!:roll:Pokušaj otvoriti port na modemu preko kojeg ide tvoj torrent klijent ako to već nisi ranije radila.Imaš gomilu uputstava na netu kako se to radi.Po tom otvaranju ikonica bi trebalo da bude uvijek zelene boje.Ovako kod mene izgleda:

16173091.png

Može biti,al i ne mora da su te ograničili!:roll:Pokušaj otvoriti port na modemu preko kojeg ide tvoj torrent klijent ako to već nisi ranije radila.Imaš gomilu uputstava na netu kako se to radi.Po tom otvaranju ikonica bi trebalo da bude uvijek zelene boje.Ovako kod mene izgleda:

Tako sada izgleda i kod mene,izgleda da je samo bilo trenutno.Kako i zasto stvarno ne znam,nisam nista dirala,popravilo se samo od sebe.Hvala u svakom slucaju.:bye:
A sto se tice thepiratebay,tu ni jedan torrent vise ne radi...

ranije su ikonice bile plave,zelene kad je gotovo,a sada su crvene
........
Kako i zasto stvarno ne znam,nisam nista dirala,popravilo se samo od sebe
"crvena strelica" znaci da je tracker offline, prosto receno: sajt im je "crko". pirate bay je dosta tih problema imao u poslednje vreme.
ti svakako tu ne mozes nista - osim naravno da pocnes da koristis neki drugi sajt za torrente (mada mozda i ti sajtovi budu koristili piratebay tracker - ili neki slican/problematican; posto tracker i sam website ne moraju biti ista stvar)

inace, zanima koliko vas je dobilo opomenu od provajdera da "krshi autorska prava" i ako jeste, koliko ste downloadovali tih dana/nedelja? (sto realnija ocena ako moze)

Scrape Torrent je dobar preraživač, on obuhvata nekoliko torent sajtova među kojima su Pirate Bay i Mininova. Ja ga koristim kad tražim torente i zadovoljan sam. Ono što on ne nađe, retko će naći neki drugi pretraživač.

I meni se desi da strelica bude crvena, ali download i upload brzine se ne menjaju drastično, ili se uopšte ne menjaju.

inace, zanima koliko vas je dobilo opomenu od provajdera da "krshi autorska prava" i ako jeste, koliko ste downloadovali tih dana/nedelja? (sto realnija ocena ako moze)

Nikad nisam dobio nijednu takvu opomenu...

Pirate Bay je dobio naredbu da se ugasi. Bice prodat nekim drugim ljudima, koji planiraju da ga koriste za nesto legalno, kako citam.
No, uvek ce postojati neki drugi Pirate Bay. Postoji i kompletna kopija Bay-a, na mrezi negde. Tip koji je to napravio se izlanuo pa su mu pravili problema, srecom, u medjuvremenu je naucio da cuti, a kopija postoji.
Za pretrazivanje torrenata koristite www.torrents.to, ili www.torrentscan.com. Ali da, ovih dana je preporucljivije koristiti rapid ili megaupload (megaupload ako nemate rapid account jer nema pauze izmedju dl i manje je ogranicenje brzine). www.rapidoogle.com http://www.megadownload.net/
Oni ne moraju da pogase sve Bay-ove, vec samo da dovoljno uspore protok gasenjem istih. Dokle Demonoid postoji, ne brinem se. Ostali tracker-i su zamenljivi.
Hej, pa kako drugacije da nadjem kompletan serijal 'Buffy the Vampire Slayer'?
Hack the planet!
Cekajte, ovo nije predavanje iz drvodeljstva?

Torrentscan jeste odličan, ali bio bi još bolji kada bi mogao odjednom da pretraži sve one sajtove umesto da svaki put biraš koga ćeš od njih da pretražuje. Scrape Torrent pretražuje nekoliko sajtova istovremeno, plus što ima filter za torente sa nula seed-era. Ali nedostatak u odnosu na Torrentscan mu je što je broj sajtova manji (demonoid pretražuje samo ako si donirao nešto sajtu).

A zbog čega je u stvari Pirate Bay dobio naredbu da se ugasi kad je ranije uvek odolevao? Čitao sam one poruke koje su mu slale filmske kompanije i njihove odgovore da su oni u Švedskoj, da su tu drugačiji zakoni itd. Uz to su spominjali na sajtu sa su do sada, usled tužbi filmskih kompanija, izbrisali "ukupno 0 torenata" i da će još "ukupno da izbrišu 0". Osim toga, ima toliko drugih sajtova koji su se bavili istim tim pa nisu dobili naredbu da se ugase?

Pricam ti kako citam drugar.
http://torrentfreak.com/its-time-to-sink-the-pirate-bay-and-replace-it-090913/
http://arstechnica.com/tech-policy/...d-to-purge-all-links-to-copyrighted-files.ars
http://arstechnica.com/tech-policy/news/2009/04/the-pirate-bay-verdict-guilty-with-jail-time.ars

Prosle godine su ganjali Demonoid, i uspeli su da ih ukokaju. Ako se secas, Demonoid je bio off-line jedno 5 meseci ili tako nesto, a u medjuvremenu Mininova, Isohunt i Torrent Bay su preuzeli primat.
Ove americke kompanije za zastitu autorskih prava imaju prilicno gvozdenu ruku sto se tice zastite americkih filmova, muzike i tako cega. Mozes ti biti i na mesecu, oni ce probati da te dohvate. Tako su sredili Demonoid proslog leta, tako su sada sredili Bay.
Ne moraju oni da zatvore sve dokove, vec samo da onesposobe saobracaj. Kada dl padne na 1kbps, onda niko i nece zeleti da koristi torrent. Ovo se naravno nece desiti, ali oni ne bi zeleli nista manje od toga.
Nece mene niko drzati podalje od moje Buffy!

Da li su legalni?

Postoje neki koji su legalni, ali većina njih, pritom mislim na sve što je zaštićeno kopirajtom, nije. Ali niko ti baš ne kaže da odeš do policije ili ko se već bavi tim stvarima i pohvališ im se da skidaš preko torenta. :) I, naravno, na većini sajtova i foruma ne smeš da ostavljaš linkove za skidanje materijala zaštićenog kopirajtom.

Prosle godine su ganjali Demonoid, i uspeli su da ih ukokaju. Ako se secas, Demonoid je bio off-line jedno 5 meseci ili tako nesto, a u medjuvremenu Mininova, Isohunt i Torrent Bay su preuzeli primat.

Sećam se, ali kasnije je opet radio. Sad, vidim, opet nešto nije u funkciji, ali pretpostavljam da je privremeno. Inače, nisam do sad znao da je njega osnovao naš čovek. :)

"Pirate Bay", "zatvaranje dokova"... mi ko da smo u nekoj luci. :lol:

dobio sam jedno 3-4 puta al nista mi nisu radili iako su me uvatili :whistling:
EDIT: oduvek koristim bittorrent 6.0.3 (ili utorrent1.7.7) i najbolji nacin za ubrzavanje je:
1.connection-Stiklirano randomise port each time u/bittorrent starts
2.Bittorrent: Global maximum bla bla:500
Maximum bla bla:100
Number of:8
Protocol Encryption mi je na enable
3.Queueing: oba su mi na 10
i jos kada stavim neki torrent da se skida idem desni klik propepties i odstikliram enable dht i peer exchange
i staim prva i treca kolona da mi budu 1. :ok::ok:

Poslednja izmena:

Back