top 10

Jesi, Rami Maleka
images

i Michaela Ceru
images
Maleka nisam mnogo gledao, a Cera je deo te osovine zla Rogen-Jonah-Franco, ali nije mi toliko malevolentan kao ovi pomenuti. Deluje kao dobronamerni berštre.

top 10 najboljih komedija koje sam pogledao:

1. Maratonci Trce Pocasni Krug
2. Mi Gran Noche
3. The Big Lebowski
4. The Naked Gun
5. Mrtav Ladan
6. A Fish Called Wanda
7. Taxi
8. In Bruges
9. The World's End
10. U Kini Jedu Pse

Top 10 filmova za suicidalni podsticaj

1. Eat, Pray, Love
2. Melancholia
3. The Sunset Limited
4. Crimes and Misdemeanors
5. Dancer in the Dark
6. Come and See
7. Oslo, August 31.
8. The Turin Horse
9. A Coffe in Berlin
10. Lilya 4ever

top 10 najdosadnijih filmova kojih mogu trenutno da se setim:

1. Sabrina
2. By the Grace of God
3. Driving Miss Daisy
4. The Master
5. Memento
6. Hulk (2003)
7. Lost in Translation
8. A River Runs Through It
9. The Usual Suspects
10. The Little Things

e što se mene tiče nemogu,mora ćeš da se potrudiš malo višlje,ko što sam i ja :rtfm:

neznači,šalijo sam se većinom,neznam kako nisi to skonto lepotane,nisam ni gledo taj filam :hahaha1: :patkica:
evo:

1. Svemirci su krivi za sve
2. Sekula (koji god)
3. Hajde da se volimo (koji god)
4. Zikina dinastija (koji god)
5. Seljaci
6. Sabrina
7. Silent Night
8. Get Rich or Die Tryin'
9. Kung Fu Hustle
10. Expendables

Top 10 zaboravljenih glumaca:

10. Cuba Gooding Jr.
9. Hugh Grant
8. Matthew Broderick
7. James Woods
6. Armand Assante
5. Tim Robbins
4. Roberto Benigni
3. Jim Carrey
2. Gérard Depardieu
1. Richard Gere

Top 10 zaboravljenih glumica

10. Melanie Griffith
9. Hilary Swank
8. Drew Barrymore
7. Rene Russo
6. Geena Davis
5. Sean Young
4. Patricia Arquette
3. Andie McDowell
2. Gwyneth Paltrow
1. Sharon Stone

Top 10 repera - glumaca

1. Tupac (u onih nekoliko filmova što je igrao definitivno je pokazao da je i za glumu itekako talentovan i nadaren i da se odlično snalazio u različitim vrstama uloga).

2. Ice-T (čovek koji je igrao u preko 100 filmova i koga verovatno mnogi više znaju kao glumca nego kao repera, inače mali paradoks da čovek koji je jedan od rodonačelnika gangsta rap-a se van muzike najviše proslavio igrajući pandura u seriji "Law & Order" i igrajući pandure uopšte).

3. Ice Cube (uglavnom je poznat po komedijama iako je igrao recimo i u nekim dramama, akcionim ili SF filmovima ali definitivno mu komedije najbolje leže i njegovi filmovi kao Friday, All About the Benjamins, Are We There Yet, 21 Jump Street, Ride Along su uvek odisali nekim posebnim šarmom i bili onako zabavni i relaksirajući za gledanje).

4. LL Cool J (isto igrao u gomili filmova raznih žanrova i bio u raznim ulogama ali verovatno najupečatljivi trag je ostavio igrajući detektiva Sem Hanu u seriji NCIS).

5. Queen Latifah (ja mislim da mnogi ni ne znaju više da se ona bavi i muzikom, inače po meni oni njeni rani albumi izuvaju i možda najbolji ženski MC ikad).
6. Will Smith (takodje mislim da većina ljudi ni ne zna da je on nekad repovao i da se bavio muzikom).

7. Common (gledali smo ga isto u gomili filmova i serija, izmedju ostalih i u Terminatoru 4 ali mislim isto da mnogi ljudi ne znaju da se on ozbiljno bavi i muzikom i da je odličan reper).

8. Method Man (secamo ga se odlično iz filma "How High" ili serije "The Wire" i ono automatski ga zamisljamo kao nekog večito naduvanog lika ili nekog lika sa ulice ali neverovatno koliko je vremenom glumački evoluirao i kako se odlično snalazi i u nekim baš ozbiljnim ulogama ni nalik onima sa kojima ga povezujemo).

9. RZA (isto lik iz Wu Tang Clan-a, čovek koji se smatra i nekim idejnim tvorcem Wu Tang-a, isto igrao gomilu različitih uloga, doduše više epizodnih, ali nema sumnje jedan jako inteligentan i talentovan lik, koji je multimedijska ličnost, on je i reper i muzički producent tj beat maker i glumac i filmski producent i pisac i filozof, itd, baš onako jedan lik za poštovanje).

10. Snoop Dogg (Snoop je pre svega sjajan enterteiner, vrlo harizmatičan i inteligantan lik i vrlo autentična pojava, iako mu je većina uloga na isti fazon i maltene svuda kao da glumi samog sebe nekako uvek ga je zabavno videti i uvek donosi neki poseban šarm i pozitivnu energiju gde god se pojavi, setimo se recimo samo filma "Starski i Heč" gde glumi onog makroa).

Sad naravno ima ih još koji su ostavili izvestan trag u kinematografiji i koje valja pomenuti kao recimo nažalost sada već pokojni DMX (koji je imao tu specifičnu energiju i pojavu koju je umeo i na film da prenese, recimo onaj njegov film sa Stiven Sigalom "Exit Wounds" mi je nekako posebno upečatljiv i meni omiljeni film od Stiven Sigala uz Nika i "Marked for Death"), Mos Def, Master P, Sticky Fingaz, Ludacris, 50 Cent, Andre 3000, Eve, Xzibit, Big Daddy Kane, Nas, Eminem, Bow Wow i definitivno nezaobilazni Marky Mark (Mark Volberg). ;)

Top 10 filmova za koje verovatno niste znali da su rimejkovi:

10. The Nutty Professor (1996) sa Edi Marfijem je rimejk istoimenog filma iz 1963. godine sa Džeri Luisom u glavnoj ulozi
9. Fatal Attraction (1987) sa Glen Klouz i Majkl Daglasom je rimejkovani Diversion (1979)
8. The Talented Mr. Ripley (1999) je rimejk Plein Soleil (1960) sa Alenom Delonom
7. Heat (1995) je bioskopska verzija televizijskog filma L.A. Takedown (1989). Inače, autor je isti.
6. Gladiator (2000) je dosta toga preuzeo od The Fall of the Roman Empire (1964) i Demetrius and the Gladiators (1954)
5. Petostruki dobitnik oskara The Sound of Music (1965) je rimejk nemačkog Die Trapp-Familie (1956)
4. Man on Fire (2004) sa Denzelom Vošingtonom je rimejk istoimenog filma iz 1987. godine u kojem je Skot Glen glavni baja
3. The Revenant (2015) za koji je Di Kaprio nagrađen oskarom je rimejk Man in the Wilderness (1971) sa Ričardom Harisom
2. Moj omiljeni Tarantinov film Reservoir Dogs (1992) je rimejk honkonškog City on Fire (1987)
1. I verovali ili ne, Some Like It Hot (1959) je takođe rimejk, i to francuskog Fanfare d'amour (1935)

Back