Tok misli

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pozaboravljo sam ko me sve trazio al fino je bit zenskim u taj smisao...no znam da tome ima kraja par gospoja sto izgubise paznje djeluju skaredno u moju kafanu al jedna se vec rijesila te bede.....

Pa, Frojd se ne da napustiti tako lako. Frojd je postao izgovor za iščašena mišljenja ovog ili onog tipa, ali u suštini nije loš početak. Onaj ko je Frojda čitao i vatreno ga prihvatio, nije ostao ovca koja se zatvorila za sve dalje diskusije. Dakle, nije krivica Frojda, a čisto sumnjam da je krivica predavača, nego je sve spalo na individuu koja je hendikepirana iz nekih drugih razloga da shvati i poradi na mislima velikog uma, proširi ih i da sebi sasvim nov poligon za zabavu-dokolicu-hobi. Neko ko se profesionalno bavi temom, ne bi Frojda stavio na levo ili desno mesto, znao bi tačno gde mu je mesto.

kad bolje razmislim o svemu ipak zivot ima pravila al ne postavljenih od neke vise hijerarhije nego natalozenih stoljecima i oblikovanih generacijama i cisto ih prihvatit radi komformizma je najlaksim putem i toga se puta vecina krece jer je utaban

Zašto se ljudi vređaju tako lako - kretensko pitanje. Svi se lako vređamo, čak i kad tvrdimo suprotno. Ovo bi bio jedan idealan svet kad bi ljudi konkretno govorli šta ih je uvredilo, i sačekali da im druga strana objasni - jer, možda se nije radilo o tome što je onaj uvređen shvatio. Većina nas se nerazumno izražava (zato i ne volim filoSofe koji se NAMERNO loše izražavaju), i to bi se trebalo uzet u obzir - ali naša je prva reakcija da se naljutimo. I to je ok, i razumem, to je i moja prva reakcija. Samo razmišljam zašto. Odgoj? Loš tretman koji vučemo iz detinjstva i koji nas je naterao da budemo paranoični po pitanju svake stvari koju čujemo a ne sviđa nam se ( mada ovo već zalazi u Frojda, a ja mu nisam rada)?

Forum "Psihologija" je urušio sam sebe... treba ga zaobilaziti u širokom luku!
Ni malo zdravog razuma, znanja i topline se ne može naći, osim ogromnog neznanja, primitive i animoziteta!

Bacam pogled na Versaj (seriju, upravo ide) , i razmišljam da li bi se održao da nije napravio stroge klike kojima niko nije imao pristupa.

Jalov posao, jer verujem u hijerariju i svašta nešto danas sto posto politički nekorektno, i, uostalom, onomad sam se na krv i nož posvađala s trgovkinjama u Somboru koje nisu htele govorit srpski kad sam (jedini kupac) ušla u radnju. Ja sam polu Mađarica, ali znam u kojoj zemlji živim, i ne podnosim budale kad izigravaju besne gliste. Međutim, i dan danas imam problem s ljudima koji bi TREBALI razumevat sredinu, ali se ipak od nje snobovski otuđuju. Meni je sve to, i Mađari onomad i ovi danas, Fata. Komi fo.
Opančari koji bi da se potkuju.

S druge strane, nekad pomislim da ceo koncept Versaja može držat vodu, takođe. Jer imate ljude koji BI trebali da komuniciraju, i ostale. Ja nisam politički korektna, i ne mislim da svaka budala ima pravo govoriti o ma čemu, iz bilo kojeg svog (intimnog) razloga. Racionalni ljudi govore iz fakta, i iskustva, tuđeg i svog. Budale govore iz ideala i floskula koje ič ne razumeju - osim da su, eventualno, in i fensi, i njima se lično dopada.. I, ako neko NE govori IN i FENSI, ili tako da se njemu LIČNO dopada, skloni su da to tumače kao "sveopšte propadanje morala i zajednice". Kakve god zajednice, pa i veštačke, da ne kažem virtualne. :mrgreen:

Ono što im ja imam reći, jeste: putuj igumane, i ne brini za manastir. Ili samostan, kako god.

Čikam bilo kog politički korektnog da me se usudi optužit za: samostan. :mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back