Bacam pogled na Versaj (seriju, upravo ide) , i razmišljam da li bi se održao da nije napravio stroge klike kojima niko nije imao pristupa.
Jalov posao, jer verujem u hijerariju i svašta nešto danas sto posto politički nekorektno, i, uostalom, onomad sam se na krv i nož posvađala s trgovkinjama u Somboru koje nisu htele govorit srpski kad sam (jedini kupac) ušla u radnju. Ja sam polu Mađarica, ali znam u kojoj zemlji živim, i ne podnosim budale kad izigravaju besne gliste. Međutim, i dan danas imam problem s ljudima koji bi TREBALI razumevat sredinu, ali se ipak od nje snobovski otuđuju. Meni je sve to, i Mađari onomad i ovi danas, Fata. Komi fo.
Opančari koji bi da se potkuju.
S druge strane, nekad pomislim da ceo koncept Versaja može držat vodu, takođe. Jer imate ljude koji BI trebali da komuniciraju, i ostale. Ja nisam politički korektna, i ne mislim da svaka budala ima pravo govoriti o ma čemu, iz bilo kojeg svog (intimnog) razloga. Racionalni ljudi govore iz fakta, i iskustva, tuđeg i svog. Budale govore iz ideala i floskula koje ič ne razumeju - osim da su, eventualno, in i fensi, i njima se lično dopada.. I, ako neko NE govori IN i FENSI, ili tako da se njemu LIČNO dopada, skloni su da to tumače kao "sveopšte propadanje morala i zajednice". Kakve god zajednice, pa i veštačke, da ne kažem virtualne.
Ono što im ja imam reći, jeste: putuj igumane, i ne brini za manastir. Ili samostan, kako god.
Čikam bilo kog politički korektnog da me se usudi optužit za: samostan.