- Poruka
- 46.570
Obratno.Mislim da je pre Bog stvoren po našem obličju...![]()
Ti si Bozje bice

Imas Bozanske osobine.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Obratno.Mislim da je pre Bog stvoren po našem obličju...![]()
To je stav mnogih zvaničnih religija, ali je kontraintuitivan. Kreator univerzuma bi trebao da bude iznad nesavršene ljudske anatomije i psihologije.Obratno.
Ti si Bozje bice
Imas Bozanske osobine.
I jeste.To je stav mnogih zvaničnih religija, ali je kontraintuitivan. Kreator univerzuma bi trebao da bude iznad nesavršene ljudske anatomije i psihologije.
Због чега се проглашава вишком/шкартом све што се не разуме?Ima li Isus slepo crevo, to je ključno pitanje.
sada nema na nebu jeIma li Isus slepo crevo, to je ključno pitanje.
A je li imao kad nije bio in the skies?sada nema na nebu je![]()
Isus je bio na Zemlji kao savrsen covek.A je li imao kad nije bio in the skies?![]()
Pa nisi odgovorila, je li imao slepo crevo ili nije... savršen ili ne.Isus je bio na Zemlji kao savrsen covek.
Tako da ne mozemo znati kako ce biti savrsenstvo coveka.
Mislis da savrsen covek nema slepo crevo?Pa nisi odgovorila, je li imao slepo crevo ili nije... savršen ili ne.
Ne, pitam da li je Isus imao, savršen ili ne.Mislis da savrsen covek nema slepo crevo?
ima mladez ispod levog pazuha, ja mislim da je to kljucnije za veruIma li Isus slepo crevo, to je ključno pitanje.
To je nebitno.Ne, pitam da li je Isus imao, savršen ili ne.
U potpunosti razumem zašto ne smeš da odgovoriš - jer i sama shvataš da tu nešto ne štima. That was exactly my point, nisi toliko naivna da izgovoriš tu rečenicu uopšte. Ni ja ne bih bio u stanju.To je nebitno.
Nisam naivna tacno.U potpunosti razumem zašto ne smeš da odgovoriš - jer i sama shvataš da tu nešto ne štima. That was exactly my point, nisi toliko naivna da izgovoriš tu rečenicu uopšte. Ni ja ne bih bio u stanju.
Ko kaže da se proglašava viškom?Због чега се проглашава вишком/шкартом све што се не разуме?
Из таквог става се тешко учи.
O hvala hvala, Šarenlota - borac za ljubav i pravdu!Аватарчић ти је диван.![]()
Ne štima zbog skale Univerzuma. Naime, u vreme kada su izmišljane avramske religije, ideja čoveka je bila da je Zemlja centar svemira, a da su zvezde mali ukrasi na nebu. U međuvremenu smo saznali da baš i nije tako, da je Zemlja samo mala plava tačkica, malo zrno peska u okeanu sličnih (i mnooooogo većih) tačkica, tački i tačketina. Bakterije koje naseljavaju to malo plavo zrno peska, u osvitu svoga postojanja, umislile su da je cela plaža stvorena za njih. Međutim, ako se neko dovoljno izmakne, on lako vidi da to teško može biti istina, jer je malo zrno peska zaista beznačajno u celom tom okeanu. Bakterije su čak izmislile i priču kako je veliki gospodar napravio prvo to njihovo zrno peska i njih, pa posle sva ostala zrna peska prosuo po plaži. Naravno, njihov zamišljeni gospodar je baš ličio na bakteriju, jer oni drugih ideja o tome kako bi on trebao da izgleda nisu imali.Nisam naivna tacno.
A sta to ne stima?
mozes ti taj kamen do mile volje da guras na dovoljno visok nivo, ali da dodjes do istine - tesko; da budes katapultiran ka kraju beskonacnog hladnog okeana kosmosa - to mozda, pa dokle stignes, javljaj dok budes na vezi, major tom to ground control.Ne štima zbog skale Univerzuma. Naime, u vreme kada su izmišljane avramske religije, ...
... dok ne dođu na dovoljno visok nivo da shvate da to nikako ne može biti istina, jer njihovo zrno peska evidentno ni po čemu nije posebno u tom beskonačnom, hladnom okeanu kosmosa.
And there's nothing I can do"11. И то вам кажем да ће многи од истока и запада доћи и сешће за трпезу с Авраамом и Исаком и Јаковом у царству небеском:
12. А синови царства изгнаће се у таму најкрајњу; онде ће бити плач и шкргут зуба.
Ground Control to Major Tom
Take your protein pills and put your helmet on
Ground Control to Major Tom (ten, nine, eight, seven, six)
Commencing countdown, engines on (five, four, three)
Check ignition and may God's love be with you (two, one, liftoff)
This is Ground Control to Major Tom
You've really made the grade
And the papers want to know whose shirts you wear
Now it's time to leave the capsule if you dare
"This is Major Tom to Ground Control
I'm stepping through the door
And I'm floating in a most peculiar way
And the stars look very different today
For here
Am I sitting in a tin can
Far above the world
Planet Earth is blue
And there's nothing I can do
Though I'm past one hundred thousand miles
I'm feeling very still
And I think my spaceship knows which way to go
Tell my wife I love her very much she knows
Your circuit's dead, there's something wrong
Can you hear me, Major Tom?
Can you "Here am I floating 'round my tin can
Far above the moon
Planet Earth is blue
And there's nothing I can do"
Source: LyricFind
Songwriters: David Bowie
Space Oddity lyrics © T.R.O. Inc.
Da, I te bakterije razmišljaju o kosmosu i da li su sami, da li postoji čovek ili ne, zatim grade, bave se umetnošću, naukom, razvijaju razne teorije o kojima raspravljaju, spajaju se iz ljubavi, gaje decu, bave se sportom, prosto ponekad i misle.Ko kaže da se proglašava viškom?
To je stara škola, više ta priča baš i ne važi.
To što uklanjanje istog ne ostavlja neke vidljive posledice, ne znači nužno da nema funkciju.
O hvala hvala, Šarenlota - borac za ljubav i pravdu!
Ne štima zbog skale Univerzuma. Naime, u vreme kada su izmišljane avramske religije, ideja čoveka je bila da je Zemlja centar svemira, a da su zvezde mali ukrasi na nebu. U međuvremenu smo saznali da baš i nije tako, da je Zemlja samo mala plava tačkica, malo zrno peska u okeanu sličnih (i mnooooogo većih) tačkica, tački i tačketina. Bakterije koje naseljavaju to malo plavo zrno peska, u osvitu svoga postojanja, umislile su da je cela plaža stvorena za njih. Međutim, ako se neko dovoljno izmakne, on lako vidi da to teško može biti istina, jer je malo zrno peska zaista beznačajno u celom tom okeanu. Bakterije su čak izmislile i priču kako je veliki gospodar napravio prvo to njihovo zrno peska i njih, pa posle sva ostala zrna peska prosuo po plaži. Naravno, njihov zamišljeni gospodar je baš ličio na bakteriju, jer oni drugih ideja o tome kako bi on trebao da izgleda nisu imali.
Ergo, ono što hoću da kažem - sila koja pravi ceo univerzum svakako nije ni bakterija sa svojim jedrom i nukleotidima, niti čovek sa svojim slepim crevom i nosom, niti će ikad imati potrebe da igra te smešne igre skrivanja sa beznačajnim stvorenjima. Ta priča je tim malim beznačajnim stvorenjima samo štaka kojom mogu da se pripomognu dok ne dođu na dovoljno visok nivo da shvate da to nikako ne može biti istina, jer njihovo zrno peska evidentno ni po čemu nije posebno u tom beskonačnom, hladnom okeanu kosmosa.
izuzev mene, - kosmicka tama najkrajnja, sta tu ima kompleksno? MAKROkosmos je uglavnom praznina, nistavilo, ... bolji je Njegosev Mikrokosmos, LUCA.Zanimljivo je da i ateisti i teisti uzimaju kompleksnost univerzuma kao neki dokaz. Iste cinjenice koje dokazuju dve diametralno suprotne tvrdnje.
Jesi ti video nekad nocno vedro nebo, iznad neke planine, daleko od svetlosti grada?MAKROkosmos je uglavnom praznina, nistavilo
'oces da kazes nezaboravan momenat, a ne racunas koliko su te zvezde udaljene i koliko dugo je njihova svetlost putovala do tvog okaJesi ti video nekad nocno vedro nebo, iznad neke planine, daleko od svetlosti grada?
4 godine - sad zamisli da mi komuniciramo na svake 4 godine neko nekome posalje pismo/repliku, a to je najbliza zvezda, sto znaci mnoge koje vidis su namignule/zatreperile kada nas nije ni bilo da bi i mogli da uperimo pogled u njihovom smeruThe star nearest our Solar System, Proxima Centauri, is about four lightyears away.
Znam koliko su udaljene, to ne umanjuje cinjenicu da izgleda impresivno. Ne razumem sta dokazuje to sto je vecinom praznina. I elektron je prilicno udaljen od jezgra atoma.ne racunas koliko su te zvezde udaljene
sinoc smo imali o veri i koliko su neki bili zivotno zainteresovani da im se ispuni sto su verovali, I Hristos im kaze, neka ti bude po tvojoj veri.Znam koliko su udaljene, to ne umanjuje cinjenicu da izgleda impresivno. Ne razumem sta dokazuje to sto je vecinom praznina. I elektron je prilicno udaljen od jezgra atoma.