Gospod vodi i kada On vodi jednostavno vodi u pravom smeru i usmerava korake naše. Evo do sada zaprvo ni sam nisam obratio pažnju na stihove Otkrivenja 3,21 na ovakav način. Zapravo pogledajmo šta tamo kaže a to što kaže opet izjednačava Oca i Isusa i to na jedan zanimljiv način..tj. čiji je presto?
"Onome koji pobedi daću da sedi sa mnom na prestolu mome, kao i ja što pobedih i sedoh sa ocem mojim na prestolu njegovom", Otkrivenje 3,21
Najpre smo razrešili jednu stvar a to je da Isus je taj koji daje ili dozvoljava da se sedne na presto. Ali zapanjujuće otkriće je i u tome da Isus kaže da On to dozvoljava na "svome prestolu" a onda zatim navodi da je to "presto Njegovog Oca". Drugim rečima Isus izjednačava vlasništvo prestola tj. presto je Oca ali je to i presto Isusa Hrista..ako su i Isus i Otac vlasnici prestola jasno je da su Oni apsolutno izjednačeni u svemu..oni su vlasnici pa samim tim Isus dajući pravo nekome da sedne ukazuje da je On vlasnik Očevog prestola jer se sedana Očev presto koji je zaprovo i Isusov.
Dakle, još jedan u nizu tekstova kojio jasno ukazuju na Božanstvo Isusa Hrista i Njegovu izjednačnosti u pravima i vlasništvu sa Ocem.
Zato nije čudno što su neki kakda su ovo uvideli odmah okrenuli priču kako to moraju tobože da provere ali ovde je tako jasno napisano i tako jednostavno za razumeti ko je Isus Hristos da zapravo kada bi postojao samo ovaj stih u celom Pismu koji ukazuje na prirodu Isusa Hrista mislim da bi bio sasvim dovoljan da se razume da je Isus Večni Bog.
Sa druge strane oni koji nas lišavaju ovog i ovakvog stiha govoreći da je taj stih lažan lišavaju nas saznanja ko je Isus Hristos i na sličnom su zadatku kao i oni koji formalno prihvataju ovaj tekst ali ga ne žele tumačiti onako kako je napisano. Izvor je isti. Jer pitam još jednom pa zaboga kome smeta stih koji jasno ukazuje na Hristovo Božanstvo i to na tako direktan način? Prosto neshvatljivo ali istinito.
No, kao što rekoh Bog vodi i evo primera ako Bog upućuje postepeno u svoje istine...da sam ja se upirao tražeći dokaze i iznoseći teško bih našao odmah ovakvo svedočanstvo ali drugi ga ponudiše sami a u cilju opovrgavanja..šta Bog čini..Velik je Bog i NJemu slava i hvala.
"Tada se razgnjevi Valak na Valama, i pljesnu se rukama, i reče Valak Valamu; dozvah te da prokuneš neprihatelje moje, a ti si blagoslovio eto već tri puta", 4. Mojsijeva 24,10
Evo ovako radi Gospod...On pretvara kletve u blagosov..On brani svoju Reč i kada je nipodaštavaju i pogrešno tumače On ih Sam navodi na stihove kojima se uvidi sva punina istine u ovom slučaju vezane za Hristovo Božanstvo.
Alelujah..