Tko sjedi na Božjem prijestolju?

Lazno OTK. 3,21 Onome koji pobedi daću da sedi sa mnom na prestolu mome, kao i ja što pobedih i sedoh sa ocem mojim na prestolu njegovom.

Istina Jevandjelja
  • Matej 20,23 ... Ali sesti meni s desne i s leve strane, nije moje da dam, nego kojima je pripremio otac moj.
  • Marko 10,40 ali da sednete s desne strane meni i s leve, nije moje da dam, nego će se dati kojima je pripremljeno.
Na Bozjem prestolu je Bog JHVH naravno i on daje
Isusu Kraljevsku vlast od 1914 kada je Isus pobedio na nebu
a takodje na nebu su i 144000 odabranih kao Isusovi suvladari

Matej 20:23 Isus kaze da ce to njegov Otac odrediti ko ce sedeti s Hristove leve i desne strane
to su tih 144000 odabranih koje Bog bira svojim duhom.

OTK 1,3 ...jer je vreme blizu. OTK. 22,10 ...jer je vreme blizu.
OTK. 22,16 Ja ISUS poslah andjela svojega da vam posvedoči ovo u crkvama. Ja sam izdanak i rod Davidov, ... OTK. 21,6 ...ja sam...; OTK. 1,8 ja sam...
  • LUKA 21,8 ...Pazite da vas ne prevare, jer mnogi će doći U MOJE IME, govoreći: Ja sam, i vreme se približilo. Nemojte, dakle, ići za njima.

Pa kad mnogi kažu da su u ime Gospodnje prorokovali, i njegovim imenom demone izgonili i čudesa mnoga tvorili, neće li im odgovoriti:
  1. da su trebali da prime starozavetne svete proroke, njihovih prorokovanja da su trebali da se opominju kao i apostoli (npr. Dela 15,15), jer svoju Reč datu njima Gospod i u Novom Zavetu potvrdi, umesto što se sami gradjaše prorocima, a ove izopačivaše i devalviraše?
  2. da su te iste demone izgoneći ih, ugonili ih u druge ne ratujući uopšte protiv njih kao apostol što reče u Efescima 6,12, a na drugoj strani se hvalili da im sami demoni dolaze na molitvama nastojeći da dokažu kako su otpadnici ionako pod vlašću sataninom koji se eto bori i za njih vredne?
  3. da su sami sebe promovisali besplodnim čudesima, umesto da tvore volju Boga Oca, Reč Gospodnju na koju nisu hteli da paze, ili izvrše, čak prezirući suze apostola Pavla?
Eto, zato će im reći da ih nikada nije znao da idu od njega koji čine bezakonje, jer nisu hteli da izvrše Reč Gospodnju koju apostol suzama zapečati, niti da izvrše volju Boga Oca, (a kamoli) da je tvore kako i sam reče (Matej 7,21-22-23-24-26!), kao da nisu znali da je namera Gospoda Boga oduvek vera i istina (Isaija 25).

Lazno OTK. 3,21 Onome koji pobedi daću da sedi sa mnom na prestolu mome, kao i ja što pobedih i sedoh sa ocem mojim na prestolu njegovom.

Istina Jevandjelja
  • Matej 20,23 ... Ali sesti meni s desne i s leve strane, nije moje da dam, nego kojima je pripremio otac moj.
  • Marko 10,40 ali da sednete s desne strane meni i s leve, nije moje da dam, nego će se dati kojima je pripremljeno.
Sta ti nije jasno.
Isus Hrist nije taj koji ce dati nekome da sedi sa njim na prestolu
Nego Bog JHVH daje to.

tako ne pise, nego pise da ce on da da onome ko pobedi da sedi, kao sto je i on pobedio i seo sa ocem, a Otac je valjda Jhvh, ako je Adonaj Gospod Isus Hristos
ali ako iz tvojih reci proizilazi da je otkrivenje lazno, onda ok, sve je jasno
Sta ti nije jasno.
Isus Hrist nije taj koji ce dati nekome da sedi sa njim na prestolu
Nego Bog JHVH daje to.

kakva centrala videcu u Bibliji - tj provericu
Isus je svojom smrcu pobedio Svet.

Pa šta imaš da proveravaš pobogu Arianna, pa valda piše u Otkrivenju, citirano ti je ..da Isus daje a ti kažeš On ne daje...vidiš šta sve moraš uraditi da dokažeš da Isus nije Bog...jer kako to On daje ispada i implicira Hristovo Božanstvo zar ne??? Pa kada si to uvidela brže bolje..sad odjednom ne znaš da li to baš tako piše. Vrlo neozbiljno za diskusiju a da kojim slučajem to ne implicira ne bi trebalo da provervaš već bi samo citirtala tekst...tako da hm...

"OTK. 3,21 Onome koji pobedi daću da sedi sa mnom na prestolu mome, kao i ja što pobedih i sedoh sa ocem mojim na prestolu njegovom"..ne razumem..šta sada proveriti kada već piše???

Pa šta imaš da proveravaš pobogu Arianna, pa valda piše u Otkrivenju, citirano ti je ..da Isus daje a ti kažeš On ne daje...vidiš šta sve moraš uraditi da dokažeš da Isus nije Bog...jer kako to On daje ispada i implicira Hristovo Božanstvo zar ne??? Pa kada si to uvidela brže bolje..sad odjednom ne znaš da li to baš tako piše. Vrlo neozbiljno za diskusiju a da kojim slučajem to ne implicira ne bi trebalo da provervaš već bi samo citirtala tekst...tako da hm...

"OTK. 3,21 Onome koji pobedi daću da sedi sa mnom na prestolu mome, kao i ja što pobedih i sedoh sa ocem mojim na prestolu njegovom"..ne razumem..šta sada proveriti kada već piše???
Ne znam sta se mesas u tudju prepisku. A zna se da Isus nije Bog. Procitaj malo bolje cije je otkrivenje . Jasno pise da je Bozje i DA Bog preko Hrista nama daje. ISUS JE nas posrednik kao Bozi Sin. Na Bozjem prestolu ko bi bio nego Bog i nakon uskrsenja Isus hrist je sa desne strane Bogu. Takodje i 144000 izabranih .
I naravno sve proveravam u Bibliji na cemu temeljim svoju veru.

Ne znam sta se mesas u tudju prepisku. A zna se da Isus nije Bog. Procitaj malo bolje cije je otkrivenje . Jasno pise da je Bozje i DA Bog preko Hrista nama daje. ISUS JE nas posrednik kao Bozi Sin.
Piše ovako."Onome koji pobedi daću da sedi sa mnom na prestolu mome.."Otkrivenje 3,21..valda je jasno šta piše.."daću" Ja..Hristos lično...nema nikakvog dodatka da to Otac daje a Hristos Ga zamenjuje..u davanju već jasno i određeno "Ja ću dati"
Sta je cudno da Bog JHVH daje Isusu ovlascenja kao i da preko Isusa ispunjava svoju nameru

Sta je cudno da Bog daje Isusu ovlascenja kao i da preko Isusa ispinjava svoju nameru

Ništa, samo to treba da piše :). Ako se već pozivamo na Reč Božiju onda je moramo citirati gde to piše tako..ovde jasno piše ko daje da se sedne na prestolu sa Ocem..Sam Isus ne kao neko ko je za to dobio dozvolu od Oca...a zašto bi i dobio dozvolu kada je sam dao život za te ljude..sam On određuje ko je zaslužio a ko ne.

Gospod vodi i kada On vodi jednostavno vodi u pravom smeru i usmerava korake naše. Evo do sada zaprvo ni sam nisam obratio pažnju na stihove Otkrivenja 3,21 na ovakav način. Zapravo pogledajmo šta tamo kaže a to što kaže opet izjednačava Oca i Isusa i to na jedan zanimljiv način..tj. čiji je presto?

"Onome koji pobedi daću da sedi sa mnom na prestolu mome, kao i ja što pobedih i sedoh sa ocem mojim na prestolu njegovom", Otkrivenje 3,21

Najpre smo razrešili jednu stvar a to je da Isus je taj koji daje ili dozvoljava da se sedne na presto. Ali zapanjujuće otkriće je i u tome da Isus kaže da On to dozvoljava na "svome prestolu" a onda zatim navodi da je to "presto Njegovog Oca". Drugim rečima Isus izjednačava vlasništvo prestola tj. presto je Oca ali je to i presto Isusa Hrista..ako su i Isus i Otac vlasnici prestola jasno je da su Oni apsolutno izjednačeni u svemu..oni su vlasnici pa samim tim Isus dajući pravo nekome da sedne ukazuje da je On vlasnik Očevog prestola jer se sedana Očev presto koji je zaprovo i Isusov.

Dakle, još jedan u nizu tekstova kojio jasno ukazuju na Božanstvo Isusa Hrista i Njegovu izjednačnosti u pravima i vlasništvu sa Ocem.

Zato nije čudno što su neki kakda su ovo uvideli odmah okrenuli priču kako to moraju tobože da provere ali ovde je tako jasno napisano i tako jednostavno za razumeti ko je Isus Hristos da zapravo kada bi postojao samo ovaj stih u celom Pismu koji ukazuje na prirodu Isusa Hrista mislim da bi bio sasvim dovoljan da se razume da je Isus Večni Bog.

Sa druge strane oni koji nas lišavaju ovog i ovakvog stiha govoreći da je taj stih lažan lišavaju nas saznanja ko je Isus Hristos i na sličnom su zadatku kao i oni koji formalno prihvataju ovaj tekst ali ga ne žele tumačiti onako kako je napisano. Izvor je isti. Jer pitam još jednom pa zaboga kome smeta stih koji jasno ukazuje na Hristovo Božanstvo i to na tako direktan način? Prosto neshvatljivo ali istinito.

No, kao što rekoh Bog vodi i evo primera ako Bog upućuje postepeno u svoje istine...da sam ja se upirao tražeći dokaze i iznoseći teško bih našao odmah ovakvo svedočanstvo ali drugi ga ponudiše sami a u cilju opovrgavanja..šta Bog čini..Velik je Bog i NJemu slava i hvala.

"Tada se razgnjevi Valak na Valama, i pljesnu se rukama, i reče Valak Valamu; dozvah te da prokuneš neprihatelje moje, a ti si blagoslovio eto već tri puta", 4. Mojsijeva 24,10

Evo ovako radi Gospod...On pretvara kletve u blagosov..On brani svoju Reč i kada je nipodaštavaju i pogrešno tumače On ih Sam navodi na stihove kojima se uvidi sva punina istine u ovom slučaju vezane za Hristovo Božanstvo.

Alelujah..

Poslednja izmena:

Back