Tko je Stvoritelj?

RAZAPEO – STVORIO

JOB 26,7
On povrh praznine Sjever razapinje, on drži zemlju o ništa obješenu.
PSALAM 19,5
al` po zemlji razliježe se jeka, riječi sve do nakraj svijeta sežu. Ondje suncu razape šator,
PSALAM 104,2
svjetlošću ogrnut kao plaštem! Nebo si razapeo kao šator,
IZAIJA 40,22
On stoluje vrh kruga zemaljskoga kom su stanovnici poput skakavaca. Kao zastor nebesa je razastro, kao šator za stan razapeo.
IZAIJA 44,24
Ovako govori Jahve, otkupitelj tvoj i tvorac tvoj od utrobe: "Ja sam Jahve koji sam sve stvorio, koji sam nebesa sam razapeo i učvrstio zemlju bez pomoći ičije.
IZAIJA 45,12
Ja sam načinio zemlju i čovjeka na njoj stvorio; svojim sam rukama razapeo nebesa i zapovijedam svim vojskama njihovim.
IZAIJA 48,13
Ruka moja zemlju utemelji, desnica mi razape nebesa. Pozovem ih samo, i odmah dolaze.
JEREMIJA 10,12
On stvori zemlju snagom svojom, mudrošću svojom uspostavi krug zemaljski i umom svojim razape nebesa.
JEREMIJA 51,15
On snagom svojom stvori zemlju, mudrošću svojom uspostavi krug zemaljski i umom svojim razape nebesa.
ZAHARIJA 12,1
Proroštvo. Besjeda Jahvina o Izraelu. Govori Jahve koji razape nebesa, utemelji zemlju i stvori dah čovjeku u grudima:

Bog Jedini Jahve - Jedini Stvoritelj svega - NAČINI

POSTANAK 1,7
Bog načini svod i vode pod svodom odijeli od voda nad svodom.
POSTANAK 1,16
I načini Bog dva velika svjetlila - veće da vlada danom, manje da vlada noću - i zvijezde.
POSTANAK 2,19
Tada Jahve, Bog, načini od zemlje sve životinje u polju i sve ptice u zraku i predvede ih čovjeku da vidi kako će koju nazvati, pa kako koje stvorenje čovjek prozove, da mu tako bude ime.
POSTANAK 6,6
Jahve se pokaja i u svom srcu ražalosti što je načinio čovjeka na zemlji.
POSTANAK 7,4
Jer ću do sedam dana pustiti dažd po zemlji četrdeset dana i četrdeset noći te ću istrijebiti s lica zemlje svako živo biće što sam ga načinio.
PSALAM 95,5
Njegovo je more, on ga je stvorio, i kopno koje načiniše ruke njegove.
PSALAM 136,7
On načini svjetlila velika: vječna je ljubav njegova!
MUDRE IZREKE 8,26
Kad još ne bijaše načinio zemlje, ni poljana, ni početka zemaljskom prahu;
MUDRE IZREKE 20,12
I uho koje čuje i oko koje vidi, oboje je Jahve načinio.
IZAIJA 43,7
sve koji se mojim zovu imenom i koje sam na svoju slavu stvorio, koje sam sazdao i načinio.
IZAIJA 45,12
Ja sam načinio zemlju i čovjeka na njoj stvorio; svojim sam rukama razapeo nebesa i zapovijedam svim vojskama njihovim.
IZAIJA 66,2
Ta sve je moja ruka načinila i sve je moje" - riječ je Jahvina. "Ali na koga svoj pogled svraćam? Na siromaha i čovjeka duha ponizna koji od moje riječi dršće.
MALAHIJA 2,15
Nije li On načinio jedno jedino biće dahom životnim obdareno? A što to jedino biće traži? Božanski naraštaj! Poštuj dakle život svoj i ne budi nevjeran ženi svoje mladosti.
--------------

Isus nije i neće nikada biti Stvoritelj - jer nije i neće nikada biti Bog.

Gle maRmuna, priča sam sa sobom.:mrgreen::rotf::rotf::rotf:
Oprosti mi što sam za tebe maRmun i što pričam sam sa sobom,
ali da li je to što kažeš tvoj maximum po temi?
Nemaš niti jednoga stiha - to mi je jasno - zato se tako i razgovaraš - tipično Kršćanski,
pun si ljubavi!
Isus ti je uzor?
------------------------

Tema je - Tko je Stvoritelj.

Imaš li neki stih - Isus je stvorio.....

Eleleth,
Citat:Kreator ti fali u toj priči.ONaj koji kreaira iz ponuđena a ponuđeno je ono što je vječni potencijal ili praotac.

Pitanje :Ko je za tebe Kreator?

Bolje pitanje tko je praotac koji je izvor svega a ne kreator jer kreator nije stvorio ništa nego stvara od već ponuđenih elemenata nove stvari spajajući kombinirajući ih u nove obrasce.

Da li mozes definisati pocetak stvaranja i kraj stvaranja? Da li je stvaranje ikada pocelo i da li se je ikada zavrsilo? Ko svedoci stvaranju?
Ne mogu. Bio sam tada mali, pa sam zaboravio.
-------------
Samo čitam Bibliju.

Prvi dan:
Postanak 1,1 U početku stvori Bog nebo i zemlju.

Postanak 2,2 I sedmoga dana Bog dovrši svoje djelo koje učini. I počinu u sedmi dan od svega djela koje učini.
-----------------------

Prvoga dana stvaranja - stvorena je i sva Vojska Nebeska - sva duhovna bića, anđeli, kerubini, .....

NEHEMIJA 9,6
Ti si, Jahve, Jedini! Ti si stvorio nebo, i nebesa nad nebesima, i vojsku njihovu, zemlju i sve što je na njoj, mora i što je u njima. Ti sve to oživljavaš, i vojske se nebeske tebi klanjaju.
PSALAM 33,6 Jahvinom su riječju nebesa sazdana i dahom usta njegovih sva vojska njihova.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

.....i Isus.

Otkrivenje 3,14 I anđelu Crkve u Laodiceji napiši: "Ovo govori Amen, Svjedok vjerni i istiniti, Početak Božjeg stvorenja:

-----------------------
Oni svjedoče stvaranju.

Poslednja izmena:
Aj da ne otvarm temu imam pitanje? Pitam vernike pogotovo ove koje znaju dobro da desifruju bibliju.

Jel tacno da je bog stvorio Evu da ne bi Adamu bilo dosadno ili usamljeno.

Koliki je bio vremenski razmak stvaranja izmedju Adma i Eve?

Aj da ne otvarm temu imam pitanje? Pitam vernike pogotovo ove koje znaju dobro da desifruju bibliju.
Jel tacno da je bog stvorio Evu da ne bi Adamu bilo dosadno ili usamljeno.
Postanak 2,18 I reče Jahve, Bog: "Nije dobro da čovjek bude sam: načinit ću mu pomoć kao što je on.
Koliki je bio vremenski razmak stvaranja izmedju Adma i Eve?
Ne piše koliki je razmak. Unutar jednoga dana od 24 sata.
Bogu Jahvi nije problem sve stvoriti - sve u milijutinki nano sekunde.
Stvaranje čovjeka bilo je 6. dana - zadnjeg dana stvaranja.
Postanak 1,31 I vidje Bog sve što je učinio, i bijaše veoma dobro. Tako bude večer, pa jutro - dan šesti.

Postanak 2,18 I reče Jahve, Bog: "Nije dobro da čovjek bude sam: načinit ću mu pomoć kao što je on.

Ne piše koliki je razmak. Unutar jednoga dana od 24 sata.
Bogu Jahvi nije problem sve stvoriti - sve u milijutinki nano sekunde.
Stvaranje čovjeka bilo je 6. dana - zadnjeg dana stvaranja.
Postanak 1,31 I vidje Bog sve što je učinio, i bijaše veoma dobro. Tako bude večer, pa jutro - dan šesti.

Zanima me, jel mi nesto danas pade na pamet, da li je bog onda odmah po stvaranju Adama napravio mu i polni organ za razmnozavanje a Eve nije bila ni stvorena.

Ako je bog znao kada je stvarao Adama da ce stvoriti i Evu zasto ih nije stvorio u isto vreme od istih materijala?

Da li je bog onda naknadno ugradio Adamu reprodukcioni organ kad je stvorio Evu?

Poslednja izmena:
Zanima me, jel mi nesto danas pade na pamet, da li je bog onda odmah po stvoranju Adama napravio mu i polni organ za razmnozavanje a Eve nije bila ni stvorena.
Ako je bog znao kada je stvarao Adama da ce stvoriti i Evu zasto ih nije stvorio u isto vreme od istih materijala?
Da li je bog onda naknadno ugradio Adamu reprodukcioni organ kad je stvorio Evu?
Ako smatramo Boga Jahvu - Svevidom - onda je valjda sve na muškarcu bilo od prvog časa.
Životinje je Bog Jahve stvorio - muško i žensko,
pa je valjda mislio i na čovjeka - tako isto da bude.
Ne piše točno - o tim stvarima - znači - nije važno.
----------------------------------------------------------------

Tko je za tebe Jedini Stvoritelj?
Kako Mu je Ime?

Ako smatramo Boga Jahvu - Svevidom - onda je valjda sve na muškarcu bilo od prvog časa.
Životinje je Bog Jahve stvorio - muško i žensko,
pa je valjda mislio i na čovjeka - tako isto da bude.
Ne piše točno - o tim stvarima - znači - nije važno.
----------------------------------------------------------------

Tko je za tebe Jedini Stvoritelj?
Kako Mu je Ime?

Đorđe,a drže ga za Đoku...:lol:

Back