Tko je Stvoritelj?

Imas temu koja se bavi ovim stvarima. Krsis pravilnik foruma vec nekoliko dana...

Već sam ti rekao - prijavi me adminima.
Ili bi ti upotrijebio "Kršćanske" metode?
A da li ti vidiš da ti često kršiš pravilnik foruma?
Na način - kao u svom postu - ne pišeš o temi!
Znači - piši o temi - ili tužakaj adminima!
---------------------------------------------------------------

POSTANAK 2,7
Jahve, Bog, napravi čovjeka od praha zemaljskog i u nosnice mu udahne dah života. Tako postane čovjek živa duša.
POSTANAK 2,8
I Jahve, Bog, zasadi vrt na istoku, u Edenu, i u nj smjesti čovjeka koga je napravio.
POSTANAK 2,22
Od rebra što ga je uzeo čovjeku napravi Jahve, Bog, ženu pa je dovede čovjeku.
POSTANAK 5,1
Ovo je povijest Adamova roda. Kad je Bog stvorio čovjeka, napravio ga je na priliku svoju;
POSTANAK 6,7
Reče Jahve: "Ljude koje sam stvorio izbrisat ću s lica zemlje - od čovjeka do zvijeri, puzavce i ptice u zraku - jer sam se pokajao što sam ih napravio.
AMOS 5,8
On napravi Vlašiće i Štapce, on obrće mrak u zoru, a dan u najglušu noć. On saziva morske vode i valja ih preko lica zemlje.
Jahve mu je ime.

UTEMELJI – STVARANJE OD Boga Oca Jahve

JOB 38,4
Gdje si bio kad zemlju utemeljih? Kazuj, ako ti je znanje sigurno.
PSALAM 24,2
On ga na morima utemelji i na rijekama učvrsti.
PSALAM 102,26
U početku utemelji zemlju, i nebo je djelo ruku tvojih.
MUDRE IZREKE 3,19
Jahve je mudrošću utemeljio zemlju i umom utvrdio nebesa;
IZAIJA 48,13
Ruka moja zemlju utemelji, desnica mi razape nebesa. Pozovem ih samo, i odmah dolaze.
IZAIJA 51,13
Zaboravio si Jahvu, svoga Stvoritelja, koji razastrije nebesa i koji zemlju utemelji; sveudilj strepiš, svaki dan, od tlačiteljeve jarosti. Kao da je pregnuo da te uništi. Ali gdje je sad jarost tlačiteljeva?
IZAIJA 51,16
Svoje sam ti riječi stavio u usta, u sjenu svoje ruke sakrio sam te kad sam razastro nebesa, utemeljio zemlju i rekao Sionu: "Ti si narod moj!
ZAHARIJA 12,1
Proroštvo. Besjeda Jahvina o Izraelu. Govori Jahve koji razape nebesa, utemelji zemlju i stvori dah čovjeku u grudima:

NZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZ

HEBREJIMA 1,10
I: Ti u početku, Gospodine, utemelji zemlju i nebo je djelo ruku tvojih.

piramidalni...zasto ovde pise ovako....
Potom reče Bog: Da načinimo čoveka po svom obličju, kao što smo mi, koji će biti gospodar od riba morskih i od ptica nebeskih i od stoke i od cele zemlje i od svih životinja što se miču po zemlji

I reče Gospod Bog: Eto, čovek posta kao jedan od nas znajući šta je dobro šta li zlo; ali sada da ne pruži ruku svoju i uzbere i s drveta od života, i okusi, te do veka živi

sta kazes ti....

Potom reče Bog: Da načinimo čoveka po svom obličju, kao što smo mi, koji će biti gospodar od riba morskih i od ptica nebeskih i od stoke i od cele zemlje i od svih životinja što se miču po zemlji

I reče Gospod Bog: Eto, čovek posta kao jedan od nas znajući šta je dobro šta li zlo; ali sada da ne pruži ruku svoju i uzbere i s drveta od života, i okusi, te do veka živi

sta kazes ti....

Onome koji je shvatio Biblijski nauk - to nije problem.
U Bibliji piše na 100tine mjesta -samo je JEDAN Bog Imenom Jahve.
Ako bi netko reko da je još netko Bog - onda radi kontradikciju u Bibliji - ili je sam kontradiktoran.

Postanak!

Stvaranje je opisano u POSTANAK 1:1-31,
a oni koji vjeruju u Trojstvo i Trojednakost, odmah se vezuju na;

Postanak 1,(26) I reče Bog: "Načinimo čovjeka na svoju sliku, sebi slična, da bude gospodar ribama morskim, pticama nebeskim i stoci - svoj zemlji - i svim gmizavcima što puze po zemlji!"

vezuju se na Načinimo čovjeka – da je u množini!
Da, je, u množini je,
ALI JE DO TADA 25 STIHOVA U JEDNINI,
gdje se govori o ostalom stvaranju, ali to tada ti zaboravljaju.

Ali takvi izbjegavaju i da čitaju dalje;

(27) Na svoju sliku stvori Bog čovjeka,
na sliku Božju on ga stvori,
muško i žensko stvori ih.

Sljedeći stih je jednina!
Bog Otac Jahve je stvorio čovjeka – ne Isus!
U 27. stihu se ponavlja 3 x da je Jedini Bog Otac Jahve stvorio čovjeka.
On Sam Jedini Stvoritelj.
Nema množine.
Svi ostali stihovi, do 31. su – Jednina!
Nastavak je Drugi izvještaj o Stvaranju – sve u jednini!

Da pojasnim – kaže Bog Otac Jahve u množini! Znači netko je sa Njime.
Tko je to – ne znamo. Nije rečeno. Da je važno – pisalo bi.

Ono što je važno – u Bibliji piše na jako puno mjesta, da se ureže!
To je mogao biti Sin, ili Anđeli, ili neko treći. Nije važno za nas.

U Jobu Bog Otac kaže tko je s njime;
(6) Jednoga dana dođu sinovi Božji da stanu pred Jahvu, a među njima pristupi i Satan.
Ali je najvažnije da piše da je sve stvorio Jedan Jedini Stvoritelj Bog Otac Jahve,
a ne Sin Isus Krist.

Tu množinu mogu predočiti – vozač vozi auto i kaže suvozaču – idemo (množina) skrenuti desno.
Suvozač može biti za to ili ne, ali će biti kako vozač napravi, ne suvozač!

koprcas se ko riba na suvom a veze blage sa biblijom nemas....:lol:

Oprosti svom bratu što je neobrazovan za tebe.
Vidim da si ti jak i naučen.
Vidim da su ti postovi i odgovori uvijek u skladu sa temom,
i puni stihova kojima dokazuješ svoj nauk.
-------------------------------------------------
Oprosti mi molim te - učim - ali ne od tebe.
Učim iz Biblije.
----------------------------------------------------------
Možeš li ti na prosto pitanje odgovoriti?

Tko je Stvoritelj Jedini?
Kako Mu je Ime?
Što kaže Biblija?

Znaš li?
Ili se bojiš istine?
Ali - samo istina može spasiti.
Što prije ispraviš svoj put - da bude - samo Biblijski - stihovni - bit će ti bolje.

Oprosti svom bratu što je neobrazovan za tebe.
Vidim da si ti jak i naučen.
Vidim da su ti postovi i odgovori uvijek u skladu sa temom,
i puni stihova kojima dokazuješ svoj nauk.
-------------------------------------------------
Oprosti mi molim te - učim - ali ne od tebe.
Učim iz Biblije.
----------------------------------------------------------
Možeš li ti na prosto pitanje odgovoriti?

Tko je Stvoritelj Jedini?
Kako Mu je Ime?
Što kaže Biblija?

Znaš li?
Ili se bojiš istine?
Ali - samo istina može spasiti.
Što prije ispraviš svoj put - da bude - samo Biblijski - stihovni - bit će ti bolje.

kada budes naucio sta je ime u bibliji javi mi se...dotle je totalno isuvislo pricati s tobom bilo sta....:rtfm:

kada budes naucio sta je ime u bibliji javi mi se...dotle je totalno isuvislo pricati s tobom bilo sta....:rtfm:

OK - onda budi čovjek od riječi - i ne odgovaraj na moje postove,
ili još bolje - nemoj ni ići na teme koje otvaram - da te ne nerviraju.
Tako isto - i ja neću ništa tvojega komentirati.

Jel dogovoreno?

Jer je bez veze da se ja trudim objašnjavati nešto -a ti odgovoriš jednom riječju - nije tako.

sta kazes ti....

Neko na drugoj temi Paušalno ispoveda zato što Bog nije jedan "него да је Oн триипостасан"
Možeš da nam pojasniš šta ti ispovedaš zašto negde ima po dva, negde po tri a negde i po četri Elohima i da ne bude Provizorno ispovedanje ako imaš priloži i po koju referencu.

Navikli smo na to da svako za svoju versku zajednicu, crkvu ili sektu kaže da je prava, da su sve ostale pogrešne ili krive, te da će se samo njeni članovi spasiti od nekakvog sudnjeg dana a da će svi drugi biti uništeni itd. Naravno, nikada nismo naišli na neku versku zajednicu, crkvu ili sektu koja je za sebe rekla da je loša a da su sve ostale dobre. Šta vam to govori?

Dakle, u pitanju je čist politički marketing. Verske zajednice, crkve i sekte nisu ništa drugo do društveno-političke organizacije koje ubiraju članarinu i/ili dobrovoljne priloge od svojih članova i simpatizera. I to je to.

Da razmotrimo jednu stvar, a to je tolerancija. U kojoj meri su ili nisu tolerantne sve te verske zajednice. Hrišćani nisu nimalo tolerantni prema neistomišljenicima. Muslimani takođe. Dalje, pripadnici novovekovnih sekti takođe. Evo, naiđoh i na Indiju i sve religije koje su tamo nastale i videh da tamo ima izvesne tolerancije za ljude koji ne razmišljaju kao oni. Recimo, svaki budista vam može reći kako se bog na mnogim delovima sveta (ili svetova) otkrio ljudima na razne načine. Ali osim tolerancije, ovde nema mnogo istine. Zašto? Pa zato što se ovde ljudi stavljaju u prvi plan a bog u drugi, kao da bog postoji zbog ljudi a ne obrnuto. Dalje, recimo, čuveni indijski guru Sai Baba, jednom prilikom kad ga je intervjuisao jedan beogradski novinar koji mu je rekao da je on pravoslavac dobio je odgovor od gurua u ovom stilu: „Ti kad odeš od mene ako ne budeš bio pet puta veći pravoslavac nego što si to bio kad si došao kod mene ja nisam ništa uradio.“ Razmislite malo o ovome.

Idemo dalje. Poznati su moji svojevrsni argumentovani „napadi“ na religiju na ovom forumu, i drugim forumima, na šta su reakcije od mnogih vernika izgledale otprilike ovako:

- „Pokaj se za svoje grehe! Nije kasno da se vratiš u božje naručje!“

- „Jehova je jedini pravi bog, svi drugi su lažni!“

- „Allah je jedini pravi bog!“

- „Isus Hrist je božji sin!“

- „Buda je jedini božji izaslanik.“

I tako dalje.

E, sad, da vam kažem nešto. Jedan moj brat kad je položio masonsku zakletvu prilično razočarano mi je rekao: „Ja sam se nadao da ću naći nešto posebno i veliko, i da ću upoznati ljude svetlosti, a zapravo sam upoznao obične ljude koji jedva čekaju da se završi ritual i da odu za švedski sto da se nakrkaju i uživaju sa maloletnicama.“ I nije daleko od istine.

Ali da razmotrimo još jednu bitnu stvar. Ljudi koji su kreirali sve religije na našoj planeti (masoni, illuminati i ostala tajna i polutajna društva) – stvorili su različite verske zajednice sa namerom da po principu „Divide et impera“ vladaju nad podeljenim i zavađenim čovečanstvom. U tim se krugovima obožava Veliki Arhitekta, Neimar svih svetova, a da oni nisu 99% sigurni da li je i to pravi bog, a naterali su ostale vernike da veruju u raznorazne izmišljene bogove a da o Arhitekti ne znaju ama baš ništa. Pošteno? Evo, ni ja nisam siguran da li je tako, ali dozvolite mi da iznesem par stvari.

Zamislite univerzum kao forum. U tom univerzumu (forumu) admin ili vrhovni bog bio bi Veliki Arhitekta, Neimar svih svetova. Lucifer i/ili Enkaj (ako ste uopšte čuli) bi mogli biti administratori. Zatim imamo supermoderatore koji nadgledaju galaksije i koji bi mogli biti indijski brahmani. I na kraju imamo bogove neba i zemlje (u rangu Jehove ili Allaha) koji su zaduženi za jedan zvezdani sistem ili jednu planetu, u našem slučaju za planetu Zemlju. I Jehova i Allah su se pokazali prilično zainteresovani za našu planetu, a da su pri tom svojim vernicima ukidali potrebu za znanjem o ostalim svetovima u univerzumu. Bojim se da vrlo malo grešim ili da čak nimalo ne grešim.

Da se spustimo na malo niže grane. Jevreji su u Bibliji lepo napisali da porodicu i narod treba da vode muževi a ne žene. No i pored toga u XIX veku smo imali Elen Vajt koja je osnovala Adventističku crkvu, pozivala se na Bibliju, a time što je kao žena osnovala crkvu pogazila je osnovne biblijske postavke. Ili da pomenem Jehovine svedoke, koje je osnovao illuminat Čarls Tejz Rasel, koji je promašio sve što je „predvideo“ vezano za takozvano „Božje kraljevstvo“ od 1914. godine pa do danas. Postavlja se pitanje, ako je bog zaista zainteresovan za jadno ljudsko stado, gde je bio do XIX veka?

Ovde je bitna još jedna stvar. Da li su ljudi vrhunac kosmičke evolucije ili nisu? Naučna saznanja iz XX i XXI veka nam govore da nisu, već da su jedna trunka u ogromnom univerzumu. Dok su hrišćanski varvari preko Inkvizicije vladali većim delom sveta smatralo se da je Zemlja ravna ploča (i centar sveta) oko koje se vrte Sunce i Mesec (svetlilo dnevno i noćno, opisano i poistovećeno u Postanju) i nekoliko planeta, dok su zvezde po njima bile čiode zabodene na nebeski svod. Božji presto se po njima nalazio negde iznad Zemlje. U prvoj polovini prošlog veka saznali smo da se nalazimo u galaksiji Mlečni put (na samom njenom kraju), dok smo u drugoj polovini veka saznali da ima mnogo galaksija. Danas znamo za milione galaksija i shvatamo da smo niko i ništa a ne centar sveta. I u tom ogromnom univerzumu nigde nema ni boga niti božjeg prestola. Što znači da boga ili nema ili se nalazi u drugoj dimenziji.

Dakle, ostaje pitanje ko je pravi bog i kako mi možemo znati bilo šta o bogu ako ni sami sebe ne poznajemo. I odgovor da smo svi potekli iz iste tačke, te da smo ravnopravni, a da su najgori od nas oni koji se najviše busaju u prsa i tvrde da su božje sluge.

Molim sve učesnike koji bi ovde rekli da je pravi bog ovaj ili onaj – da to ne čine.

I na kraju moja završna reč.

Ne razumem zašto ne razmišljate svojom glavom već glavama ljudi kojih nema nekoliko hiljada godina. Zašto prihvatate zablude ljudi koji nisu znali za Ameriku, Australiju i Antarktik i za koje su ceo svemir bili Mesec i Sunce, te koji su svom bogu na oltaru prinosili volove, ovnove i golubove, i za koje je bog bio on – odnosno muškarac. Ne znam zašto bi bilo ko u XXI veku verovao da je bog muškarac. Kao prvo, ne postoji bog u onom obliku u kome ga propovedaju hrišćani: kao Otac, Sin i Sveti duh. Bog uopšte nije on, jer ako je on, ili otac, onda je bez sumnje muškarac. Ako je muškarac - onda on mora da poseduje polne karakteristike. Ako ih poseduje i ima potrebu za razmnožavanjem - onda je on životinja. U tom slučaju, naime ako je on otac, onda mora da postoji i majka. Da li su ljudi plod protiv-prirodnog bluda boga oca i majke prirode? Ako li je, pak, bog stvorio ljude po svom obličju - onda on nije ni muško ni žensko - ili je u stvari i muško i žensko; onda je bog hermafrodit. U tom slučaju bi njegov prvorođeni sin, kako je to jednom prilikom rekao italijanski pisac Tomazo Kampanela, kao i sva ostala njegova deca, da bi zadržali porodični karakter, morali biti to isto, što nije slučaj. Ako bog uopšte postoji, onda je on zapravo ono ili oni, i više je neka vrsta samosvesne energije nego li što je neko živo biće i to živo biće sa polnim karakteristikama. Ono je stvoritelj svih svetova, bolje rečeno graditelj svih svetova, masonski Veliki Arhitekta, i najviše bi moglo ličiti na nekakvu najstariju i najveću zvezdu u svemiru. A i zvezde su neka vrsta svetlosnih živih bića. One svojim ponašanjem dokazuju da su živa bića. Kao drugo, to prastvorenje nije večno, već ima svoj početak u struji vremena; samim tim imaće i kraj. Ono je bilo prvi diktator u celom svemiru. Protiv njega se pobunilo iz tame drugoprobuđeno biće svetlosti, željno slobode, koje je od njega preuzelo svu vlast u svim svetovima. Kao treće, ko god oni bili, i diktator i revolucionar, i jedan i drugi su prilično negativni. I jedno i drugo svetlosno stvorenje ljudima uopšte nije potrebno, iz prostog razloga što su ljudi bića sa telesnim karakteristikama, dakle obične životinje. Istina njima je bitno da imaju moralne zakone, samim tim i religiju, da bi u svom društvu zadržali kakav-takav mir i poredak. Prostodušni ljudi i ostali laici su oduvek verovali u boga neba i zemlje i u božju brigu za ljudski rod, u zadnjih dve hiljade i nešto godina izraženu kroz božjeg sina koga taj isti bog žrtvuje samome sebi kako bi kroz taj sadomazohistički izliv ljubavi spasao čovečanstvo. Kao četvrto, po pitanju odnosa između dobra i zla, treba znati da dobro nije ništa drugo do samospoznaja zla, koje je mnogo starije, s tim što ta dva elementa moraju biti u ravnoteži. Ako svet posmatramo kao vagu, onda možemo primetiti da su dobro i zlo samo dva podjednako teška tega postavljena na tasove. Ako ta dva elementa nisu u ravnoteži - onda dolazi do velikih poremećaja u svim tim svetovima. Prevagne li dobro - onda se rađaju novi svetovi; prevagne li zlo - u tom slučaju dolazi do ratova, katastrofa, čak do nestanka čitavih skupina svetova. Da bi u svetu bilo što više zla - trebalo bi činiti što više dobra. I obrnuto, ako se priželjkuje što više dobra - onda treba činiti što više zla. Činjenjem zla zlo se troši i tako u opticaju ostaje više dobra. Ljudi umiru, kao što sve životinje umiru, ali se i ponovo rađaju. Reinkarnacija duše je potpuno normalna i prirodna stvar. Energija koja napusti telo mora negde da ode, i ako u trenutku smrti ne dozvoliš da se raspadne na recimo deset delova i inkarnira se u deset mačaka, onda se možeš sećati mnogih segmenata iz prošlog života u sadašnjem životu itd. Sve ideje koje su se nezavisno javile u mnogim religijama su tačne, osuda samoubistva na primer, dok one verske ideje koje su ponikle samo u jednom narodu sigurno nisu tačne. Reinkarnaciju uvažavaju mnogi narodi širom sveta; dok uskrsnuće potiče od Jevreja, što su primili Grci i kasnije Rimljani. Isus Hrist ili bilo koji drugi čovek koji je živeo na našoj planeti – na nekoj drugoj planeti je potpuno beznačajan – kao što su i njihove „mesije” beznačajne na našoj planeti, jer obećanje koje dolazi od jevrejskog boga Jehove, koji po njima „sedi nad krugom od zemlje”, nema nikakvu vrednost, jer bog koji „sedi nad pločom okrugle osnove” i ne zna za druge svetove ili je vanzemaljac koji je astronomsko znanje krio od podanika (stoke) od koje je tražio krv (A šta će bogu krv?!) ili nije mnogo znao pa i oni koji ga slede trude se da ne znaju iako im je znanje dostupno na svakom koraku. Postoji bog, graditelj svih svetova, masonski Veliki Arhitekta, ali to biće se nalazi u duhovnom univerzumu i uopšte nije zainteresovano za materijalne svetove… i nije muškarac… odnosno on.

Ali ni u ovo nisam 99% siguran. Znate li vi ko je pravi bog? Samo bez religiozno-političkog komesarenja, molim vas. Da vas čujem.

Ali ni u ovo nisam 99% siguran. Znate li vi ko je pravi bog? Samo bez religiozno-političkog komesarenja, molim vas. Da vas čujem.
Ne postoji titula (ime) za boga u filozofsko monoteistickom smislu. Svi termini su iz politeizma.

Svaki termin je bio u originalu definicija od bar nekoliko reci koje blize objasnjavaju prirodu i funkciju onoga o cemu je rec.
Obicno je glasila: "Gospodar .... ...... ....." (mada ne uvek).
Jer svi "bogovi" u stvarnom smislu znacenja su bili sile ili osobe koje imaju najveci (sustinski) uticaj u nekom procesu.
Osim tih najodsudnijih sila detektovane su i druge, manje odsudne sile i bile rangirane po znacaju.

Buduci da su priroda stvari materije plus funkcionisanje organskoga zivota slozeni procesi, u cije pracenje je potrebno ulagati mnogo vremena i mnogo finansija nekadasnja sagledavanja ovih sila su informativno bledela jer su se menjali drustveno ekonomski odnosi.
Odnosno strukture drustava koje su bile u stanju to nekada da uvide su nestajale.
Otuda mi danas imamo na sceni cisto filozofska nagadjanja o recima koje ljudi novih doba nisu razumeli,
niti su one bile upucene njima, a i stigle su nam zestoko fragmentirane.

Poslednja izmena:
POSTANAK 3,1
Zmija bijaše lukavija od sve zvjeradi što je stvori Jahve, Bog. Ona reče ženi: "Zar vam je Bog rekao da ne smijete jesti ni s jednog drveta u vrtu?
PONOVLJENI ZAKON 26,19
On će te uzvisiti čašću, imenom i slavom nad sve narode koje je stvorio; i ti ćeš biti narod posvećen Jahvi, Bogu svome, kako ti je rekao.
PONOVLJENI ZAKON 32,6
Tako li uzvraćaš Jahvi, narode glupi i bezumni! Nije li on Otac tvoj, Stvoritelj, koji te sazdao, po kom postojiš?
2. KRALJEVIMA 19,15
I pomoli se Ezekija Jahvi ovako: "Jahve, Bože Izraelov, koji stoluješ nad kerubima, ti si Bog jedini nad svim zemaljskim kraljevstvima, ti si stvorio nebo i zemlju.
1. LJETOPISA 16,26
Ništavni su svi bozi naroda. Jahve stvori nebesa.
2. LJETOPISA 2,11
Dometnu još i ovo: "Neka je blagoslovljen Jahve, Bog Izraelov, koji je stvorio nebesa i zemlju. On je kralju Davidu dao mudra, pametna i umna sina koji će jedan dom graditi Jahvi, a drugi sebi da iz njega kraljuje.
NEHEMIJA 9,6
Ti si, Jahve, Jedini! Ti si stvorio nebo, i nebesa nad nebesima, i vojsku njihovu, zemlju i sve što je na njoj, mora i što je u njima. Ti sve to oživljavaš, i vojske se nebeske tebi klanjaju.
PSALAM 86,9
Svi narodi što ih stvori doći će i klanjat` se tebi, o Jahve, i slavit će ime tvoje.
PSALAM 95,6
Dođite, prignimo koljena i padnimo nice, poklonimo se Jahvi koji nas stvori!
PSALAM 96,5
Ništavni su svi bozi naroda. Jahve stvori nebesa!
PSALAM 100,3
Znajte da je Jahve Bog: on nas stvori, i mi smo njegovi, njegov smo narod i ovce paše njegove.
PSALAM 115,15
Blagoslovio vas Jahve koji stvori nebo i zemlju!
PSALAM 121,2
Pomoć je moja od Jahve koji stvori nebo i zemlju.
PSALAM 124,8
Pomoć je naša u imenu Jahve koji stvori nebo i zemlju.
PSALAM 134,3
"Blagoslovio te sa Siona Jahve koji stvori nebo i zemlju!
MUDRE IZREKE 8,22
Jahve me stvori kao počelo svoga djela, kao najraniji od svojih čina, u pradoba;
MUDRE IZREKE 16,4
Jahve je sve stvorio u svoju svrhu, pa i opakoga za dan zli.
MUDRE IZREKE 22,2
Bogataš se i siromah sreću: obojicu ih Jahve stvori.
IZAIJA 12,5
Pjevajte Jahvi, jer stvori divote, neka je to znano po svoj zemlji!

Back