Titove dugove vraćaćemo do 2041. godine: Čak milijardu i po evra nam tek dolazi na naplatu

• Začetnik teme Začetnik teme RIA77
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Млађа и другови су негде 2002/2003 године са ММФ-ом и клубовима поверилаца утврдили дуг СРЈ на око 8 и по милијарди долара, што је обухватало и камате за неплаћање рата кредита 90-тих.

Онда су Динкић, Лабус и Коштуница део тих дугова вратили, па смо имали дуг око 7 милијарди 2007/2008 године.

Сада имамо дуг око 30 милијарди и нико не зна због чега смо се толико задужили, а ништа капитално нисмо изградили:Последња термоелектрана је изграђена 1991 или 1992 године, ниједну хидроелектрану нисмо иградили, аеродроме нисмо градили.
Јер смо се спријатељили са кинезима и јер вучемо још пара од ММФа,
баш смо га награбусили

Млађа и другови су негде 2002/2003 године са ММФ-ом и клубовима поверилаца утврдили дуг СРЈ на око 8 и по милијарди долара, што је обухватало и камате за неплаћање рата кредита 90-тих.

Онда су Динкић, Лабус и Коштуница део тих дугова вратили, па смо имали дуг око 7 милијарди 2007/2008 године.

Сада имамо дуг око 30 милијарди и нико не зна због чега смо се толико задужили, а ништа капитално нисмо изградили:Последња термоелектрана је изграђена 1991 или 1992 године, ниједну хидроелектрану нисмо иградили, аеродроме нисмо градили.

To vraćanje bio je otpis kamata koje zbog sankcija i nisu mogle biti plaćane
Tako da je to jedna u nizu velikodušnosti koju nam je zapad učinio, blokiram te da plaćaš svoje obaveze, obračunam ti kamatu, a onda kada me instaliraš u svojoj državi oprostim ti kamatu koju nisi mogao plaćati jer sam te blokirao

Ovaj dosadašnji poredak funcionisao je na kreditu - čim se kreira neki kredit, smatra se kao neka buduća novostvorena vrednost i ondaK se uključi štamparija para
Nikada i nije bio cilj da države vraćaju dugove, sem ako baš nekada postanu neposlušne, nego da ih uzimaju

Јер смо се спријатељили са кинезима и јер вучемо још пара од ММФа,
баш смо га награбусили

I Kinezi moraju da se negde otarase naštampanih dolara

Pa yebiga,treba platiti Jadransku magistralu,nuklearku Krško i toliko toga drugog.Ništa to nije došlo samo od sebe nego je druga tita morao da se zaduži a ko će da vrati dug nego mi ?

Вратићемо их ми, неће то чекати унуке.

Једна половина државног буџета иде на враћање кредита(5 и по милијарди евра) сваке године.

"Титови дугови" могу да се врате од новца који се даје страним инвеститорима у току једне године.
Ako su to tako male pare što ih sam tita nije vratio ?

Вратићемо их ми, неће то чекати унуке.

Једна половина државног буџета иде на враћање кредита(5 и по милијарди евра) сваке године.

"Титови дугови" могу да се врате од новца који се даје страним инвеститорима у току једне године.
Ako su to tako male pare što ih sam tita nije vratio ?

Ми смо тренутно задужени око 30 милијарди, али смо у протеклих 10-так година давали половину буџета(око 5 милијарди) за враћање "реформских" кредита(после 2000 године).Дакле за 10 година смо вратили око 50 милијарди, и остали смо дужни 30 милијарди.

A trebao takve da ostavi u stalama gde im je i mesto.
Требао је да им даје пакете од кило брашна, пола кила макарона и 2 литра зејтина, и сада би Грубан био презадовољан Титом.

Gde je moje sa tavana zito?
Sadio si jagode reče druže Tito! :ljutko:

Глупо је да причамо о "Титовим" кредитима, када Тито те милијарде није однео у гроб.Боље би било да причамо о Грубановим кредитима, јер је Грубан добијао станове од те лове.
Bez ovakvih kao što je Gruban,taj režim i taj sistem bi se mnogo pre urušili pa bi nesposobnonjakovići i paraziti poput tebe bili u još težoj poziciji.

Jedan zanimljivi novinski članak iz 1985. po kojem ispada da je savezni dug tek kap u moru dugova koje su uzimale republike pojedinačno.

Bilo jednom u Jugoslaviji: Koliko je zapravo iznosio hrvatski dug​

Yugopapir

KOLIKO je Jugoslavija bila zadužena? Odgovor na to pitanje pokušao je pronaći magazin Dinar, a njihov članak na tu temu donosimo vam u suradnji s Yugopapirom.

Travanj/April 1985: U posljednje dvije godine stalno se ponavlja fraza kako je, napokon, "skinut veo tajni s naših dugova". Danas se, međutim, jedino pouzdano zna da se ne zna koliko je Jugoslavija dužna jer zaduživao se kako je tko stizao.

U vrijeme kada nam se djeca po kućama igraju računalima, Narodna banka Jugoslavije nema točnih podataka o tome koliko smo dužni.

I kako potpunih službenih podataka nema, ili su toliko uopćeni da nam malo govore, pojedini listovi preuzimaju ulogu detektiva, provode ankete ili istražuju po svojoj dokumentaciji kako bi otkrili koliko je tko dužan.

Tako saznajemo da:

- Dug Crne Gore iznosi 850 milijuna dolara,
- Makedonije oko 1 530 milijuna,
- Vojvodine 1 480 milijuna,
- Srbije, bez pokrajina, 3 700 milijuna,
- Kosova 866 milijuna,
- Bosne i Hercegovine 1 860 milijuna,
- Slovenije približno 1 480 (Narodna banka Slovenije ih označava kao povjerljive),
- I Hrvatske nešto iznad 3 milijarde dolara (službeno ovaj iznos nije potvrđen).

Ovoj sumi od oko četrnaest milijardi i sedamsto četrdeset milijuna dolara treba dodati i dug federacije od oko četiri-pet milijardi dolara. Ispada tako da smo ukupno dužni nešto preko devetnaest milijardi dolara.
https://www.google.com/amp/s/www.in...-je-zapravo-iznosio-hrvatski-dug/2086991.aspx

Tu vidimo da je sama Srbija sa pokrajinama, bez udjela u saveznom dugu, početkom 1985. dugovala preko 6 milijardi dolara.

Back