Tito

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
DOBROSTOJECI:
Vidiš da sam ipak uspeo da te isprovociram ! I nađem slabu tačku !

Ne zameri mnogo - za sve je kriv Broz !

Nisi ti mene isporovocirao, vidis da normalno pisem, ali ti hocu pokazati ko je kakav ovde, razumes? Znaci, zasto mi spominjes onako zenu? Ko to jos radi? Kulturni i obrazovani? Jel takvi mogu drugima da budu primer?

DOBROSTOJECI:
Ti ne možeš da mi pomogneš ! Ali Ulrike možda može ......... :lol: :lol: :lol:

Koje lazno moralisanje? Pa poogledaj sta si napisao! Kako bi reagovali drugi na ovako nesto? Kad si mene video da tako nesto napisem? Ne pada mi ni na kraj pameti, a znas zasto? Jer imam lepo vaspitanje, fin odgoj, jer sam moderan, kulturan i znam sta je sveto.
Tema je TITO, i ja samo iznosim svoje misljenje o njemu, a ti vredjas moju zenu, zasto?

tito%20kennedy.jpg

DOBROSTOJECI:
Ti ne možeš da mi pomogneš ! Ali Ulrike možda može ......... :lol: :lol: :lol:

A kako bi ti reagovao da ti neko ovo isto napise? Onako "dvosmisleno"?
Spominjati u ovakvom kontekstu, nicim izazvan, clana moje familije, majku moje dece, ti nazivas "dvosmisleno"?
Zasto uopste govoriti tako nesto, dvosmisleno ili nedvosmisleno?
Jesam li ja prvi poceo? Ako ti je Tito toliki problem, zasto to ne kazes njemu, a ne meni o mojoj zeni? Pricas tako o nekom koga i ne poznajes, ko tebe ne poznaje, o kome bas nista ne znas. Koji razlog kod normalnih ljudi (jer polazim od toga da sebe smatras normalnim) moze biti da se takve izjave daju? I na kraju se jos smejes? Cemu ? Svojoj "duhovitosti"? "Dvosmislenosti"? Da li bi se isto tako smejao da je obratno "dvosmisleno"?

otkacena slavonka:
aha ja povrsna..pa jesam... nemam zivce kao hektor..da stalno ponavljam jedno te isto i da se vrtim u krug...ti meni pricas o nekoj gradanskoj klasi za vrijeme kralja a ocekujes da onda s tobom diskutiram onako dubinski...mislim zbilja ostroumno s tvoje strane... :confused:

Ne radi se ostroumnosti, gradjanska klasa je postojala za vreme kralja i bivala sve jaca. To sto toga nisi svesna ili te niko nije obavestio - to je tvoj problem.

@ hektorius

Meni je jako zao sto ne citas pazljivo: "lep" - ima navodnike. Znaci ne radi se o mom "lakom..." menjanju misljenja vec o tvom, u najmanju ruku, nepazljivom citanju.

Kako je dobio rat? Prvo - imao je oficire koji su kako tako uspevali da sapnu njegove vojnicke gluposti, a povrh toga - imao je SSSR sa sobom...

Da li cu prestati ili ne - to stvarno nije do tebe - gledaj sebe.

Uzgred, posto vidim da si osetljiv na svoju zenu: zamisli da ovo cita neko kome je Titov genij zagorcao zivot, a takvih je mnogo (neki su svesni, a neki ne): kako bi se ta osoba osecala?

Ninjarijeka:
Ma koju ti to istinu iznosiš? Čiju istinu?

Slušaj vamo slušaj dobro neću dva puta da ponavljam ni tebi ni ujama!!!

Ja živim u hrvatskoj ,kada je počelo ono veliko sranje 90 ih svi su bili veliki ustaše a u srbiji veliki četnici i neću da čujem da to nije istina jer lično i osobno to znam da je tako!!!

Kad je taj rat završio počeo je ovaj novi sa pitanjem TKO JE KRIV!!
Ako još niste saznali tko je kriv ja da vam kažem Jedni,Drugi i Treći(Čede,Uje i Balije)
Svi su krivi jer nemaju ni malo ćuke u tim glavurdama što ih nose na ramenima!
Jer da imaju nebi dozvolili da ih jedan Milošević jedan Tuđman i jedan Balija prave blesavima pred 6 milijardi ljudi na ovoj planeti!!!!
I sada svi hoće da tjeraju neku pravdu pa gospodo i gospođe glupi ste ko K....!!!
Kada vam netko prodaje ponovo ono što ste imali u Jugi (Socijalnu Demokraciju)
I to nećete više imati nikada na ovoj planeti nego ćete živjeti kao bijeda i sluge Kapitalističkih imperijalista kao što su Buš,Blair !!!
I oni koji vjeruju u boga(ja ne vjerujem) neka se mole da pukne još jedan veliki rat pa tko preživi pamet u glavu!!!
8)

vidi vidi...sto je moj ninja ljut...pa zar ti i to znas?? :confused: jesi nesto lose sanjao? :wink:

Bad_Wolf:
@ hektorius

Meni je jako zao sto ne citas pazljivo: "lep" - ima navodnike. Znaci ne radi se o mom "lakom..." menjanju misljenja vec o tvom, u najmanju ruku, nepazljivom citanju.
S tvoje strane ironicno receno, otuda i navodnici, sto ne menja cinjenicu da je vecina gradjana stvarno lepo zivela, to svi kazu i to svi znaju, cak i oni koji "nisu" lepo ziveli, razumes sada?

Bad_Wolf:
Kako je dobio rat? Prvo - imao je oficire koji su kako tako uspevali da sapnu njegove vojnicke gluposti, a povrh toga - imao je SSSR sa sobom...
Njegove gluposti - opet samo tvoje misljenje, a kad je dosla CCCP? Da li ti znas da je Staljin bio celo vreme za Drazu, sve do pred kraj rata?

Bad_Wolf:
Da li cu prestati ili ne - to stvarno nije do tebe - gledaj sebe.
Svejedno mi je

Bad_Wolf:
Uzgred, posto vidim da si osetljiv na svoju zenu: zamisli da ovo cita neko kome je Titov genij zagorcao zivot, a takvih je mnogo (neki su svesni, a neki ne): kako bi se ta osoba osecala?
Ako se neko "vata" clanova familije u nesposobnosti normalne komunikacije, nedostatku argumenata, kulture, odgoja, karaktera, nemogucnosti dokazivanja bar jedne svoje tvrdnje, pokazuje samo da uopste nije u pravu, da pati od slepe mrznje zato jer je to danas moderno i jer mu defekt u mozgu ne dozvoljava da drugacije misli (inace poznati balkanski sindrom, jedinstven u svetu), e sad, mislis da sam osetljiv kad mene i moje takvi i vredjaju? Nista manje od toga i nisam ocekivao, sta drugo mogu (mozete)? Nista....
To je poznati stil cetnicke "borbe", samo prilagodjene ovom forumu.

Bad_Wolf:
Da, da mocna kako da ne.

A stvorio je iz vazduha, valjda? Neko je krvavo platio to njegovo zavitlavanje s vojskom.

Platili su narodi Jugoslavije, ali i okupatori, to se zove - rat.

A on ga nije trazio.

Mocna je bila, dok je on vodio.

I to "zavitlavanje"...*ebi ga, neko mora da brani zemlju, nisu svi bili kukavice i prodane duse...

vidim ja tema se ljepo razvija..dosli ste i do hektorove zene...mislim... :confused: na to nema sta da kazem..vidim da govorimo dva razlicita jezika..ali da se vratim na temu..

vec sam jednom to pitanje postavila ali izgleda vam promaklo pa da se ponovim...
svi se mi slazemo da Tito nije bio perfektan i sasvim sigurno je pravio i greske...vjerojatno se trebao malo vise posvetiti problemu nacionalizma..mozda je taj problem podcjenio..sasvim sigurno da jeste..to nam je pokazala proslost 90-tih..sve su to cinjenice i ja ih ne osporavam...ali upravo zbog toga vas pitam..sta bi za nas tada u ono vrijeme bilo bolje rjesenje? Sta mislite vi gospodo draga sta bi bilo s nama nakon 2 sv.rata da njega nije bilo..?Da li bi nas zaposjeli rusi ili mozda Englezi? da li bi se mozda vratio kralj..kako bi se on onda dalje borio s hrvatskim problemom koji je imao i prije rata?Da li bi rusi uopce dozvolili da se kralj vrati? ima li netko molim vas odgovor za mene?Vidim da ste svi veliki povjesnicari ( pardon historicari) pa reko ajde prosvijetlite me...pozz.

otkacena slavonka:
sta bi za nas tada u ono vrijeme bilo bolje rjesenje? Sta mislite vi gospodo draga sta bi bilo s nama nakon 2 sv.rata da njega nije bilo..?Da li bi nas zaposjeli rusi ili mozda Englezi? da li bi se mozda vratio kralj..kako bi se on onda dalje borio s hrvatskim problemom koji je imao i prije rata?Da li bi rusi uopce dozvolili da se kralj vrati? ima li netko molim vas odgovor za mene?Vidim da ste svi veliki povjesnicari ( pardon historicari) pa reko ajde prosvijetlite me...pozz.

Da nije bilo Tita, Draza bi opet bio sa Nemcima, u svakom slucaju, i borio bi se protiv saveznika kad bi ovi jednog dana dosli. Ali verujem da bi ga pre toga sredile ustase, tim pre sto su Hrvate Nemci vise voleli i sto su delovali kao celina, ne u hordama kao Draza.
U svakom slucaju, bio je osudjen na propast, sto je i normalno kad ti se "ratovanje" sastoji od "unistavanja" kafana, silovanja, klanja civila, valjanja pijanih u blatu, itd...
Kralj je najvise zbog njega i zavrsio tako kako je zavrsio, da mu je neko sposobniji bio na celu "vojske" umesto Draze, mozda bi bilo drugacije, ali oni najbolji, najsposobniji su otisli u partizane, tako da...
Ceo taj sistem Kraljevine je bio truo, ukljucujuci i vojsku, Tito je dosao u pravo vreme da sve dovede u red.

hektorius:
Da nije bilo Tita, Draza bi opet bio sa Nemcima, u svakom slucaju, i borio bi se protiv saveznika kad bi ovi jednog dana dosli. Ali verujem da bi ga pre toga sredile ustase, tim pre sto su Hrvate Nemci vise voleli i sto su delovali kao celina, ne u hordama kao Draza.
U svakom slucaju, bio je osudjen na propast, sto je i normalno kad ti se "ratovanje" sastoji od "unistavanja" kafana, silovanja, klanja civila, valjanja pijanih u blatu, itd...
Kralj je najvise zbog njega i zavrsio tako kako je zavrsio, da mu je neko sposobniji bio na celu "vojske" umesto Draze, mozda bi bilo drugacije, ali oni najbolji, najsposobniji su otisli u partizane, tako da...
Ceo taj sistem Kraljevine je bio truo, ukljucujuci i vojsku, Tito je dosao u pravo vreme da sve dovede u red.

hektore..tvoj mi je odgovor bio vec unaprijed jasan...molila bih protivnike Tita da se izjasne..ili ce ovaj post opet da ignoriraju kao i prosli puta? :confused:

otkacena slavonka:
hektore..tvoj mi je odgovor bio vec unaprijed jasan...molila bih protivnike Tita da se izjasne..ili ce ovaj post opet da ignoriraju kao i prosli puta? :confused:

Cekaj da smisle...to traje...ono sto ti od njih zahtevas je jednako pokusaju da startas naftni tanker do 40 cvorova za 5 sekundi.
Ali sigurno ce da ti kazu da bi bila Kalifornija u Jugi, nije ni to tesko pogoditi. :lol:
Ona Kalifornija koju smo dobili 90-tih...

Otkacena...
Vidis gore napisah kako bi se Draza borio protiv svaznika, to nije tacno.
Draza je uvek bezao od borbe, a i u onim retkim momentima kad bi se borio svaki put je izgubio, i to od daleko slabijeg protivnika, to svi izvori potvrdjuju.
Dakle nije tesko pogoditi kakav bi bio tok dogadjaja, sakrio bi se i molio za milost, ili kod Nemaca ili kod ustasa, kao sto je u stvarnosti i uradio na kraju rata. Od Nemaca je dobio vize a Pavelica je molio da mu obezbedi bekstvo.
I sta mislis, kakve sanse ima kralj za bilo sta kad mu najbolji covek i njegov reprezentant tako postupa?
Apsolutno nikakve!

hektorius:
To je pretpostavka koju ne možeš dokazati. Bilo je tu svega, ali ipak nije baš sve kao u Bulajićevim filmovima. Da nije bilo međusobne borbe partizana i četnika, veliko je pitanje kako bi se tu ko postavio. Dejstava četnika protiv Nemaca je ipak bilo, mada ne toliko koliko bi neki novokomponovani istoričari hteli da prikažu. Naravno, partizani su bili mnogo organizovanija i brojnija formacija, i zasluga za oslobođenje pripada pre svega njima.

nesha taxista:
To je pretpostavka koju ne možeš dokazati. Bilo je tu svega, ali ipak nije baš sve kao u Bulajićevim filmovima. Da nije bilo međusobne borbe partizana i četnika, veliko je pitanje kako bi se tu ko postavio. Dejstava četnika protiv Nemaca je ipak bilo, mada ne toliko koliko bi neki novokomponovani istoričari hteli da prikažu. Naravno, partizani su bili mnogo organizovanija i brojnija formacija, i zasluga za oslobođenje pripada pre svega njima.

Da se Draza stavio na stranu partizana, kako je Tito i predlagao, rat bi kod nas sigurno krace trajao, a znas da je Draza imao sanse sve do 44-e da se predomisli a nije, iako je znao kakav kraj rata sledi, i to puno govori zar ne? Osladio mu se fasizam, pa radije i da crkne kao fasista nego da pobedi na strani partizana.

vidim ja..meni nitko ne odgovara jos uvijek...e pa ako cete iskreno ..nisam nista drugo ni ocekivala...
svi samo tupe svoje..i vrte se oko mrtve tocke...za ozbiljnu raspravu nitko nema volje..a onda meni govore kak sam ja povrsna... :confused:

vidim ja da je bolje da se drzim zaebancije...bila ona povrsna ili ne...barem se zabavljam... :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back