Titanik- slučajna nesreća ili planirani zločin

Poruka
18.999
Ovih dana puštali su ''Titanik'' na TV, pa sam se zapitao da li je to zapravo nesreća? Kako da se to potonuće toliko podudaralo sa knjigom ''Titan'' od Robertsona, da li je slučajno da su tada tri najbogatija čoveka, Džon Džejkob Astor, Izador Štraus i Benjamin Gugenhajm bili na brodu? Da li je slučajno da su sa Titanikom potonule i većina novčanica odštampane u vreme zlatnog standarda, koje su trebale biti zamenjene zlatom ili srebrom, i da su se svi bankari, uključujući i državne rezerve SAD-a, zalagale za ukidanje Zlatnog standarda, osim one trojice gore navedenih? Po meni, ovo su jako sumnjive okolnosti.

Imate i ovde detaljno objašnjeno: http://www.ivonazivkovic.net/titanik.htm

Ovih dana puštali su ''Titanik'' na TV, pa sam se zapitao da li je to zapravo nesreća? Kako da se to potonuće toliko podudaralo sa knjigom ''Titan'' od Robertsona, da li je slučajno da su tada tri najbogatija čoveka, Džon Džejkob Astor, Izador Štraus i Benjamin Gugenhajm bili na brodu? Da li je slučajno da su sa Titanikom potonule i većina novčanica odštampane u vreme zlatnog standarda, koje su trebale biti zamenjene zlatom ili srebrom, i da su se svi bankari, uključujući i državne rezerve SAD-a, zalagale za ukidanje Zlatnog standarda, osim one trojice gore navedenih? Po meni, ovo su jako sumnjive okolnosti.

Imate i ovde detaljno objašnjeno: http://www.ivonazivkovic.net/titanik.htm

Titanik je udaro u ledeni breg zvanicno i nadjena je poderotina na dnu mora na trupu broda. Koja je to zavera da neko juri breg po moru usred noci i da tempira da odere 12komora? Da je neko hteo postavio bi exploziv u kotao "bum " i gotovo... Novine moraju nesto da pisu

Ne znam da li je ovo sto mene zanima "kompatibilno" sa ovom temom, ali ajde.........
Naime poslednji film posvecen Titaniku, u reziji Kamerona je za mene jos veca misterija, bolje reci zavera.

Naime film je kostao preko 250 miliona dolara, i u pretpremijerama je tako lose rezultate imao da se Kameron odrekao veceg dela honorara, samo da bi nekako mogli da pokriju osnovne troskove.
Onda su film prepustili marketinskim agencijama koje su od njega napravile bum, a zavera je dosla cak dotle da je sve oko ranijih problema sa gledaocima prosto nestalo sa neta, a i "sredjeno je" da Titanik konkurise za Oskara sa godinu dana "zakasnjenja",sto je postao presedan u izboru, i prvi pokazatelj da su marketinske agencije uzela i taj deo sveta "pod svoje"........

Ne znam da li je ovo sto mene zanima "kompatibilno" sa ovom temom, ali ajde.........
Naime poslednji film posvecen Titaniku, u reziji Kamerona je za mene jos veca misterija, bolje reci zavera.

Naime film je kostao preko 250 miliona dolara, i u pretpremijerama je tako lose rezultate imao da se Kameron odrekao veceg dela honorara, samo da bi nekako mogli da pokriju osnovne troskove.
Onda su film prepustili marketinskim agencijama koje su od njega napravile bum, a zavera je dosla cak dotle da je sve oko ranijih problema sa gledaocima prosto nestalo sa neta, a i "sredjeno je" da Titanik konkurise za Oskara sa godinu dana "zakasnjenja",sto je postao presedan u izboru, i prvi pokazatelj da su marketinske agencije uzela i taj deo sveta "pod svoje"........

Oni taj film forsiraju, da bi ljude uverili da je Titanik tako potonuo i da nema druge mogucnosti. Mozda su ti sto su finansirali toliki marketing za film, upravo potomci onih koji su naredili potapanje broda. Nikad ne znas...

1.Олимп, 2.Татитан, 3.Гигант (ик) три млађе сестре из сличне серије - 1911.год. Старије сестре су Маури и Лузи (танија) - 1906. краће 30-ак и уже 2m а 15-ак хиљада тона мање тонаже. Свих пет су сличне силуете (четири димњака). Титаник и Гигантик – касније Британик су на сличан начин брзо потонули. Оба после експлозије у подпалубљу. Први у океану, други у Средоземном мору као брод болница. Олимпик и Мауританија отишле на резање 1935.г. Пре њих брод Сервиа (1881-1902. дуг 157 и широк око 16m) био најбржи брод од старог до новог света брзином од 23 чвора ту раздаљину на првој вожњи превалио за 6 дана 23часа о 50 минута. Сервиа 23 и Мауританија 24чвора годинама биле носиоци „Плаве траке“ као најбржи бродови на тој релацији. Иначе највећа поморска катастрофа свих врамана је потонуће немачког брода „Wilhelm Gustloff“ на коме је крајем 2. Светског рата потонуло 9.343 особе!

- - - - - - - - - -

http://www.brodogradnja.org/materijali/Titanik.pdf

Back