Tipovi Vlaha

Mislim da cak i prilicna razlika u jeziku Srba i Bugara nastala je tako sto je izmedju njih dugo postojao jezicki klin ili greda drugog stanovnistva koje je govorilo nekim romanskim jezikom te se Srbi i Bugari nisu jezicki granicili dugom linijom sto je i dovelo do razlicitih razvoja tih jezika.to stanovnistvo je tokom vremena Slavizirano odnosno Srbizirano ili Bugarizovano i naravno u razvoju Srba i Bugara su ucestvovale drugacije narodne plemenske i jezicke komponente kod ova dva naroda..

Taj ljevi može proći u srednjoj Evrpi, takvih Poljaka i Ukrajinaca ima kolimo oćeš. Desni je već ne može, njegov izgled je nekog mediteranskog tipa.
Krajišnici nisu čisti Sloveni niti čisti Starobalkanci/Vlasi, nego mješavine ta dva elementa kao i svi na Balkanu. Zato ih ima raznog izgleda.

Ima Vlaha i u juznoj Poljskoj, a dosta tatarskog i grckog upliva u juznoj Ukrajini. Zato

Ali ne sporim da vi imate vise centralno-evropske krvi od nas Crnogoraca. Mi imamo vise grcke, ilirske, rimske itd.

Mislim da cak i prilicna razlika u jeziku Srba i Bugara nastala je tako sto je izmedju njih dugo postojao jezicki klin ili greda drugog stanovnistva koje je govorilo nekim romanskim jezikom te se Srbi i Bugari nisu jezicki granicili dugom linijom sto je i dovelo do razlicitih razvoja tih jezika.to stanovnistvo je tokom vremena Slavizirano odnosno Srbizirano ili Bugarizovano i naravno u razvoju Srba i Bugara su ucestvovale drugacije narodne plemenske i jezicke komponente kod ova dva naroda..
Verovatno je postojao nekakav slovensko-vlaški živi zid na tom prostoru.
Tu se slažem sa tobom.
Slovenska plemena pomešana sa Romanima od najranijih dana na Balkanu.

Nije bilo jer zapravo Rumuni i Srbi iz Srbije i genetski i folklorno najvise su slicni. (Slicniji su Srbima Rumuni po genetici no sto su Crnogorci Srbima).

A srbijanski folklor (frula dvojke) je bukvalno rumunski samo na slovenskom jeziku.

Rasna Crnogorka, Marina Vukcevic iz Ljesanske Nahije 🦅 🇲🇪 ⚔️ ⛰️

Marina_Rajcic_20160131_0.jpg

Iliri su bili visoki, a srbi/sljaveni niski i plavi ka putin.

Inace svi mi Crnogorci imamo kovrdzavu kosu, to je mediteransko nasljedje.
Bukvalno visina vam je od Srba I2a.
Iliri polako pretenduju da postanu "mitsko biće" crna rupa istorije.
Ilirski Dnk ne upućuje na to da su bili nešto posebno visoki, a pogotovo ne plavi.
Postoje Ilirski uzorci koji su južniji od današnji Albanaca, koji su uzgred rečeno sa nijansu severnije od Grčke.
I to malo duguju slovenima.

Nije bilo jer zapravo Rumuni i Srbi iz Srbije i genetski i folklorno najvise su slicni. (Slicniji su Srbima Rumuni po genetici no sto su Crnogorci Srbima).

A srbijanski folklor (frula dvojke) je bukvalno rumunski samo na slovenskom jeziku.
Pogrešne informacije ili zastarele.
Srbi iz Šumadija su najbliži Crnogorcima stare hercegovine.
Crnogorci su ipak bliži Srbima od Rumuna, iako Rumuni imaju brdo slovenske genetike.

Srbijani Srbijanci itd kao takvi nepostoje niti su ikada postojali ime naroda je Srbi pa se zato zemlja zove moderno Srbija ili srednjevekovno Srpska zemlja a sto se tice Srba i Vlaha ili moderno sada Rumuna to nisam nikada sporio niti tu sta vidim jedan deo naroda je Slaviziran i od njega su postali Srbi a drugi nije nego je ostao Romanofon i od njega su postali moderni Rumuni..

Opet netacno
Vi ste najblizi Moldovcima i Rumunima, a mi Crnogorci izmedju Rumuna i Bugara.

Pogledajte prilog 1659387
Nije netačno..Na većini G25 kalkulatora Srbi iz Cg u proseku su za nijansu bliži Srbima od Rumuna.
Uzmi u obzir da Rumuni imaju maltene 50% slovenske genetike u proseku.
Bosanci i Srbi su najbliži Moldavcima zbog jako slovenskog uticaja na Moldavce vekovima.
Hrvate Zagorci vuku ovako severno. Crnogorci su ti južni Srbi u genetskom smislu.
Slična genetika kao kod Srba sa Juga i sa KiM.

Nije netačno..Na većini G25 kalkulatora Srbi iz Cg u proseku su za nijansu bliži Srbima od Rumuna.
Bosanci i Srbi su najbliži Moldavcima zbog jako slovenskog uticaja na Moldavce vekovima.

To je netacna informacija jer vecina "Srba" iz CG su iz Pljevalja i stare hercegovine, koji nijesu prava Crna Gora i manje ima starosjedilacke krvi no Cetinje i Podgorica dje zive dominantno etnicki Crnogorci. Crnogorac iz stare Crne Gore je blizi autosomalno Albancu no Srbinu. 100%

Da sta vi imate zajednicko sa moldavcima i rumunima? Vi ste mjesanci vlaske i slovenske krvi.

Hrvate Zagorci vuku ovako severno. Crnogorci su ti južni Srbi u genetskom smislu.
Slična genetika kao kod Srba sa Juga i sa KiM.

Pa jbt ja ti dadoh dokaz i prikaz miliona testiranih a ti samo ignorises.....

Ne ignoriše, bukvalno na tvojoj mapi Rumuni i Srbi iz Cg stoje u istoj ravni, samo ste vi čini mi se nešto zapadniji ( ili istočniji), al msm zapadniji i stoga ste bliži Srbima.

Ja sam video sve te mape, neke od njih i sam radio, znam šta ti govorim.

Nema tamo "Srbi iz cg" tranjo, vec samo Crnogorci

Mi Crnogorci smo cak blizi Bugarima no Srbima

vvTyjfJ-1.png

To nema veze, nas spoljasni izgled mnogo blizi je š njima.

Testove kvare ovi nesoji iz pljevalja i stare hercegovine, koji uprljaju nasu cistu ilirsku neslovensku krv
Pa nisi sličniji izgledom njima kada je prosečna visina Crnogorca oko 184, a Albanca oko 172cm.
Istina je da je Stara Hercegovina, Boka, nekadašnji delovi Raška, pa i stara CG severnije od Brda.
U Brdima se javlja nešto južnija genetika zbog većeg dodira sa Vlasima.
Uostalom, to ništa nije čudno, bukvalno već u 8 veku među elitom u Duklji smo imali ljude koji su bili pomešani, postoji jedan uzorak J haplogrupe, a ima tipa oko 60 % slovenske genetike.
Asimilacija i ulaganje u jedan narod na Balkanu među Srbima nikada nije bio nasilan.
Zato je suludo povezivati haplotip sa narodnosti.

Pa nisi sličniji izgledom njima kada je prosečna visina Crnogorca oko 184, a Albanca oko 172cm.
Istina je da je Stara Hercegovina, Boka, nekadašnji delovi Raška, pa i stara CG severnije od Brda.
U Brdima se javlja nešto južnija genetika zbog većeg dodira sa Vlasima.
Uostalom, to ništa nije čudno, bukvalno već u 8 veku među elitom u Duklji smo imali ljude koji su bili pomešani, postoji jedan uzorak J haplogrupe, a ima tipa oko 60 % slovenske genetike.
Asimilacija i ulaganje u jedan narod na Balkanu među Srbima nikada nije bio nasilan.
Zato je suludo povezivati haplotip sa narodnosti.

Visina nije glavna stvar izgleda. Pa ni u Srbiji nijesu visoki ka mi.

Pogledajte prilog 1659378

Da ovoga pokažeš nekome u zap. Europi, oni bi rekli da je to neki glumac iz turske serije.
Đujić nije bio tako garav kao se čini ne nekim crno-bjelim slikana sa šubarom. Na prvoj slici ispod je Đujić bez šubare, a na drugoj on, njegova žena i djeca. On može proći u većem djelu Evrope, a njegova žena koja je bila Srpkinja iz susjednog sela u čitavoj Evropi.
@ZabranjeniLegenda mogu li Đujić i njegova žena iz tog doba proći kao Crnogorci?

FB_IMG_1734551714755.jpg

FB_IMG_1734552656004.jpg

Poslednja izmena:
Visina nije glavna stvar izgleda. Pa ni u Srbiji nijesu visoki ka mi.
Nisu, mada nisu puno ni niži.
Cg, Hercegovina, delovi Bosne,Vojna Krajina.. taj deo je poznat po kršnim ljudima.

Ni današnji Brđani, niti bilo koji drugi Crnogorac nema mnogo dodira sa Albancima.
Albanci na koje ti misliš su oni iz Severne Albanije, i Skadra, Malesije, oni autosomalno imaju najviše slovenske genetike od svih Albanaca, zato po nekada imaju naše karakteristike.
Crna Gora ima vlaški upliv, ali nrp Vasojevići su možda čak i došli sa Slovenima, a ostali paleo balkanci su se jako brzo utopija u Srbe, tako da su imali jako puno vremena da zalihe na svoje ujake, u CG je u prošlosti bilo značajno više slovenskih rodova, a neka od najvećih plemena su srpskoga porekla tipa Ozrinići itd. Što ne znači da ovi paleobalkanci nisu, to je jako teško tvrditi, mora se tu još štošta odraditi.

Poslednja izmena:
Đujić nije bio tako garav kao se čini ne nekim crno-bjelim slikana sa šubarom. Na prvoj slici ispod je Đujić bez šubare, a na drugoj on, njegova žena i djeca. On može proći u većem djelu Evrope, a njegova žena koja je bila Srplinja iz susjednog sela u čitavoj Evropi.
@ZabranjeniLegenda mogu li Đujić i njegova žena iz tog doba proći kao Crnogorci?

Pogledajte prilog 1659411
Pogledajte prilog 1659412
Premda je Đujić imao kristalno plave oči ako me sećanje služi.

Back