Tipovi Vlaha

Gospoče Srbi preko Dirne su više Sloveni od Srba u Srbiji ili bilo gde na svetu ( ako ne računamo Lužičke Srbe).

To zapravo, nije istina. Najvise slovenske krvi autosomalno imaju Srbi iz Vojvodine i zapadne Srbije. Krajiski i Hercegovacki Srbi su vecinom garavi.

Većinu vremena ne znaš šta pričaš.
A, znaš šta je još zanimljivo? Arheogenetski nalazi iz Duklje od 8 do 11 veka pokazuju da su tadašnjim Srbima(iz Duklje) upravo najbliži ti isti Srbi preko Drine, uz bošnjačke i štokavske Hrvate .
Današnji Montenegrini su daleko, daleko južnije :kafa:

Opet nidje veze

Sve što je valjalo od sa tog prostora danas baštine Srbi iz Krajina, Srbi sa Ozrena itd.

To je netacno, i rasizam

Svi juzni Sloveni su po meni slavizirani starosedeoci i slovenski jezici i dijalekti su medju njima prevladali tek posle prelaska na bogosluzenje na njima i poosto su ti oblici slovenskih jezika i dijalekata da ih pojedinacno nenabrajam ovde..postali jezici feudalaca vladajuce klase i drzavne uprave u srednjem veku na ovim teritorijama..inace mnogi obicaji..narav..moral izrazi itd..itd ovih naroda su ostali cak predbalkanski i romanizirani..
To nema uporište u niti jednoj grani istorijske nauke kao ni "pomoćnih" nauka koje nam olakšavaju danas mnogo.
Jedino ako želiš da razgovaramo o Dalimilovoj hronici, ili o Nestoru koji tvrdi da su Srbi da Balkana otišli na Vislu i celu južnu Polljsku i zapad ukrajine.

To nisu baš najidealniji izvori, ali koliko slušamo o Hr izvorima i ostalim prežvakanim glupostima, siguran sam da
I ovo treba uzeti u razmatranje.

Poslednja izmena:
Svi juzni Sloveni su po meni slavizirani starosedeoci i slovenski jezici i dijalekti su medju njima prevladali tek posle prelaska na bogosluzenje na njima i poosto su ti oblici slovenskih jezika i dijalekata da ih pojedinacno nenabrajam ovde..postali jezici feudalaca vladajuce klase i drzavne uprave u srednjem veku na ovim teritorijama..inace mnogi obicaji..narav..moral izrazi itd..itd ovih naroda su ostali cak predbalkanski i romanizirani..

Ne bas. Po pravilu na balkanu sto sjevernije to vise slovenske krvi, a sto juznije vise starosjedilacke.

To zapravo, nije istina. Najvise slovenske krvi autosomalno imaju Srbi iz Vojvodine i zapadne Srbije. Krajiski i Hercegovacki Srbi su vecinom garavi.

Opet nidje veze

To je netacno, i rasizam
Hoću da se na ocu poruku obrati pažnja!!!

Dakle, ja tvrdim da je apsolutno tačno ovo što sam napisao, nego si ti neznalica.
Nema garavijih od montenegrina, što genetika i dokazuje.
Verujem da krajiškog Srbina nikada nisi ni video, ili te neki nekad negde dobro prevaspitao:lol:

Hoću da se na ocu poruku obrati pažnja!!!

Dakle, ja tvrdim da je apsolutno tačno ovo što sam napisao, nego si ti neznalica.
Nema garavijih od montenegrina, što genetika i dokazuje.
Verujem da krajiškog Srbina nikada nisi ni video, ili te neki nekad negde dobro prevaspitao:lol:

Ovo ti lice na Slovene? :lol:

R-7297882-1470004888-3344.jpg

Taj ljevi može proći u srednjoj Evrpi, takvih Poljaka i Ukrajinaca ima kolimo oćeš. Desni je već ne može, njegov izgled je nekog mediteranskog tipa.
Krajišnici nisu čisti Sloveni niti čisti Starobalkanci/Vlasi, nego mješavine ta dva elementa kao i svi na Balkanu. Zato ih ima raznog izgleda.

Fenotip nije u velikoj korelaciji sa genetikom, da iša ozbiljno znaš to bi znao.
Ova dvojica izgledaju kao klasični dinaroidi, takve možemo sresti od Nikšića pa do Dalmacije, a očito i malo šire.
Međutim, ipak veći deo Srba sa tih prostora se najbolje uklapa u svetlijeg dinarca.

Ne sporim imaju slovenske krvi, nijeste cisti iliri i mediteranci ka mi Crnogorci, ipak ste gore prema śeveru dje ima plavih i raznijeh ćuda

ab67616d0000b27393f7204d2f3b46e9ac1da6a8.jpg

Tacno vidim kod Bosanaca i Krajisnika mnogo vise centralno-evropskoga u vasijem ocima

Nije cisto ilirsko mediteransko, kao kod Crnogoraca i Albanaca ipak, kad nam vidite oci vidite drevnost milenijuma Sirije Libana i stare Grcke.

Ne bas. Po pravilu na balkanu sto sjevernije to vise slovenske krvi, a sto juznije vise starosjedilacke.
pa ja sam i mislio na narod u globalu ispod Save i Dunava nisam mislio na narod preko reka kada sam ono pisao maloprije..preko reka se Slovenski naziv i istice pa zato imas Sloveniju koja se granicila sa Germanima pa imas Slavoniju koja je opet bila okruzena sa Drugim narodima Madjarima na Severu a na jugu izgleda dublji balkan nije bio nesto dublje slaviziran pa se Slavonija sa juga granicila sa nekim koji nije bio bas Slaviziran na pocetku do toga je izgleda doslo dosta kasnije tokom vremena.zato su ti nazivi Slovenskog tipa i bili istaknuti da pokazu gde pocinju tada Sloveni ili gde se zavrsavaju.. a tamo od njih pocinju drugi narodi..

Istina. Valja samo pogledati Momčila Djujića. Taj je Sloven koliko sam ja Kinez. Ima ih dosta što su turkoliki, garavi. Sad će oni na ovo gledati kao uvredu, ali to je činjenica.
Evo, ovo je spam klasični, vas dvojica trotera kačite ovde crno bele slike i pojedinačne primere na osnovu fenotipa povezujete sa genetiko. Pritom nemate ništa pametno da kažete, niti uopšte razumete ono o čemu pričate.

pa ja sam i mislio na narod u globalu ispod Save i Dunava nisam mislio na narod preko reka kada sam ono pisao maloprije..preko reka se Slovenski naziv i istice pa zato imas Sloveniju koja se granicila sa Germanima pa imas Slavoniju koja je opet bila okruzena sa Drugim narodima Madjarima na Severu a na jugu izgleda dublji balkan nije bio nesto dublje slaviziran pa se Slavonija sa juga granicila sa nekim koji nije bio bas Slaviziran na pocetku do toga je izgleda doslo dosta kasnije tokom vremena.zato su ti nazivi Slovenskog tipa i bili istaknuti da pokazu gde pocinju tada Sloveni ili gde se zavrsavaju.. a tamo od njih pocinju drugi narodi..

Jos juznije na balkanu kreces, to manje slavenske krvi ce biti, jer sloveni su pristigli sa sjevera a sve manje i manje prodirao do juga.

Evo naucne mape, sto tamnije boje, to manje slovenske krvi, sto svijetlije to vise:

map_slavic_balkans.png

Tacno vidim kod Bosanaca i Krajisnika mnogo vise centralno-evropskoga u vasijem ocima

Nije cisto ilirsko mediteransko, kao kod Crnogoraca i Albanaca ipak, kad nam vidite oci vidite drevnost milenijuma Sirije Libana i stare Grcke.
Zato smo mi naslednici Raške, Duklje, Zahumlja i Bosne..
Kada kažem naslednici mislim daleko bliži Srbima iz tih perioda nego ovi iz Milove sekte.
I, to nije politički korektno, al je Fakat koji niko ne može da ospori :kafa:

Back