Tikvice

Dobro samo da znaš nidje u svijetu se negule

Ovo ti samo kažem ako bi se našla u kuhinji jednog italijana i želiš da mu nešto pripremila sa tikvicama nemoj da ih gulis :z;:
Italijani kojima ja spremam tikvice vole i oljuštene..ne prave pitanje
A to što tikvice ceo svet guli..baš me briga..ja ih gulim osim za čamčiće kao što rekoh ..ni patlidžan ne gulim kada ga punim

Da, pravim pizzu od tikvica.
Izrendam tikvicu na tanke kolutove, onda se rukom iscedi od vode
,doda se jedno jaje, prasak za pecivo i malo brasna - oko 4 kasike
stavim na papir testo, prvo ga samo malo pomazem da se ne lepi
I onda se pece oko 20 min na 200 - 220
kada se ispece nekad ga okrenem da mi bude hrskavo sa obe strane a i ne mora i jos malo pecem
Namazem sokom od paradajza i iseckam po zelji, malo sunke, kackavalj, origano..
i preko volim da dodam papriku isitnjenu i kolutove paradajza... i jos malo pecem...

To je to, dijetalna a odlicna pizza.

Takodje volim i pohovane tikvice.
Isecem na tanke kolutove i umacem u jaje pa prezle i na tiganju przim...

Poslednja izmena:
Sad ću da probam.
Sa belim lukom sve mi se sviđa
Sjajne su sveže tikvice, ali isečeš ih na komadiće i umačeš u neki beli sos, ja najviše volim u čašu grčkog jogurta da dodam malo gnječenog belog luka i maslinovog ulja, malo limunovog soka i začinim po ukusu.

To sam naučio u Kanadi pre 20 godina, oni tako jedu i tikvice i šampinjone i brokoli. Sve to može sveže.
Najzdravija opcija, a taj sos im obogati ukus, jedu te šarene tanjire povrća i sosova kao snack pre jela ili uz piće.

Naravno, bitno je da tikvice budu što mlađe, jer kad su starije umeju da budu malo gorke.

Sjajne su sveže tikvice, ali isečeš ih na komadiće i umačeš u neki beli sos, ja najviše volim u čašu grčkog jogurta da dodam malo gnječenog belog luka i maslinovog ulja, malo limunovog soka i začinim po ukusu.

To sam naučio u Kanadi pre 20 godina, oni tako jedu i tikvice i šampinjone i brokoli. Sve to može sveže.
Najzdravija opcija, a taj sos im obogati ukus, jedu te šarene tanjire povrća i sosova kao snack pre jela ili uz piće.

Naravno, bitno je da tikvice budu što mlađe, jer kad su starije umeju da budu malo gorke.
Samo mlađe.
Starije umeju da budu gorke.:deda:

moraju biti mlade.. a sveze sa tim sosom baš kako si napisao jedem celer, šargarepu i brokoli..tikvice nesto sveže ne mogu
od svežeg brokolija pravim salatu koja je super

moraju biti mlade.. a sveze sa tim sosom baš kako si napisao jedem celer, šargarepu i brokoli..tikvice nesto sveže ne mogu
od svežeg brokolija pravim salatu koja je super
Dobro, mi kao kultura nešto i nemamo raširen običaj jedenja svežeg povrća osim par časnih paradajzično krastavičnih izuzetaka. Ne znam jesi li probala pečurke, neke mogu da budu sjajne tako.
Meni su i štapići celera recimo staple koji uvek moram da imam u frižideru, i jedem ih sveže i stavljam u sve i svašta dok kuvam.

Dobro, mi kao kultura nešto i nemamo raširen običaj jedenja svežeg povrća osim par časnih paradajzično krastavičnih izuzetaka. Ne znam jesi li probala pečurke, neke mogu da budu sjajne tako.
Meni su i štapići celera recimo staple koji uvek moram da imam u frižideru, i jedem ih sveže i stavljam u sve i svašta dok kuvam.
i krastavce i paradajz jedem svež ..pecurke nisam jela sveže

Je li ih guliš?

Phone Google It GIF by Minner

Back