Tikvice

Ne znam koje su žute a koje bele

Znam za obične i one tamno zelene

A žuti je bas žut

IMG_6119.jpeg

Ja nemam recept a po ovome sto vidim ne svidja mi se nijedan recept ovih teta...

Ja volim i hladne i vruce pohovane tikvice, tikvice se lako ljuste, imas onaj nozic za krompir, on oljusti celu tikvicu za 1 min, domacice koje ne mogu da se prilagode toliko da koriste onaj ljustac za tikvice, ne uzimam uopste kao domacice...
Tikvice u brasno pa u jaja, , tip 400 500 sta god hocete, u tiganj sa uljem , , moze bez poklapanja, , okrenes i vadis i po volji ti vrele, mlake ili hladne sutradan...uz paradajz salatu i hleb i nema sta da pamtis...nigde gramaza, nigde blamaza...

naravno moze i rendane tikvice, moze jos pet sest nacina, e to su vec recepti , ali pohovane tikvice bas i nisu recept, nego vozi misko naziv ti sve kaze a ne mozes da omasis...a da , jedino debljina na koju rezes tikvice, ali to svi urade nagonski kao i kod krastavca , 4mm 3mm ito je to..

Juče smo roštiljali pa sam ovaj put i povrće pripremila

Patlidžan, tikvice , papriku i pečurke

Za patlidžan i tikvice sam napravila marinadu

Maslinovo ulje
Presovan beli luk
Timijan, so i krupno mleven biber

Nakon sto je patlidžan isečen i posoljen pustio vodu , posusils sam papirom i pomazala marinadom , tikvice sam takodje premazala marinadom

Svi su uzivali u povrću i recept marinade tražili

Skroz jednostavno a za ljetne dane bas brzo i ukusno i sasvim dovoljno i za ručak

Meni je to bio prilog za jučerašnje druženje
IMG_6338.jpeg

Juče smo roštiljali pa sam ovaj put i povrće pripremila

Patlidžan, tikvice , papriku i pečurke

Za patlidžan i tikvice sam napravila marinadu

Maslinovo ulje
Presovan beli luk
Timijan, so i krupno mleven biber

Nakon sto je patlidžan isečen i posoljen pustio vodu , posusils sam papirom i pomazala marinadom , tikvice sam takodje premazala marinadom

Svi su uzivali u povrću i recept marinade tražili

Skroz jednostavno a za ljetne dane bas brzo i ukusno i sasvim dovoljno i za ručak

Meni je to bio prilog za jučerašnje druženje
Pogledajte prilog 1745952

Koliko to stoji u marinadi?

Pravim to slicno (pastu).. ako zelis jacu mozes praviti sa kulenom i piletinom, (bez tikvica…)
E pa to onda nije pasta sa tikvicama. :D

Kada pravim sa piletinom onda dodajem praziluk, mera pola-pola.

I kisela pavlaka. Pavlaka za kuvanje mi kvari ukus jer kada nju dodam preovlada taj veštački ukus hemije pa mi "pojede" ostale sastojke.

Back