TIBETANSKO UCENJE O SMRTI

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
altera25.jpg

http://www.sacred-texts.com/bud/ettt/ettt15.htm

Na polovini teksta je ovaj citat.

Through these practices, the yogi will experience all manifestations as the Bodies of Buddha, will realize these Bodies as delusory, and will find this delusiveness absorbed in the Great Bliss. These realizations will take place successively as three steps. If the yogi attains the Great Bliss in his main-meditation stage, he should pay especial attention to the observation of Śūnyatā. Thus, by concentration on Śūnyatā-Bliss the non-discriminating Wisdom will arise.

Govori se o transformaciji Iluzornih tela.

http://www.sacred-texts.com/bud/ettt/index.htm

Tu se ne pominju astralna tela. Kao neko ko praktikuje tibetanski budizam 20 godina, imam problem sa nestrucnim tumacenjeima i New Age pristupu budizmiu.

Nisam ni rekao da se pominju, vec da se u tibetanskom budizmu progresivno prociscavaju tela, dok se potpuno ne oslobode od istih. Jedno od tih tela moze da bude i astralno, ali nije pozeljno vezivati se za njega.

Zavisi od polja interesovanja. Sto se tice budizma, ima i sajtova i sasvim dovoljno knjiga prevedenih na srpski jezik....Cak znam i za dve knjige na srpskom jeziku koje su pisali tibetanski monasi....Ranije je bio problem ali sada ima sasvim dovoljno budisticke literature na srpskom i u Srbiji redovno borave budisticki ucitelji (svih pravaca) da vise polemike o budizmu nema potrebe da bude. Sve moze jasno da se proveri....

Zavisi od polja interesovanja. Sto se tice budizma, ima i sajtova i sasvim dovoljno knjiga prevedenih na srpski jezik....Cak znam i za dve knjige na srpskom jeziku koje su pisali tibetanski monasi....Ranije je bio problem ali sada ima sasvim dovoljno budisticke literature na srpskom i u Srbiji redovno borave budisticki ucitelji (svih pravaca) da vise polemike o budizmu nema potrebe da bude. Sve moze jasno da se proveri....

DAJ MOLIM TE LINK ZA TE DVE KNJIGE NA SRPSKOM KOJE SU PISALI TIBETANSKI MONASI....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back