THE SECRET

Vecina intelektualaca je potpuno mehanicki naucila i zna svoja ''znanja'' i mehanicki zivi svoje ''intelektualne'' zivote. I, mehanicki covek ili bio robot nije etiketa, to je nepobitna cinjenica iz realnog zivota, svidelo se to nekome ili ne.
Јеси ли ти то читао Гурђијева? Ако ниси, узми (Пјотр Успенски, "У потрази за чудесним"), он се потпуно слаже с тобом. Звучи депримирајуће кад ти каже да смо већином механичка бића (а имамо тако лепо мишљење о себи). Циљ му је да нас отрезни и убеди да ТЕК ТРЕБА да се пробудимо, да нисмо већ по природи будни.

Иначе, овим темама се код нас већ неко време бави извесни Светозар Влајић (инжењер) и то, наводно, на бази Теслиних необјављених списа и забележака. Пише књиге о снази мисли која, снажно пројектована, може да произведе догађај који желимо у животу. Нисам прочитала ни једну књигу него само пар чланака у часописима, и некако ми је сувише поједностављено, да не кажем зашећерено. Вероватно има неке суштинске истине у свему томе, али живот је сложенији и тежи, и нема пречица ка духовној моћи, не постоје инстант-просветљења.

The secret film je dat u svet tako da bi se malo vise saznalo o tome sta je ljudsko bice i kako svet funkcionise ali u veoma malim detaljima i tako da vecina ljudi koja nerazmislja duboko i nerazumije duboko o cemu se radi misilce u smislu "e pa naravno ako nikad se ne predam i idem u skolu ovo ono dosticu do svoga gola koji sam sebi postavio imacu poso i ovo ono" ali ustvari onaj film ima dublje dublje znacenje..recimo evo jedan example..ti si ljudsko bice i u ovoj stvarnosti mi idemo po pravilu da vreme i prostor postoje a ustvari nepostoje sve je iluzija al o tome se moze drugi put al evo znaci recimo ti si TV i ti si trenutno na kanalu koji je tvoj zivot i dosad si gledo zivot i sve svoje dogadjaje i tako u sebi znas ko si i samo ti znas sta si sve kroz zivot vidio jer ti si na tom kanalu..e sada pazi...sve sto ti se moglo desit ikada da si kralj,milioner,imas svoj biznis,predsednik si itd e sve se to desilo i trenutno se desava negdje drugo na drugom kanalu ti to nevidis i nisi to jer nisi na tom kanalu al ti svojim zivotom i neznanjem nicega pratenjem religija koja ti ko fol kaze radi dobro pa ces ici u raj i to i sve one to tako govore a ustvari samo ima jedan bog a mi smo svi na zemlji isti i mi smo dio tog boga..ali eto tim zakonom sto privlaci i osjecanjima i svemu si privukao ovo sto si do sada dozivio e sada kroz meditaciju ti mozes da promjenis taj "kanal" i odes u onu stvarnost gdje recimo sutra dodje ti i dobijes loto ili dodje ti covek i ponudi neki poso da placa dobre pare jer usvari normalan tok zivota je da ti se samo desavaju dobre stvari i samo iznenadjenja lepa i sve najljepse al radi manipulacije od davnina mi smo gdje smo sto je veoma zalosno...znaci sve je moguce samo moras znat sta si i ko si al niko to nezna osim one male populacije sto u filmu kaze da 1% ljudi ima 80% svih para na svetu...e to su ti ti velikani koji znaju to i koji su drzali istinu sa sobom mozes ih zvati illuminati ili masons e oni kontrolisu svjet i tako mi kao skoro svi ljudi na svjetu niko nema pojma kako oni to mogu a mi ne jer mi smo kao robovi njima a oni kontrolisu svjet politiku zakone pare i kao najvaznije pravu istinu coveka tj pravu istinu egipta atlantisa i svega toga gdje je receno sta smo mi...mogo bi pricati danima al eto malo od mene mada neznam ni dali cete razumet sta sam hteo rec jer sam sve zbubo jedno na drugo jer ima dosta topica koji dodju na misli kad pricas o jednoj stvari pa poveze i samo se povezuju hahahah

Ja sam te razumela i potpuno se slazem sa tobom. Tako nekako i ja zamisljam univerzum i "realnost", koja je nekako stvorena u svim varijantama, pa covek treba da izabere onu "realnost" u kojoj se oseca potpuno zivim :p

Kada su "trgovci" osvojili ameriku i proterali hriscanstvo amerika je ostala na suvom tj bez religije ( zvanicno je ostalo hriscanstvo ali izobličeno sektama) a da bi se zadržao nekakav psiholoski mir americke populacije morala se ubaciti neka verska nit jer je covek ipak homoreligiozus i tako je počelo sa istokok i raznim alternativnim oblicima. cela prica se svodi na sledece amerika traži veru koja nece reći NE potrošačkoj ideologiji.

a je l to po onoj knjizi....?? ....pa ša znam, ja da vam kažem...moja komšinica se loži na boodizam....vrlo je predana...ovo je kao zapadni ...novi američki pozitivizam.............ako je to to.....plitko je to prilično..

Ali istinito, hteo ti da priznas ili ne. Uprosceno je moralo da bude jer ne znam koliko i kakvo znanje imas po pitanju medicine.

Ajde ne glumi mi ođe genija koji nema šta ne zna.
Kakvo ti znanje imaš kad je u pitanju medicina ???
Šta to medicina zna o čovjeku ??? Zna jedno 2-3% ostalo nema pojma.
Pušti ljude da kaže svoje mišljenje a ako se ne slažeš reci svoje a ne prozivaš i omalovažavaš druge za "neznanje".... te etikete lijepiš upravo ti i provociraš da i sam dobiješ ćušku.
I šta ćeš ti tako uman na forumu. Idi piši knjigu kako šta treba i šta ja šta. Ti da uzmeš lovu a mi da progledamo.
Ili bolje idi sjedi u lotosov položaj ili kako ti već knjiga o pozitivnom mišljenju kaže, misli pozitivno i afirmativno i eto sreće za tebe. Ubrzo ćeš dobiti nebrojeno blago a i mi, videći da tu nešto stvarno ima, poći tvojim stopama.
Blagoš. Za mjesec dva ova planeta ima samo da pjeva, možda i okrilatimo.

Back