The Hobbit

the-hobbit-6ag2vilb1-194783-500-281.jpg

4. production video - 3D tehnologija iza Hobita:

Hobiti će biti prvi filmovi koji će biti ne samo snimani, već i koncipirani u 3D-u - sve do posljednjeg nivoa, radi najvećeg 3D efekta koliko je mogućne dosadašnjim tehnološkim dostignućima (i skice crtači prave u 3D-).

3dconceptsketch1.jpg

Izgleda identično kao LOTR. :neutral: Ali nešto mi govori da će da bude bezveze. Tipično, kao svaki put kad preteraju sa sequels/prequels.

S obzirom da je to prvi, mislim da ne može biti riječi o pretjerivanju- z;)

Uglavnom kad dugo nesto ocekujem, razocaram se. Nadam se da tako nece biti sa ovim filmom :)

Hobit je manji od svake od tri knjige Gospodara Prstenova, a snima se u dva dijela (u skladu novog trenda koji se javlja prilikom adaptacija knjiga); zbog toga mislim da ne možemo da očekujemo nikakvo kasapljenje priče u stilu one u GP.

Počelo snimanje na samom Novom Zelandu, Džeksonovoj domovini:

S obzirom da je to prvi, mislim da ne može biti riječi o pretjerivanju- z;)

Hobit je manji od svake od tri knjige Gospodara Prstenova, a snima se u dva dijela (u skladu novog trenda koji se javlja prilikom adaptacija knjiga); zbog toga mislim da ne možemo da očekujemo nikakvo kasapljenje priče u stilu one u GP.

Počelo snimanje na samom Novom Zelandu, Džeksonovoj domovini:

Pa dobro, znaš na šta mislim, filmovi su snimljeni drugi po redu, znam da je knjiga prequel. ;)

A što se tiče podele na dva dela, to je čisto zbog para.
Peteru Jacksonu očigledno treba liposukcija ponovo. :lol: (Zar nije bio dosta smršio? :eek:)

P.S. http://movies.yahoo.com/blogs/movie...eveals-her-hobbit-preparations-021536348.html

Cool! She's totally elvish! :D

630-evangelinelilly2-jpg_192033.jpg

Back