Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Ima problema.
Nekima obraz otvrdne i smatraju da nikad ne pogreše, a i ako pogreše prema nekom- taj je i zaslužio, pa prema tome šta oni ima da mu se izvinjavaju.
S moje tacke gledista sve je to povezano- ako lakse prihvatamo druge i njihove mane- lakse prihvatamo svoje;
ako imamo snage da se izvinimo drugima zbog nasih gresaka- lakse cemo se izviniti samima sebi ili oprostiti zbog nekih gresaka ili prihvatiti svoju nesavrsenost i cinjenicu da nekad pravimo greske.
“Ne krivi ljude, krivi sistem.”
Ovo je jedna od osnova tzv “sistemskog razisljanja”, svaki sistem radi onako kako je “dizajniran”, a na ljude i kao individue treba gledati kao na sistem- i sam ljudski mozak i sama osoba je vrlo kompleksan sistem,
tako da svako od nas kad ima neku vrlinu ili manu- to je deo sistema koji je “dizajniran” i genetski i uticajem porodice, okoline, drustva, iskustva i raznim stvarima- ukljucujuci ishranom, kvalitetom sna i raznim bioloskim faktorima- tako da je zapravo biti besan ili kritican na sebe i druge zapravo iracionalno isto kao sto je iracionalno ljutiti se na ves masinu ili kompjuter kad ne radi kako bi trebao;
naravno svi to radimo- no u sustini to je besmisleno,
vec treba razumeti sistem, istraziti uzrocnike i onda pokusati razresiti problem- sto je retko kada lako i jednostavno- upravo zbog konpleksnosti.
i sam ljudski mozak i sama osoba je vrlo kompleksan sistem,
tako da svako od nas kad ima neku vrlinu ili manu- to je deo sistema koji je “dizajniran” i genetski i uticajem porodice, okoline, drustva, iskustva i raznim stvarima-
Sve navedeno utiče na formiranje ličnosti i načina razmišljanja, tačno.
Sebe dobro poznajem, ne mogu uvek biti sigurna gde grešim ali nakon preispitivanja, dolazim do zaključka. Možda sam mogla izbeći tu grešku, zato teško opraštam sebi.
U tuđe motive i slabosti ne mogu da imam dobar uvid. Ne znam šta je nekoga navelo da bude skot. Nesreća. Usamljenost. Trauma. Svako ima svoje razloge.
Ovo se odnosi na životne situacije i komunikaciju sa ljudima.
Ekstremi se ne opraštaju nikome.