Puca njima penis sta ti zelis 
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Јел постоји Ислам без Шеријата?
... Narocito u svetlu cinjenice kako su odusevljeno pozdravili prevrate po muslimanskim drzavama , iza kojih je stajala amerika koja kontrolise islamske ekstremiste ... ili u svetlu cinjenice da gotovo 100 % ,, bosnjaka ,, podrzava NATO ... 
. Uvazeni autor je izracunao da je neophodno sterilisati oko 48 miliona nemaca , da u te svrhe treba okupiti oko 20 000 hirurga ( koji bi imali normu od 25 operacija dnevno ) .
. .. i td ... i tome slicno ...
.. a nemacka vlada je tada ozakonila stavljanje belih traka Jevrejima - 1941 su im promenili boju u zuto .. 
Казахстан има око трећину Словена и Немаца, а велики број Казаха чак и у својим кућама говори руски и сматра себе делом те цивилизације, поготово урбани део популације. Рекао бих да су Казаси по менталитету најсличнији Татарима, који су постали део Русије па и део самих Руса.
Говорити о некаквом исламском моделу државе тамо је по мом мишљењу смешно.
Ruski je jezik svakodnevnog govora na severoistoku zemlje, kao i u Almatiju. Kazacki se tu retko govori, a kad je to slucaj uglavnom se radi o pridoslicama iz drugih delova Kazahstana, manje rusifikovanih. Inace broj Rusa, Ukrajinaca i narocito Nemaca je jako opao. Sada ih svih zajedno ima oko cetvrtine. Pred raspad SSSR-a bilo ih je daleko vise. Pored iseljavanja na tu promenu utice i doseljavanje Kazaka iz okolnih zemalja.
Ti Rusi koji sada zive u Kazakhstanu su dosljaci koji su prilikom Rusko-Kazaskog rata 1916 godine dosli u Rusiju gdje je carska Rusija protjerala 300 000 Kazaha u Kinu a 1921 i 22 godine je od gladi umrlo oko milion Kazaha.
Ljudi to znaju i zato postoje ljudi koji bi zeljeli da se na vrijeme maknu od Rusije i da se svojom politikom priblizu Zapadu.Ipak u Kazakhstanu je sluzbeni jezik Kazaski i Ruski tako da je tamo dosta velika ravnopravnost gradjana gdje je za nacionalni praznik proglasen pravoslavni Bozic. Ipak u Kazakhstanu zivi vecina muslimana i muslimani su svjesni da moraju biti neovisni od Rusije ako zele da imaju ono sto je najprrece a to je jaku ekonomiju.Mislim da bi Zapad veoma investirao u Kazakhstan samo kad bi se ta drzava oslobodila Rusije i mislim da bi Saudijska Arabija ucinila sve da se muslimane vrate svojim korijenima.Ta zemlja je velika i moze postati vrlo razvijena zemlja tako da je jedino rjesenje da se Kazakhstan udalji od Rusije u politickom smislu i da napravi jednu samostalnu drzavu sa samostalnom politikom koja bi bila dobra i primjenjliva na gradjane.Mislimj d aje to neminovno samo kad se Iran bude zauzeo od NATOa i kad Amerika bude dosla u dodiru sa centralno azijskim zemljama.Rusija nema sto traziti u Kazakhstanu jer njena politika je jos agresorska i Imperijalisticka jer Rusija mis drzatio pod svojom interesnom zonom dijelove bivseg SSSRa a to je prosto nemoguce jer sam narod to ne zeli i zeli zivjeti u zemlji koja ce biti zasnovana na Islamu i na vjernost Zapadu.
Ti Rusi koji sada zive u Kazakhstanu su dosljaci koji su prilikom Rusko-Kazaskog rata 1916 godine dosli u Rusiju gdje je carska Rusija protjerala 300 000 Kazaha u Kinu a 1921 i 22 godine je od gladi umrlo oko milion Kazaha.
Ljudi to znaju i zato postoje ljudi koji bi zeljeli da se na vrijeme maknu od Rusije i da se svojom politikom priblizu Zapadu.Ipak u Kazakhstanu je sluzbeni jezik Kazaski i Ruski tako da je tamo dosta velika ravnopravnost gradjana gdje je za nacionalni praznik proglasen pravoslavni Bozic. Ipak u Kazakhstanu zivi vecina muslimana i muslimani su svjesni da moraju biti neovisni od Rusije ako zele da imaju ono sto je najprrece a to je jaku ekonomiju.Mislim da bi Zapad veoma investirao u Kazakhstan samo kad bi se ta drzava oslobodila Rusije i mislim da bi Saudijska Arabija ucinila sve da se muslimane vrate svojim korijenima.Ta zemlja je velika i moze postati vrlo razvijena zemlja tako da je jedino rjesenje da se Kazakhstan udalji od Rusije u politickom smislu i da napravi jednu samostalnu drzavu sa samostalnom politikom koja bi bila dobra i primjenjliva na gradjane.Mislimj d aje to neminovno samo kad se Iran bude zauzeo od NATOa i kad Amerika bude dosla u dodiru sa centralno azijskim zemljama.Rusija nema sto traziti u Kazakhstanu jer njena politika je jos agresorska i Imperijalisticka jer Rusija mis drzatio pod svojom interesnom zonom dijelove bivseg SSSRa a to je prosto nemoguce jer sam narod to ne zeli i zeli zivjeti u zemlji koja ce biti zasnovana na Islamu i na vjernost Zapadu.

Jedini dosljak ovde na forumu.si ti.Zato pali u tvoju divnu i ljepu Saudijsku Arabiju.
U Kazakstanu ima oko 30% Rusa a i ostali su mahom Kinezi islamske veroispovesti(uglavnom Sufisti). Dosta se razlikuje od vecineKazakhstan je jedna lijepa zemlja koja je pretezeno muslimanska drzava i koja je puna Dzamija i lijepog Islama.nekada je glavni grad Kazakhstana bila Alma Ata a sada je Astana.To je jedna velika zemlja koja je puna ljepote i puna nafte i prirodnih bogatstava tako da je to zemlja veoma bitna za muslimane.Ipak, u Kazakhstanu je zakonom ukinut Vehabizam tako da je to bio jiedan udar na Saudijsku Arabiju koja zeli prosiriti svoj utjecaj na tu zemlju.Inace na celu zemlje je komunisticka partija i to je jedan dokaz da jos ne vlada puna demokracija u toj zemlji.Mislim da je vrijeme da se zemlja demokratizuje i da postane jednom finom Islamskom zemljom koja ce se bazirati na Serijatu.
U Kazakstanu ima oko 30% Rusa a i ostali su mahom Kinezi islamske veroispovesti(uglavnom Sufisti). Dosta se razlikuje od vecine
klsicnih ISLAMSKIH MUDZAHIRIJA.
NIJE TACHNO. KAZAKSTANCI I RUSI SU U ODLIZCHNIM ODNOSIMA A NAROCHITO U POSLEDNJE VREME.Ti Rusi koji sada zive u Kazakhstanu su dosljaci koji su prilikom Rusko-Kazaskog rata 1916 godine dosli u Rusiju gdje je carska Rusija protjerala 300 000 Kazaha u Kinu a 1921 i 22 godine je od gladi umrlo oko milion Kazaha.
Nije tacno. Kazakstanci vole SUFIZAM a najvise vole kada imaju pune stomake i dobre aute a to ce uskoro i imati za jedno 15 godina otprilike.Nije tacno.U Kazakhstanu se praktikuje Sunnizam a to je po Hanefijskom receptu kao sto je to u Turskoj i Bosni tako da nije tacno da ima Suffija jer Sufije su jedna zajednica koja se polako gubi jer ona gubi na znacaju i nema pristalica tako da se malo koja osoba odlucuje da bude dio Sufijskih redova.Uglavnom se sada radi na tome da se Islam ujedini i da se svede na dozvoljene priznate skole Sunnizma.
![]()
Nezavisne Turske drzave
Jos ako bi smo ukljucili i Ujguristan onda bi smo dosli do jednog velikog prostora Turskog etnosa.
Ma sta pricas? Kirgizi su Turskog porijekla i oni se nikada nece pripojiti Kini jer oni imaju ista shvtanja kao Ujguri.Oni imaju kose oci kao Ujguri i Kinezi ali su veoma dobri muslimani.Inace, nema pripjanja drzava nijednoj sili jer ta centralnaza Azija ce biti interesantna u dogledno vrijeme kad se savlada Iran.Tada ces vidjeti koliko Kazasi vole Rusiju.Oni jedva cekaju da se maknu patronata Rusije jer oni zele da zive samostalno i da ne budu po dRusijom jer njih Rusija pljacka i iskoristava ih u neke necasne svrhe.Kazasi su jedan narod koji ce vrlo brzo natjerati ostale zemlje bivseg SSSRa da izvedu revoluciju koja ce biti na demokratskoj osnovi i koja ce se temeljiti na Islamu.Svi mi znamo da je Saudijska Arabija bogata zemlja i da imaju pune stomake tako da ce ta centralna Azija imati pune stomake kad se budu odvojili od Rus ai kad se budu pripojili Islamskom savezu Saudijske Arabije.Inace to su Turske drzave a Turska ima interesa u tim zemljama i zeli povratiti postovanje medju tim zemljama jer to je davni cilj Turaka koji su sanjali jedno vrijeme o velikoj drzavi Turan koja bi obuhvatala turske drzave.Naime to je bio san turskih nacionalista ali ja prevashodno govorim o islamskom osvjescenju Turskih drzava koje ce morati da prihvate Islam onakav kakav se ispovjeda u Saudijskoj Arabiji gdje se postuje vjera i obicaj Poslanika s.a.v.s.

![]()
Nezavisne Turske drzave
Jos ako bi smo ukljucili i Ujguristan onda bi smo dosli do jednog velikog prostora Turskog etnosa.