Teroristički napadi u Kazahstanu

• Začetnik teme Začetnik teme Ihlas
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Ihlas

Ističe se
Banovan
Poruka
2.160
Teroristički napadi u Kazahstanu
Radio-televizija Srbije – pre sat i 4 minuta

Radikalni islamista ubio je danas u više oružanih napada i samoubilačkom bombaškom napadu sedam ljudi u mestu Taraz na jugu Kazahstana, saopštile su vlasti.

U napadima je poginulo pet pripadnika bezbednosnih službi, a napadač se ubio aktiviranjem eksploziva kada su policajci pokušali da ga uhapse.

Kancelarija državnog tužilaštva saopštila je da su napadi počeli jutros kada je osumnjičeni pucao i ubio dva pripadnika bezbednosnih službi koji su ga pratili.

Vlasti su navele da je napadač, identifikovan samo kao Karijev, potom u prodavnici oružja ubio prodavca i jednu mušteriju, zatim oteo jedno vozilo i ubio još dva policajca.

Kada su policijaci pokušali da ga razoružaju, Karijev je aktivirao eksplozivnu raspravu, pri čemu je ubijen policijski kapetan koji je predvodio snage odred, navodi se u saopštenju.

U Kazahstanu, državi bogatoj naftom sa 17 miliona stanovnika, pretežno muslimana, od sticanja nezavisnosti 1991. godine skoro da nije bilo nasilja povezanog s radikalnim islamom.

Na zapadu Kazahstana u junu su ubijena dva policajca što su vlasti povezale s operacijama terorista. U potom pokrenutoj akciji ubijena su još dva policajca, kao i devet ljudi koji su osumnjičeni za terorizam.

Kazakhstan je jedna lijepa zemlja koja je pretezeno muslimanska drzava i koja je puna Dzamija i lijepog Islama.nekada je glavni grad Kazakhstana bila Alma Ata a sada je Astana.To je jedna velika zemlja koja je puna ljepote i puna nafte i prirodnih bogatstava tako da je to zemlja veoma bitna za muslimane.Ipak, u Kazakhstanu je zakonom ukinut Vehabizam tako da je to bio jiedan udar na Saudijsku Arabiju koja zeli prosiriti svoj utjecaj na tu zemlju.Inace na celu zemlje je komunisticka partija i to je jedan dokaz da jos ne vlada puna demokracija u toj zemlji.Mislim da je vrijeme da se zemlja demokratizuje i da postane jednom finom Islamskom zemljom koja ce se bazirati na Serijatu.

Kazakhstan je jedna lijepa zemlja koja je pretezeno muslimanska drzava i koja je puna Dzamija i lijepog Islama.nekada je glavni grad Kazakhstana bila Alma Ata a sada je Astana.To je jedna velika zemlja koja je puna ljepote i puna nafte i prirodnih bogatstava tako da je to zemlja veoma bitna za muslimane.Ipak, u Kazakhstanu je zakonom ukinut Vehabizam tako da je to bio jiedan udar na Saudijsku Arabiju koja zeli prosiriti svoj utjecaj na tu zemlju.Inace na celu zemlje je komunisticka partija i to je jedan dokaz da jos ne vlada puna demokracija u toj zemlji.Mislim da je vrijeme da se zemlja demokratizuje i da postane jednom finom Islamskom zemljom koja ce se bazirati na Serijatu.

Јел постоји Ислам без Шеријата?

.Inace na celu zemlje je komunisticka partija i to je jedan dokaz da jos ne vlada puna demokracija u toj zemlji
Ако се не варам, Назарбајев је на прошлим изборима освојио преко 90% гласова народа. Владаће до краја смрти. Један је од највећих масона на свету.

***, kako tebe trpe u porodici ako je uopste imas. Pricas kao nadrogiran. Svaku temu otvaras sa gomilom tupavih komentara. Jel ti palo na pamet da se odselis u pustinju na primer.
Pokazujes znake bolesti. Najbolje da ides da se lecis, mada mislim da je za tebe vec kasno.
Ti vise nisi ni za dzamiju. Verovatno ti se hodza smeje kad mu okrenes ledja, heheh

I puna je slatkih muslimana, koji obozavaju da mlate ljutu vodku.

Mislim da je vladajuca komunisticka vlast izabrana nelegalno i da stavrno, narod misli drugacije.Narod Kazakhstana misli na islamskoj osnovi kako da izgradi zemlju a ne na komunistickoj osnovi tako da ne samo Kazakhstan nego i ostale zemlje Centralne Azije se moraju demokratizirati.Kazakhtsan je velika zemlja i ona bi trebala da ima visepartijski sistem u kojem bi pobjedila Islamska opcija.Ja ne znam da li uopce Kazakhstan ima visepartisjki sistem?Morat cu da provijerim na wikipediji da li oni imaju visepartijski sistem.Inace, ovo ne odobravam ali ovo je sigurno dokaz da muslimani zele bolji prijem u toj drzavi i zele da imaju vlast i zele da Kazakstan bude neovisan od Rusije.Ti ljudi su Stepski junaci i oni trebaju imati Islam kao drzavnu religiju i jednostavno ta zemlja se mora pretvoriti u jednu Islamsku drzavu koja ce biti u Stepskoj drzavi Kazakhstan.

Kako sam mogao saznati u Kazakhstanu je na snazi djelimican visepartijski sistem tako da bi se Kazakhstan trebao demokratizirati i raspisati slobodne izbore u kome bi priliku imale i Islamske partije koje bi mogle osvojiti vlast.Inace Nazarbajev mi se ne dopada zato sto je komunista i zato sto misli da drzi vlast do kraja zivota.To je nesto sto se ne slaze sa interesima Kazaha koji su jedan vecinski narod i koji bi trebao imati priliku da izabere Islamsku opciju jer to bi ujedinilo narod i to bi zemlju unaprijedilo.Inace Vehabijski pokret je zabranjen u toj drzavi i to je ucinjeno zato sto je Saudijska Arabija vec poccela raditi sa narodom i sa muslimanima i graditi im nove Dzamije.To je nesto sa cim se mora nastaviti i sa cim se mora vidjeti da Kazakhstan postane jedna akomunisticka drzava a to je drzava sa vjerskim predznacima jer ipak 70% drzave sacinjavaju muslimani.

kazakhstan-map.gif

Mapa Kazakhstana

800px-Astana-steppe-7748.jpg

Stepe u Centralnoj Aziji (Provincija Akmola)

Ne znam da li se ovi stepski krajevi mogu koristiti i kao zitnica koja moze biti vrijedna za stanovnike Kazakhstana.Ovo je ravnica sa niskom travom i ovo je kao jedna dzinovska Vojvodina tako da bi se tu mogla posijati psenica.

Poslednja izmena:
Kazahstan je najsekularniji od svih Stanova (prakticno da je deo zapadne civilizacije), pa opet ima takve ludake.

Zamislite tek rupcage kao sto je Tadzikistan.

To se sve siri iz Afganistana, amerikanci ostaju tamo samo kako bi napravil sto gori svinjac.

Ali ja mislim da nema brige za Kazakstan, Nazarbajev je postavio sistem tako da islam nemoze da se razvije, sve imame i hodze postavlja bezbednosna agenica a uz to drzava pokusava i da ozivi Tengiizam i da dugorocno potpuno ugusi islam. Tako da nema nista od islama tamo, pogotovu ne na severu gde zive Rusi i Ukrajinci.

Ovakvi ispadi su ocajnicki pokusaj islamista i samo ce oterati ljude od islama.

Ipak, u drugim drzavama centralne azije stvari stoje gore... ali to je druga tema.

800px-Astana-steppe-7748.jpg

Stepe u Centralnoj Aziji (Provincija Akmola)

Ne znam da li se ovi stepski krajevi mogu koristiti i kao zitnica koja moze biti vrijedna za stanovnike Kazakhstana.Ovo je ravnica sa niskom travom i ovo je kao jedna dzinovska Vojvodina tako da bi se tu mogla posijati psenica.

Пријатељу, велики део Kазахстана су заслањене степе у којима успева само ово слабо растиње.

E ja bih zelio da Kazakhstan istupi od Ruyyske interesne zone i da se osamostali i da sam vodi racuna o sebi.Ako se cecenija ne moze otcjepiti onda se Kazakhstan barem moze otcjepiti od Rusije jer Ruysija nema sto traziti u toj drzavi.Ta drzava je Islamska drzava i ona ce to biti jer ta drzava mora biti slobodna i demokratska i da se u njoj biraju predstavnici Islamskih snaga koje ce voditi zemlju.Inace, Amerika i Saudijska Arabija zele dobro muslimanima Kazakhstana tako da ce pokusavati na sve nacine da prodru u tu drzavu koja ce morati kad tada se osloboditi komunisticke vladavine koja nije legitimna i koja je na zalasku.Te stare snage bivse Kazaske SSSR mora se rasformirati i moraju doci nove snage koje ce vladati tom drzavom i Kazakhstan mora biti u dobrim odnosima sa Amerikom i Saudijskom Arabbijom jer ipak to Islamska zemlja i to se mora sto prije uciniti.Rusija nema sto praviti kosmodrom u Kazakhstanu kad je to tudja zemlja i kad to nije Ruyyska zemlja tako da ocekujem da ce Kazaski narod reci ne Rusiji jer Rusija treba gledati svoj posao a zemlje centralne Azije se trebaju okrenuti prograsu i Islamskoj drzavi bas kao sto su to dozivjele Arapske zemlje koje su dozivjele revoluciju.isto i zemlje Centralne Azije moraju dozivjeti revoluciju kako bi stvari stavile na svoje mjesto i kako bi tom zemljom vladali muslimani i kako bi se znalo da su to bivse muslimanske SSSR republike koje su ovjerile svoje otsjepljenje 1991 godine.

Back