Terapija - F odeljenje

• Začetnik teme Začetnik teme joiv
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobar dan :)

Muškarci kažu:

„Žene, ne uzbudjujte se previše ako trčimo za vama. Trčimo mi i za loptom pa je na kraju ipak šutnemo.“

A žene na to kažu:

„Muškarci, ne uzbudjujte se ni vi previše ako vam kažemo da smo zaljubljene u vas...zaljubljujemo se mi i u cipele ali opet nabavimo još 15 pari...onako, za svaki slučaj“ :manikir:
Ah...ti muško-ženski odnosi :mrgreen:

Uh, Jocika...
Ne znam kako ovo da objasnim...
Muškarci, bez obzira što su očevi, su velika deca i sa njima i ne možeš drugačije. Bar kad su emocije u pitanju.
Uvek sam mislila da su za odnose između dece i roditelja odgovorni roditelji - oni ga formiraju.
I to je tačno.
Ali, često se dešava da u nekom trenutku prerastemo odnos koji su naši očevi diktirali i postoje dva izlaza: ili da to ignorišemo ili da shvatimo i preuzmemo inicijativu.
Ja sam uradila ono prvo. I jako mi je žao zbog toga.
Pogotovo što nemam vremena da bilo šta ispravim.
Zato je Ljilja u pravu. Budi pametnija od mene ;):heart:

ali ja nista lose nisam uradila u tome je problem.on kad ga pitam nesto je sasvim ok.
ma tu samo baba zakuvava da ne zivimo sa njom,sve bi bilo drugacije,on to zna nego sve misli sta ce ona reci,njegova greska je sto je to ucinio da mora majci sve da udovoljava.
on se kaje,sto se nije odvojio od njih,znam ja njega,isti smo blentavi :D

ali ja nista lose nisam uradila u tome je problem.on kad ga pitam nesto je sasvim ok.
ma tu samo baba zakuvava da ne zivimo sa njom,sve bi bilo drugacije,on to zna nego sve misli sta ce ona reci,njegova greska je sto je to ucinio da mora majci sve da udovoljava.
on se kaje,sto se nije odvojio od njih,znam ja njega,isti smo blentavi :D
Mila... uopšte nije važno ko je kriv.
Ako hoćeš iskreno: niko nije kriv. Tako se desilo.
Jednostavno, moraš da nađeš način da svom tati, do kojeg ti je stalo, staviš do znanja da ti je i dalje stalo... bez obzira na tvoje odrastanje, nova interesovanja, ljubavi, Nenada...
Jednostavno: budi iznad toga - tata te "samo" voli kao i ti njega i za to niko nije "kriv". Samo se malo teže snalazi u novoj ulozi, odnosno treba mu malo vremena da shvati i prihvati da si prilično porasla.

Mila... uopšte nije važno ko je kriv.
Ako hoćeš iskreno: niko nije kriv. Tako se desilo.
Jednostavno, moraš da nađeš način da svom tati, do kojeg ti je stalo, staviš do znanja da ti je i dalje stalo... bez obzira na tvoje odrastanje, nova interesovanja, ljubavi, Nenada...
Jednostavno: budi iznad toga - tata te "samo" voli kao i ti njega i za to niko nije "kriv". Samo se malo teže snalazi u novoj ulozi, odnosno treba mu malo vremena da shvati i prihvati da si prilično porasla.

Saglasna.....
Tate mnogo teže proživljavaju odrastanje svojih devojčica nego mame....
Pored toga, tati nisi ti jedina briga.....doduše ni mami, ali mame su....nekako više dodju kao supermenke hahahaha
zato ne zateži odnose, nego idi obavi ruke taji oko vrata ...ajde more, umiljato jagnje dve majke sisa.....narodna poslovica :cistinaocare:
moj dodataka......i pametnije......ajde mila, vežbaj na ocu kad već imaš na kome.....će ti treba to u životu

sve ja razumem,ali me boli sto mi nije cestitao rodjedan :(
kaze majka da je sad njemu krvio,da hoce da se pojede ziv.

ODLIČNO.....još jedan razlog da ga cmokneš.....da mu skratiš muke
znaš pile, tvoj tata, kao i mi svi ostali sredovečni, teško da možemo da se promenimo....i sama vidiš da nije dobro da tako sedi i jede se trvrdoglavo.....zato nemoj da usvojiš tu osobinu jer tata ima mnogo drugih divnih osobina.....njih usvoj

sve ja razumem,ali me boli sto mi nije cestitao rodjedan :(
kaze majka da je sad njemu krvio,da hoce da se pojede ziv.
Hajde da ti ispričam nešto.
Imala sam neku godinu manje nego ti. Bio mi je rođendan. Išla sam pre podne u školu, tata je sa posla došao oko 15h. Samo mi se javio. Bio nam je tu moj brat od tetke i samo sam videla da su razgovarali. Za nekoliko minuta su njih dvojica negde otišli.
Ja sam ostala kod kuće i skoro se rasplakala. da li je moguće da je zaboravio da mi je rođendan?! Nisam mogla da verujem!
Tata se kući vratio oko 22h.
Ušao polako u moju sobu, seo na svoje omiljeno mesto... a ja sam se durila.
Neko vreme je ćutao. I onda je rekao: "Bio sam kod nekog tipa... " "... Baš me briga", prekinula sam ga. "... sa čika Perom da vidimo kuče..." Zastao je.
"I? Šta je bilo?", rekla sam nestrpljivo
"Ma... ostalo mu je još jedno štene, ali ima povređenu nogu. Znam da tebi ne bi smetalo, ali on ga je baš zacepio... I ja bih ga uzeo, čim sam ga jednom uzeo u ruke, ne bih ga ostavio... ali čika Pera je bio isključiv da je ludost kupiti štene sa povređenom nogom za tolike pare! A sladak je, veseo... ne boli ga ništa, samo mu je krivo zarasla šapica i šanta".
U to vreme smo intenzivno tražili štene škotskog ovčara. I moj tata je znao koliko ga želim. I hteo je da me iznenadi... Zato mi i nije čestitao rođendan kad je samo svratio kući.
Rekoh, sad već kroz suze: "Ali... mogao si mi bar čestitati!"
Zagrlio me je čvrsto i izljubio. Ne verujem da je shvatio moju tugu, ali ja sam shvatila njegove namere.
I bilo mi je drago, mada i danas mislim da je bilo detinjasto i sa njegove strane što me je izignorisao.
Povod je drugačiji, ali htedoh reći da znam kako se osećaš... Čitav taj dan je meni protekao u senci toga da me je tata jednostavno izignorisao.
Mnogo puta u životu nisam mu tako lako opraštala (ličila sam na tebe ;)), ali sam imala i tu nesreću da ga jako rano izgubim. I da prekasno shvatim kako su svi ti nesporazumi beznačajni u odnosu na to da se volimo. Da sam to znala - drugačije bih se ponašala. Zato ti i pričam... ne gubi dragocene lepe trenutke zarad ljutnje - bila ona opravdana ili neopravdana.

Došla sam da vidim brojno stanje...popravljate se:)
Nad Nišem se smrklo tako zlokobno da me strah..Inače, presadjujem hrizanteme, dala mi suseda, sva sam u blatu i osećam se nikakva...Danas nedelja i Sveti Marko, a ja baš danas vredna....I uvek me tako nešto o praznicima tera da grešim....:rumenko:
Mati da me vidi, ubila bi boga u meni.....:confused:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back