mimi's mom
Buduća legenda
- Poruka
- 32.800
Dobro veče......nema vode od popodne.......pre podne nije bilo struje.....srkla pumpa za fontanu......prvo komšija kaže da ima pumpu za bezen, pa Maca uzede, al ona slaba samo pljucka mlazić...pa onda odoše da kupe motorče za našu pumpu jer je to crklo....košta 1450 dinara...radnja fenomenalno opremljena, velika.....Maca pituje jel promaju kartice...devojče kaže ne....ovaj moj reče kako ne može da veruje da ovakva radnja ne prima kartice .....a čekove.....devojče se misli i misli.....pa primamo ali da ide odmah i na tačan iznos.......e, ovaj moj mrgud već prilično iznerviran danom bez struje i kvarovima reče "slušaj devojče, ja plaćam čekovima pre tvog rodjenja".....ebote......ne primaju karitce....kupiše i namestiše.......došla struja, maki kosi a Maca isprazni fontanu pa da je malo opere i ponovo napuni....oćeš ...cvrc......nestala voda.......još gu nema.....i tako.....
Jel' beše Teofil Pančić autor knjige Urbani bušmani? Statistika našeg života bez struje, vode i ostalih neophpdnih stvari...
jao... kartice i zemlja Srbijatelefonske veze, aparati, kartice... mislim kao da sve nabavljaju po "regresiranoj ceni" - mogla bih vam eseje pisati o mukama kad treba da naplatim i provučem karticu... Ne šalim se.
ja već kad vidim da mi pružaju karticu- pocrvenim. Sramota me je od ljudi koliko i kako to traje...
A imamo aparat. redovno servisiran. I posebnu telefonsku liniju za njega i fax samo. I opet ima problema.
A čekovi... ranije me nerviralo kad neko kaže: "jao... jel' morate ček?", a sad ih razumem... Administracija ko' da ne znam šta radiš...
Tako da... razumem to "devojče", ali i Macu
Mi nemamo čitač kartica u radnji. Čekove primamo i fleksibilni smo po pitanju datuma ali mi zato oči ispadnu dok popunim specifikaciju, naročito kad dođu iz neke banke sa dugačkim računima, tipa Inteze. I vraćamo kusur do 5000 ali imamo neke krajnje bezobrazne kojima smo jednom ili dvaput kad im je baš bila frka tako vratili po 4000 kusura i sad ne možemo da ih se otresemo. A posebna je priča što kliring ide narednog dana samo do podneva, pa pazar moram da predam u cik zore da bi tokom tog (narednog) dana ček bio realizovan i da bi se našao na izvodu od onog sledećeg dana... A kad mi priča sestra od strica koja radi u jednom supermarketu koje oni peripetije imaju kad provlače karticu, pa još kad im dođe čovek da karticom plati perecu i jogurt...

Inače... SPALA JOJ TEMPERATURA!![]()
Odlično!

i tako.....

šta se radi ? ja čekam ćeru, baš se radujem....ove godine sad dolazi tek drugi put.....baš mi nedostaje, jeste da se čujemo telefonom često, a tu je i e mail....ali nije to - to...