gost 343533
Elita
- Poruka
- 17.529
Na primer:
Nedvano sam razgovarao sa jednim svedokom vise sati, i nemozete zamisliti koliko je koristio ovu metodu izvrtanja koja je kod njih ugradjenja u svakoj recenici a ako vam je ona nepoznata a vi pokusavate posteno a mislite da i on to radi, onda je kao da sami diskutujete.
A ako ovu metodu znate pa je posmtarte kod njih, cudicete se da je tako nesto moguce.
Nacicete sami mnostvo primera.
Pokusavao sam da mu objasnim sta to znaci vredan, dostojan.
Isus kaze da ucenici odu u jedno mesto i da odsednu kod nekoga ko je vredan, dostojan.
Navodio sam vise primera da mu objasnim samo tu rec, i trajalo je oko 2,5 sati i nisam uspeo.
Uvek je eskivirao ovom metodom da 2,5 sati nismo mogli da zakljucimo sta ove dve reci znace niti je ista prihvatao.
Ako sam naveo primer iz rata , onda je odma skretao i hvatao ze za svaku moju rec, i rekao a vi podrzavate ratovanje?
Kazem ne, to nema veze sa time.
Kazem da li bi neki ucenik odseo kod neku u selu poznatu nemoprlanu zenu koja se nije obratila.
kaze on: a vi podrzavate moral?
I onda mi treba 30 minuta da se vratimo na ono sto hocu jer se ne skida od toga da ja podrzavam moral i sve tako
Kazem ne podrzavam vec je rec o primeru.
Kaze, sta je za vas nemoral?
kazem to sada nema veze sa ovom temom, to je bio samo primer?
Znaci vi ne odbijate moral?
Granice nema kraja.
Otisli smo na temu moral a rec je o dostojnosti.
Jer je primetio da mu ne odgovara da odgonetnemo reci dostojan, vredan, i onda dodje u sah poziciju.
Ovo je jedan vid manipulacije...
To Isus nikad nije radio.
Njegov nacin iznosenja istine je bio u pricama.
Jednostavno, i iz svakodnevnog zivota ljudi ^^