Teokratski nacin ratovanja u korist Bozju?

Na primer:

Nedvano sam razgovarao sa jednim svedokom vise sati, i nemozete zamisliti koliko je koristio ovu metodu izvrtanja koja je kod njih ugradjenja u svakoj recenici a ako vam je ona nepoznata a vi pokusavate posteno a mislite da i on to radi, onda je kao da sami diskutujete.
A ako ovu metodu znate pa je posmtarte kod njih, cudicete se da je tako nesto moguce.
Nacicete sami mnostvo primera.

Pokusavao sam da mu objasnim sta to znaci vredan, dostojan.
Isus kaze da ucenici odu u jedno mesto i da odsednu kod nekoga ko je vredan, dostojan.
Navodio sam vise primera da mu objasnim samo tu rec, i trajalo je oko 2,5 sati i nisam uspeo.
Uvek je eskivirao ovom metodom da 2,5 sati nismo mogli da zakljucimo sta ove dve reci znace niti je ista prihvatao.
Ako sam naveo primer iz rata , onda je odma skretao i hvatao ze za svaku moju rec, i rekao a vi podrzavate ratovanje?
Kazem ne, to nema veze sa time.
Kazem da li bi neki ucenik odseo kod neku u selu poznatu nemoprlanu zenu koja se nije obratila.
kaze on: a vi podrzavate moral?
I onda mi treba 30 minuta da se vratimo na ono sto hocu jer se ne skida od toga da ja podrzavam moral i sve tako
Kazem ne podrzavam vec je rec o primeru.
Kaze, sta je za vas nemoral?
kazem to sada nema veze sa ovom temom, to je bio samo primer?
Znaci vi ne odbijate moral?
Granice nema kraja.

Otisli smo na temu moral a rec je o dostojnosti.
Jer je primetio da mu ne odgovara da odgonetnemo reci dostojan, vredan, i onda dodje u sah poziciju.

Ovo je jedan vid manipulacije...

To Isus nikad nije radio.

Njegov nacin iznosenja istine je bio u pricama.

Jednostavno, i iz svakodnevnog zivota ljudi ^^

Evo teksta...

1Th 4:13 Neću vam pak zatajiti, braćo, za one koji su umrli, da ne žalite kao i ostali koji nemaju nadu;
1Th 4:14 Jer ako verujemo da Isus umre i vaskrse, tako će Bog i one koji su umrli u Isusu dovesti s Njim.
1Th 4:15 Jer vam ovo kazujemo rečju Gospodnjom da mi koji živimo i ostanemo za dolazak Gospodnji, nećemo preteći onih koji su pomrli.
1Th 4:16 Jer će sam Gospod sa zapovešću, sa glasom Arhanđelovim, i s trubom Božjom sići s neba; i mrtvi u Hristu vaskrsnuće najpre;
1Th 4:17 A potom mi živi koji smo ostali, zajedno s njima bićemo uzeti u oblake na susret Gospodu na nebo, i tako ćemo svagda s Gospodom biti.
1Th 4:18 Tako utešavajte jedan drugog ovim rečima.

Poslednja izmena:
Ovo je jedan vid manipulacije...

To Isus nikad nije radio.

Njegov nacin iznosenja istine je bio u pricama.

Jednostavno, i iz svakodnevnog zivota ljudi ^^

Tacno tako Perlice, isto kao sto je tacno da je Isus radio i subotom, z:poz:

- - - - - - - - - -

Da li je za tebe Isus arhandjel Mihailo?

Da ili ne?

P.S.

Zapitaj se sto se sramotis javno Isusa kao arhandjela Mihaila.

Pravedni, malo si samo pogresio, evo lepo te je SDG izpravio,:"sa glasom Arhandjelovim";

G. Pravedan,

Ja kao hrišćanin hoću da ispravim svoja gledišta, ako vidim da negde grešim...

ako Hristos neće zapovediti sa glasom arhangelovim da mrtvi ustanu, onda neka bude tako.

Ali, pre toga biste morali da mi objasnite šta znači da će sam Gospod...

1Th 4:13 Neću vam pak zatajiti, braćo, za one koji su umrli, da ne žalite kao i ostali koji nemaju nadu;
1Th 4:14 Jer ako verujemo da Isus umre i vaskrse, tako će Bog i one koji su umrli u Isusu dovesti s Njim.
1Th 4:15 Jer vam ovo kazujemo rečju Gospodnjom da mi koji živimo i ostanemo za dolazak Gospodnji, nećemo preteći onih koji su pomrli.
1Th 4:16 Jer će sam Gospod sa zapovešću, sa glasom Arhanđelovim, i s trubom Božjom sići s neba; i mrtvi u Hristu vaskrsnuće najpre;
1Th 4:17 A potom mi živi koji smo ostali, zajedno s njima bićemo uzeti u oblake na susret Gospodu na nebo, i tako ćemo svagda s Gospodom biti.
1Th 4:18 Tako utešavajte jedan drugog ovim rečima.

Imate li Vi objašnjenje da li je ovo Gospod (Gospodar) Isus Hrist ili ne?

P.S. Moram da prekinem sve diskusije, jer hitno moram da završim poslove...

(i u drugoj temi sam Vas obavestio da imam posla. Zato budite fer i sačekajte, pa ćemo nastaviti gde smo stali)

: )

Hrist je znači prekršio zapovest koje je JHVH zapovedio?

KOJIM DELOM?

Pomaganjem bolesnima?

SDG nema Polemike niti Argumentacije,Adventisti Rade na Shabat,adv. bolnice rade na Shabat,na Endrjusu se placa rucak na Shabat,beogradski adventisti su izjavili da bi ako moraju da rade na Shabat, zaradjeno dali za Boga,a i Isus,Sin Coveciji radi na Shabat.Da li je lecio Bolesnike, Izgono demone,drzao propoved u sinagogi,ili su mu ucenici Tragali klasje kada su bili gladni,,nevazno je,vazna je Bozija koja glasi:

V Mojs. 5, 14. А седми је дан одмор Господу Богу твом; немој радити никакав посао ни ти, ни син твој ни кћи твоја, ни слуга твој ни слушкиња твоја, ни во твој ни магарац твој, нити које живинче твоје, ни дошљак који је код тебе, да би се одморио слуга твој и слушкиња твоја као и ти.

Kao sto se da videti, Bog je Zapovedio jevrejskom narodu:" немој радити никакав посао";
Znaci sve sto je Isus radio na Shabat, podpada pod RAD,ali sta je on rekao povodom toga:

Matej 12, 7. Кад бисте пак знали шта је то: Милости хоћу а не прилога, никад не бисте осуђивали праве;

8. Јер је Господар и од суботе Син човечији.
12. А колико је човек претежнији од овце? Дакле ваља у суботу добро чинити.

13. Тада рече човеку: Пружи руку своју. И пружи. И постаде здрава као и друга.

14. А фарисеји изишавши начинише веће о Њему како би Га погубили. Но Исус дознавши то уклони се оданде.

15. И за Њим идоше људи многи, и исцели их све.
16. И запрети им да Га не разглашују:

17. Да се збуде шта је казао Исаија пророк говорећи:

18. Гле, слуга мој, кога сам изабрао, љубазни мој, који је по вољи душе моје: метнућу дух свој на Њега, и суд незнабошцима јавиће.

Rekao je :"Milost Hocu",a Otac ga je Izabrao da neznaboscima Sud javlja.

SDG, zamolio bih te jos jednom da ne ulazimo u Raspravu i Argumentaciju,ovo je druga tematika,a ti i dalje "zivi" u jevrejskom Shabatu.

Poštovani diskutanti,

Ne želim da ulazim u rasprave po drugim pitanjima na jasno određenim temama.

Ali svaki put kada svratim na forum, uvek moram da pročitam optužbe i tu se ne koristi FAIR-PLAY...

PROZIVANJA - OGOVARANJA - OPADANJA

čiji je to metod?

Rev 12:9 I zbačena bi aždaha velika, stara zmija, koja se zove đavo i sotona, koja vara sav vasioni svet, i zbačena bi na zemlju, i anđeli njeni zbačeni biše s njom.
Rev 12:10 I čuh glas veliki na nebu koji govori: Sad posta spasenje i sila i carstvo Boga našeg, i oblast Hrista Njegovog; jer se zbaci opadač braće naše, koji ih opadaše pred Bogom našim dan i noć.
Rev 12:11 I oni ga pobediše krvlju Jagnjetovom i rečju svedočanstva svog, i ne mariše za život svoj do same smrti.

Poslednja izmena:
Poštovani diskutanti,

Ne želim da ulazim u rasprave po drugim pitanjima na jasno određenim temama.

Ali svaki put kada svratim na forum, uvek moram da pročitam optužbe i tu se ne koristi FAIR-PLAY...

PROZIVANJA - OGOVARANJA - OPADANJA

čiji je to metod?

Rev 12:9 I zbačena bi aždaha velika, stara zmija, koja se zove đavo i sotona, koja vara sav vasioni svet, i zbačena bi na zemlju, i anđeli njeni zbačeni biše s njom.
Rev 12:10 I čuh glas veliki na nebu koji govori: Sad posta spasenje i sila i carstvo Boga našeg, i oblast Hrista Njegovog; jer se zbaci opadač braće naše, koji ih opadaše pred Bogom našim dan i noć.
Rev 12:11 I oni ga pobediše krvlju Jagnjetovom i rečju svedočanstva svog, i ne mariše za život svoj do same smrti.

SDG, zamolio bih te da malo Pojasnis ovo pisanje;
Svako dobro

Mislim da je i ovo tema o kojoj malo ljudi zna ili je svesna da tako nesto postoji, i treba i ovo znati da bi znali sa kime imamo posla.

Sta je to teokratski rat?
U praksi je to varanje, zavaravanje, vodjenje takozvanog neprijatelja zedna preko vode, i laganje.

Da li je tako nesto dozvoljeno u korist Bozju ili organizacije ili u korist nauke koju takav propoveda?

Postoji religiozna organizacija ciji se clanovi zovu nebiblijskim imenom, J. svedoci, mesto da se zovu kako Biblija kaze, Isusovi svedoci.

Ta organizacija koristi nebiblijsko ucenje koje se ne nalazi u bibliji i nazivaju ga teokratski rat.

Protiv koga se bore i kako?

Svi koji nisu J. svedoci su neprijatelji, i metode izvrtanja u korist bozju, a u stvari u korist kule i nauke koju propovedaju, se ne biraju.

Pogotvo se koristi precutkivanje izvrtanje istine i perfidne metode laganja.

Toga mnogi nisu svesni.

Na primer:

Recimo da se takva osoba ovde predstavlja sa dva nika, imena.
Na primer, jedno je Marko drugo je Jovan.

Vi kazete toj osobi: da li si ti diskutant Jovan koji se predstavlja i Marko?

Osoba ce ti reci da ona nije diskutant Jovan koji se predstavlja i kao Marko.

A u stvari jeste.

Osoba smatra da ti nije slagala jer se ona u stvari ne predstavlja kao diskutant jovan, nego samo jovan i primenila je ovaj metod u krost Bozju i organizacije i njenog ucenja.
Oan misli da nije slagala a ti si u stvari slagan.

Metod ovog nacina laganja je u sitnicarenju, izvrtanju reci i nacinu izrazavanja.

Tesko ce te izvuci istinu ako poznajete ovu metodu kojom se sluze.

Ako ovo znate pa pitate:
Reci nam da li si ti osoba marko koja se sada predstavlja sa jovan.

Reci ce ponovo ne, jer se ova osoba ne predstavlja kao se jovan nego samo Jovan.

I tako mozete u nedogled.

Ovaj primer sam naveo jer sam vec imao jedno taklvo iskustvo a kasnije se posle dugo vremena uspostavilo da je to ista osoba.

Oavj nacin i metod , svedoci primenjuju kada diskutuju sa vama o religioznim temama i tu izvrtanju nema kraja i pregleda.

To je perfidni nacin sila tame koji su ovo neposteno orudje predali u ruke svedoka koji su to oruzje tako izvezbali i izostrili i ugradili u svoj nacin komuniciranja a nesvsni da ipak izvrcu istinu i sa time ne sluze Bogu niti je takav nacin i metoda Bogu potrebna.

Sta vi mislite da li je ovo ispravan nacin?

Slede i prakticni primeri.

Držite nauku dalje od vaših verskih sukoba.

Poslednja izmena od moderatora:

Back