Srlesrle
Domaćin
- Poruka
- 4.966
Aj ne rise,ja sam gledao tenis od pochetka 90-tih.
Ne znam za pre ali Beker,Kurijer,Sampras,Agasi,Rafter,Shtih,Cheng,Ivanishevic,....itd. su ipak "malo"jacha konkurencija od Kipranina i Lejtona.Rodik je klovin sa jakim servisom bio i ostao a Safin nikada nije dosegao svoj potencijal,mlad sagoreo i odao se porocima.
Molim te,onda nismo gledali isti sport.Ivanisevic nije nista drugo nego slican profil igraca kao i Rodik.Ko je gledao,razumece me,ko nije,moze da prica o legendi.Sto bi rekao jednom prilikom Ivanisevic na konferenciji za stampu "Ja njemu servis,on meni bekhend.Ja njemu servis,on meni forhend.**** mater,ja izgleda znam samo sevirati."
Mihael Stih,serve and voley igrac-u to vreme ih je bilo koliko hoces.
Ista prica i za Borisa Bekera,samo sto je Beker bio ipak kompletniji igrac,ali kao i Ivanisevic Serve and voley najpre.A Sampras je za njih bio tata,ali tata koji nije imao pojma na sljaci.Da se tenis igra samo na toj podlozi,Sampras u prvih 100 ne bi nikad usao.Opet,ko je gledao,slozice se.
Agasi je bio sjajan,ali vise je voleo zivot nego tenis.
Cenga sam onako brzog mnogo voleo da gledam kao klinac.Ipak,nije nikad bio igac kao sto je recimo sada Djokovic.Veoma opasan za sam vrh.
A za Marata Safina je sam Sampras rekao da moze da bude najboli teniser svih vremena.Problem je sto je Safin divljak,pa nije postao ono sto mu je sam Sampras predvidjao.
I konacno,kad je sam Sampras rekao da je sada konkurencija u prvih 20 jaca nego u njegovo vreme,sta vise reci?
A za Jovanu Giovannu...Mozes da pricas sta hoces,ali odgovore na ona moja pitanja ne znas verovatno ni ti niti 90% novopecenih poznavalaca tenisa.A ja se tenisom bavim amaterski,ali bar poznajem istoriju tenisa prilicno dobro-sto ovde verovatno dobar deo ljudi nema pojma,i puno sam meceva gledao.Nisam strucnjak,ali tesko da je bilo ko ovde teniski strucnjak.
Dakle,ne volim kad mi skacu po glavi ljudi koji su za tenis culi od prosle ili pretprosle sezone.