Tenis

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Aj ne rise,ja sam gledao tenis od pochetka 90-tih.
Ne znam za pre ali Beker,Kurijer,Sampras,Agasi,Rafter,Shtih,Cheng,Ivanishevic,....itd. su ipak "malo"jacha konkurencija od Kipranina i Lejtona.Rodik je klovin sa jakim servisom bio i ostao a Safin nikada nije dosegao svoj potencijal,mlad sagoreo i odao se porocima.

Molim te,onda nismo gledali isti sport.Ivanisevic nije nista drugo nego slican profil igraca kao i Rodik.Ko je gledao,razumece me,ko nije,moze da prica o legendi.Sto bi rekao jednom prilikom Ivanisevic na konferenciji za stampu "Ja njemu servis,on meni bekhend.Ja njemu servis,on meni forhend.**** mater,ja izgleda znam samo sevirati."

Mihael Stih,serve and voley igrac-u to vreme ih je bilo koliko hoces.

Ista prica i za Borisa Bekera,samo sto je Beker bio ipak kompletniji igrac,ali kao i Ivanisevic Serve and voley najpre.A Sampras je za njih bio tata,ali tata koji nije imao pojma na sljaci.Da se tenis igra samo na toj podlozi,Sampras u prvih 100 ne bi nikad usao.Opet,ko je gledao,slozice se.

Agasi je bio sjajan,ali vise je voleo zivot nego tenis.

Cenga sam onako brzog mnogo voleo da gledam kao klinac.Ipak,nije nikad bio igac kao sto je recimo sada Djokovic.Veoma opasan za sam vrh.

A za Marata Safina je sam Sampras rekao da moze da bude najboli teniser svih vremena.Problem je sto je Safin divljak,pa nije postao ono sto mu je sam Sampras predvidjao.

I konacno,kad je sam Sampras rekao da je sada konkurencija u prvih 20 jaca nego u njegovo vreme,sta vise reci?

A za Jovanu Giovannu...Mozes da pricas sta hoces,ali odgovore na ona moja pitanja ne znas verovatno ni ti niti 90% novopecenih poznavalaca tenisa.A ja se tenisom bavim amaterski,ali bar poznajem istoriju tenisa prilicno dobro-sto ovde verovatno dobar deo ljudi nema pojma,i puno sam meceva gledao.Nisam strucnjak,ali tesko da je bilo ko ovde teniski strucnjak.

Dakle,ne volim kad mi skacu po glavi ljudi koji su za tenis culi od prosle ili pretprosle sezone.

znate li vi koliko godina ima Rafa Nadal???

Pusti Nordic,mislim da vise nema smisla komentarisati neke stvari...Na dalje cu da pricam samo sa tobom i Medom jer smo mi ovde bili i prosle sezone- i to jedini!A vecina se prikljucila tek sad pred Australian Open. I onda krenu price o Rafinom maksimumu,kako ga Nole sije za celu klasu i tako dalje...Ne znam samo ko ima 3 French Opena i 2 finala Vimbldona?Ne kazem da Nole to nece imati,ali Rafa je jos uvek ispred Noleta.

I da,cim se neko drzne da komentarise protiv nasih tenisera odmah se pojavi nekoliko uvredjenih koji ce te pojesti za takve izjave.Strasno.Znaci o nasim teniserima samo najbolja inace jao tebi.

Da nema Jelene,Ane i Novaka u prvih deset,90% likova koji sad ostavljaju poruke ne bi ni svratili na ovu temu.Ja se takodje ne razumem,ali ne treba biti doktor da bi uvideo da je Rafa bolji na sljaci.Na nekoj drugoj podlozi je vec diskutabilno

Tačno je to što kaže Srle,ni ja verovatno se ne bih uključio u komentarisanje o tenisu da ovi naši nemaju uspeha po raznim turnirima.Iskreno mi se u suštini od današnjih tenisera/ki niko ni ne sviđa posebno kako ko igra i kakve taktike spremaju,koje poteze imaju i kakav će utisak ostaviti kod poklonika tenisa...ranije sam uživao dok sam pratio kao klinac Ivana Lendla a kasnije i mog ljubimca Stefana Edberga i pravog šoumena na travnatim terenima Borisa Bekera.Od dama samo i jedino Štefi Graf.

Drago mi je sto ipak ima ljudi koji vide da je ovo sto pricam istina.Hvala na podrsci.A zaIvana Lendla,ja sam na zalost ispratio samo kraj njegove fenomenalne karijere.Jedan od 5 naj svih vremena.

i ja primecujem kako se polemisanje razblazuje kratkim stavovima bez opravdanja od ponekog novajlije... ali sta je tu je :)
nadam se da ce nole uspeti da pobedi ujutro... iako realno stvarno ne znam sta da ocekujem... nekako- sve mi deluje kao moguce...
a rang lista i broj trofeja su tu da govore mozda i vise od nas ako cemo o tome: "ko je naj"... a to svakako nije onaj ko je osvojio poslednji turnir, vec onaj ko to u kontinuitetu radi... svaka cast noletu- uradio je MNOGO, ali mora da nastavi u ovom ritmu da bi stvarno postao no 1! a ja verujem da hoce! i navijacu za to iz sve snage! :)

Pusti Nordic,mislim da vise nema smisla komentarisati neke stvari...Na dalje cu da pricam samo sa tobom i Medom jer smo mi ovde bili i prosle sezone- i to jedini!A vecina se prikljucila tek sad pred Australian Open. I onda krenu price o Rafinom maksimumu,kako ga Nole sije za celu klasu i tako dalje...Ne znam samo ko ima 3 French Opena i 2 finala Vimbldona?Ne kazem da Nole to nece imati,ali Rafa je jos uvek ispred Noleta.

I da,cim se neko drzne da komentarise protiv nasih tenisera odmah se pojavi nekoliko uvredjenih koji ce te pojesti za takve izjave.Strasno.Znaci o nasim teniserima samo najbolja inace jao tebi.

slazem se druze,mislim da ste mi ti i Meda dovoljni :wink:

opet ponavljam da stave crtu i rezultate Rafe i djokovica na dve strane. mislim da ce rezultat biti porazavajuci jer je ratnik sa Majorke tek nesto manje od DVADESET turnira ispred novaka

a eto,dodje i tvoj Fedja do maximuma cim ne osvoji jedan GS. dakle,gotov je i na US Openu (na ova dva srednja ga Rafa vec opasno drma) a to sto lik ima hiljade bodova zalihe nikom nista. dobili smo novog kralja :lol:

Ja mislim da cemo sutra svi navijati za Noleta!

Bravo Medo,e svaka ti cast kako primecujes da su postovi onih koji odgovaraju sve kraci-jer nema argumenata protiv.

Nordic,ma sta je to 20 turnira?Ma to se osvaja svaki mesec :D :D :D I koliko je Rafa stariji od Noleta?Godinu i 12 dana?Mnogo...I stigao je do zenita karijere,wow.

A za Rodzera...Ma on vise nista nece osvojiti,zar ne vidis?Kako li nam je samo to promaklo?

Medo,nadam se za jedno deset sati da cu ti cestitai :D :D :D

ja cu sutra konacno imati miran san negde do 1 jer me ovaj mec savrseno ne interesuje... Marija me vec obradovala,Rafa ce u Parizu,a onda,ako bogovi daju,gledam sampionski ples Rafe i Marije na Vimbldonu. kao nekada Stefi i moj omiljeni celavac :)

Nordic,nemoj da se ljutis,ali ako odes do Spanije i pitas bilo koga za koga navijas,Rafu ili Novaka,svi ce reci Nadal...I dok mogu da razumem da navijas za njega,nikako ne mogu da te razumem da te uopste ne zanima Novakova partija,zar je moguce da je patriotizam u Srbiji dosao do te granice...

Nordic,nemoj da se ljutis,ali ako odes do Spanije i pitas bilo koga za koga navijas,Rafu ili Novaka,svi ce reci Nadal...I dok mogu da razumem da navijas za njega,nikako ne mogu da te razumem da te uopste ne zanima Novakova partija,zar je moguce da je patriotizam u Srbiji dosao do te granice...

sto bih se ljutio,lepo me pitas!!! kada sam 2005. morao sa velikim zalom zameniti Agasija novim teniserom nije bilo sumnje ko ce to biti. mladi Spanac me opcinio ne toliko svojom igrom koliko neverovatnom borbenoscu i srcem. on je moj omiljeni teniser dok se ne povuce i to zaista niko ne moze promeniti.

nema sanse da ja sutra ustanem jer sam slavio Marijinu titulu i zasluzio sam malo sna

hm,pre odredjenog vremena smo govorili o Martini Hingis i onome sto je osvojila PRE 20. godine. kada to pogledas Ana je obican prosek,stim sto za razliku od recimo Sarapove nema 3 GS titule. pored toga,devojka nema bekhend i ako stanu ovi ludacki forhendi ona gubi mec

ima ona dosta da radi da bi postigla tako nesto a ima i veliki bedem u vidu Belgijanke koja je tek nesto starija od njih

hm,pre odredjenog vremena smo govorili o Martini Hingis i onome sto je osvojila PRE 20. godine. kada to pogledas Ana je obican prosek,stim sto za razliku od recimo Sarapove nema 3 GS titule. pored toga,devojka nema bekhend i ako stanu ovi ludacki forhendi ona gubi mec
ima ona dosta da radi da bi postigla tako nesto a ima i veliki bedem u vidu Belgijanke koja je tek nesto starija od njih

da, ja posve zaboravila na Hingis...iako je isto bila prilicno svestrana, meni se uvijek cinila sporom; Fernandez je bila jedina koja je doista vladala svim vrstama udaraca ,(a koliko se sjecam nikada nije bila prva, ili jako kratko, ako uopce) a za njom Sabatini...za razliku od Graf koja je vecinu svojih meceva dobila na Vorhand , Servis i dobar rad nogu..

da, nema jos...ovisi o njenom radu, mnogo je postigla (popravila) u zadnjih godinu dana,
a pogledaj i Sarapovu do prije godinu dvije i njen servis-katastrofu, a danas?

zbog toga nikad i ne moze pobediti Belgijanku jer jednostavno nema jos uvek mogucnost da menja svoju igru. strucnjaci joj u najskorije vreme predvidjaju Number 1 ali nece to ici tako lako...

Stefi Graf je nesto posebno i jako mi je zao sto sam video samo kraj njene karijere.

od Sarapove u svakom trenutku ocekujem maximum i voleo bih jos bolji servis. mada,protiv Ivanovic ga je drzala na preko 90 % poena nakon prvog i tada joj zaista niko ne moze nista

E i kada sam posetila ovaj podforum.
Umesto da pokusavate da uvucete jos neka nova lica, Tebi moderatore je dovoljno da se dopisujes sa dvojicom tvojih godina, najverovatnije.
Ako ti kazem da sam pratila ''rad'' Ivana Lendla, Dzona Mekinroa, Borisa Bekera, Pita Samprasa... Konorsa, Stefi Graf, Martinu Navratilovu, pa i nasu Moniku Seles, znaci da nisam neko ko pojma nema o tenisu.
O Federeru nikada nisam nista lose rekla, samo da se meni kao teniser ne svidja, ne volim njegov nacin igranja i gotovo.
Volim Nadala i Ferera, jer su pravi sportisti, za razliku od nekih, nebitno da li su muskarci ili zene u pitanju.
A to sto nisam postovala na ovoj temi prosle godine uopste nema veze s tim da li ja tenis volim ili ne.
Jednostavno tada nisam imala sta da napisem.
Ove godine imam sta da napisem, pa sam napisala par postova na izgleda samo vasem podforumu.
Vidim da ste sami sebi dovoljni, pa se druzite i dalje i velicajte vase favorite.

Molim te,onda nismo gledali isti sport.Ivanisevic nije nista drugo nego slican profil igraca kao i Rodik.Ko je gledao,razumece me,ko nije,moze da prica o legendi.Sto bi rekao jednom prilikom Ivanisevic na konferenciji za stampu "Ja njemu servis,on meni bekhend.Ja njemu servis,on meni forhend.**** mater,ja izgleda znam samo sevirati."

Mihael Stih,serve and voley igrac-u to vreme ih je bilo koliko hoces.

Ista prica i za Borisa Bekera,samo sto je Beker bio ipak kompletniji igrac,ali kao i Ivanisevic Serve and voley najpre.A Sampras je za njih bio tata,ali tata koji nije imao pojma na sljaci.Da se tenis igra samo na toj podlozi,Sampras u prvih 100 ne bi nikad usao.Opet,ko je gledao,slozice se.

Agasi je bio sjajan,ali vise je voleo zivot nego tenis.

Cenga sam onako brzog mnogo voleo da gledam kao klinac.Ipak,nije nikad bio igac kao sto je recimo sada Djokovic.Veoma opasan za sam vrh.

A za Marata Safina je sam Sampras rekao da moze da bude najboli teniser svih vremena.Problem je sto je Safin divljak,pa nije postao ono sto mu je sam Sampras predvidjao.

I konacno,kad je sam Sampras rekao da je sada konkurencija u prvih 20 jaca nego u njegovo vreme,sta vise reci?

A za Jovanu Giovannu...Mozes da pricas sta hoces,ali odgovore na ona moja pitanja ne znas verovatno ni ti niti 90% novopecenih poznavalaca tenisa.A ja se tenisom bavim amaterski,ali bar poznajem istoriju tenisa prilicno dobro-sto ovde verovatno dobar deo ljudi nema pojma,i puno sam meceva gledao.Nisam strucnjak,ali tesko da je bilo ko ovde teniski strucnjak.

Dakle,ne volim kad mi skacu po glavi ljudi koji su za tenis culi od prosle ili pretprosle sezone.
Igra se promenila promenilo se mnogo toga ali da je Beker bio prosek ne bio osvoio to shto je osvoio.Samo prvi Vimbldon sa 17.Ivanishevic jeste bio Rodik ali Rodik sa najjachim servisom ikada.I nemoj vishe da ke.njash ovde po drugima taj"ja znam o tenisu vishe, znate vi od kada ja pratim?"stavom.Moze neko da prati od juche ima isto pravo kao i ti ili bilo ko drugi da komentarishe shta hotje i kako hotje.Ja ti lepo rekoh da gledam od pojave Monike,nisam struchnjak kao ni ti shto si rekao sam za sebe,i sasvim je NORMALNO da se povetja interesovanje kod svih u zemlji kada je neko nash uspeshan-tako je svuda u svetu u bilo kom sportu ne samo kod nas.A to shta Sampras pricha i koliko dobro predvidja videlo se po tome shto je posle poraza na US Openu-u od Safina rekao da je on njegov naslednik...toliko o njegovim izjavama.On je bio jedan od najboljih tenisera ikada ali svakako ne dobar prognozer.Isto vazi i za njegovu izjavu oko konkurencije nekada i sada,korektno spram Federera ali netachno.

E sad,da ne bi citirao sve i odgovarao ponaosob-nije problem da ja ogvde komentarisem tenis sa svima,samo je problem sto cim bilo ko nesto lose kaze o nasim igracicama-metla!Svi ga napadaju.JJ je folirant,sto ne znaci da niej vrhunska igracica.Ana ima jos da uci iako je i ona sjajna.Nole je do prosle sezone takodje bio folirant,ali u poslednjih nekoliko meseci je dokazao da zna znanje.Tipsu necu ni da komentarisem.
I? sta sad?Nase tenisere cu naravno najvise da kritikujem. I ja bih voleo da Nole za jdno 2,3 godine bude No1,ali ne pre,jer jednostavno navijam za Federera.A za Anu-voleo bih da bude prva koliko ove sezone,sto je nemoguce.Ona mora jos d radi na psihickoj stabilnosti tokom meca. I?Jel sam rekao nesto sto nije tacno-ali najbolje je odmah Srleta na kolac.

Dalje,za one sto misle da mi je dovoljno da s edopisujem samo sa dvojicom clanova-pa nek se neko normalno ukljuci u razgovor,i imacu 3,4,5 clanova za razgovor.Ali ko odmah krene da mi skace po ganglijama zbog misljenja me uopste ne interesuju

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back