Tenis

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Oboje su juce odigrali neverovatno, ostvarili izuzuetno vazne pobede i mislim da ce oboma ove pobede dati jos vise snage i hrabrosti da na sledecim turnirima odlicno igraju.
Ali, moram kod Ane da primetim jednu stvar. Poslednjih par meceva(na Americkoj turneji) je pocela umesto ajde da govori come on i ta stvar mi strasno ide na zivce jer mi nije jasno zasto kada ni ne zivi, ni ne trenira u Americi. Ne umanjujem ovim njenu pobedu, niti mi je manje draga samo mi nije jasno sta je uslovilo ovu promenu

carolina 212:
Oboje su juce odigrali neverovatno, ostvarili izuzuetno vazne pobede i mislim da ce oboma ove pobede dati jos vise snage i hrabrosti da na sledecim turnirima odlicno igraju.
Ali, moram kod Ane da primetim jednu stvar. Poslednjih par meceva(na Americkoj turneji) je pocela umesto ajde da govori come on i ta stvar mi strasno ide na zivce jer mi nije jasno zasto kada ni ne zivi, ni ne trenira u Americi. Ne umanjujem ovim njenu pobedu, niti mi je manje draga samo mi nije jasno sta je uslovilo ovu promenu
dve reči, kratko i jasno: SVETSKA ŽENA ! :)

Srlesrle:
Tja...Srpkinj koja se hrabri na engleskom...Bas interesantno.
Nista nije cudno. Ona se krece u sredini koja govori engleski. Jedna drugoj se obracaju na jeziku na kome ce se razumeti. To ne znaci da je ona manja srpkinja nego sto je bila. Meni od toga vise smeta kada na ovom Forumu vidim kako se utrkujete da govorite engleski, da postavljate engleske linkove i kako jedno drugog nazivate nadimcima stranog porekla. Vidim to i na vasim nikimenima.:confused:

Oduševio sam se što Đoković u svom govoru nije spominjao ,,Hvala Peri, hvala Šaji, hvala Vladi Republike Srbije, hvala Borisu Tadiću, hvala ovome, hvala onome, hvala majci što me je rodila...,, kao što većina sportista to čini.

Takođe mi je drago što ne pati od nacionalizma!

Svaka čast, baš sam srećan što bar jedno mlado dete u Srbiji može komforno da živi! Bravo Novače! Zaslužio si to!!!

Evo mozda ce ovo nekom bitt zanimljivo:

Zvanični spiker turnira u Montrealu izvinio se Djokoviću
Zvaničan spiker na dodeli nagrada na teniskom turniru u Montrealu Vinston Makvejd izvinio se najboljem srpskom teniseru Novaku Djokoviću zbog toga što ga je pogrešno predstavio prilikom uručivanja pobedničkog pehara.

Makvejd je u nedelju, na ceremoniji dodele pehara Djokoviću koji je u finalu savladao Rodžera Federera, greškom predstavio pobednika kao tenisera iz Hrvatske.

"Želem da uputim svoje izvinjenje kao zvanični spiker kuće teniskog turnira u Montrealu, zbog toga što sam na završnoj ceremoniji rekao da je Novak Djoković iz Hrvatske. Priznajem grešku i biće mi drago da se ispravim kada Novak osvoji svoj drugi trofej u Montrealu 2008. godine", saopštio je Makvejd.

Izvinjenje je, kako se navodi, upućeno ne samo Djokoviću već i srpskoj zajednici u Montrealu i Kanadi.

Nole je zdravi nacionalista, ono sto je vecina Engleza , Francuza , Nemaca... a sto oni ne poistovecuju sa nacionalizmom , vec toboze sa patriotizmom! A kod nas je taj glupi sindrom takodje prisutan, ali samo kod ljudi koji nikada nisu nasli za shodno da procitaju u enciklopediji sta znaci ta rec nacionalizam u svom izvornom obliku( da volis svoj narod vise od drugih, a ne da mrzis i/ili potcenjujes druge) !
jel stvarno mislite da Francuzi jednako vole Anrija, Zidana i Barteza! Jedan je crnac, drugi Marokanac, a treci cist Francuz! I kog vise vole, ako i ne kazu Bartez, to im je uglavnom iz kurtoazije! A potpuno je prirodno i da covek gaji vise emocija prema narodu s kojim zivi, a ne nuzno sa onim s kojim ima istu genetsku pozadinu, mada je i ovo potpuno prirodno i ocekivano, jer ima nesto zajednicko sa njima!
Ali na ovom forumu ima toliko nabedjenih kosmopolita koji nisu videli stranca u zivotu, ali im je cool da budu mondijalisti!
Cak i kada se potcenjuje drugi narod, sto gore pomenuti narodi u znacajnom broju vole da rade svakom pruzenom prilikom, ni to nije nacizam vec se eufemisticki provlaci kroz kulturnu elitu evropljana kao etnonacionalizam, sto zaista zvuci smesno!
Dakle, oni su vrlo cesto mnogo gori od srpskih nacionalista( ne mislim na radikale, vec na prave nacionaliste, gore definisane)
Nole dakle nema takve tendencije vec je jednostavno nacionalista, kao sto je bio Pupin, Tesla, Milankovic i drugi nasi zdravi, pametni ljudi koji su svakako bili i filantropi, jer pravi nacionalista, istinski, zaista mislim da bi bilo apsurdno da nije i filantrop!

P.S. Zaista se izvinjavam sto sam napravio malu digresiju, ali mislim da je vazno da se zna i vidi da Nole nema nikakve veze sa stereotipom 90-tih vezanim za Srbe koji podizu 3 prsta, i da je zapravo , upravo on najbolja potvrda te stereotipije!

Pozz

Gledam danas ATP listu i vidim da je Nadal odmakao skoro 2000 bodova Djokovicu. A onda se setih kako je onaj voditelj ( ne secam se sa kog kanala, sa dva su prenosili ) za vreme meca sa Federerom pricao kako je Djokovic trenutno najbolji teniser sveta. Naravno, nije ni spomenuo Nadala. Svaka cast Djokovicu, ali on i Nadal su po kvalitetu trenutno ravnopravni, a Nadal ima 2000 poena vise, a samo je godinu dana stariji od Djokovica. Plus sto ce se Rodzer povuci tek posle tridesete. Onda mi nije jasno kad ce to Djokovic biti svetski broj jedan. Ako i bude za najmanje 3-4 godine.

Truman:
Gledam danas ATP listu i vidim da je Nadal odmakao skoro 2000 bodova Djokovicu. A onda se setih kako je onaj voditelj ( ne secam se sa kog kanala, sa dva su prenosili ) za vreme meca sa Federerom pricao kako je Djokovic trenutno najbolji teniser sveta. Naravno, nije ni spomenuo Nadala. Svaka cast Djokovicu, ali on i Nadal su po kvalitetu trenutno ravnopravni, a Nadal ima 2000 poena vise, a samo je godinu dana stariji od Djokovica. Plus sto ce se Rodzer povuci tek posle tridesete. Onda mi nije jasno kad ce to Djokovic biti svetski broj jedan. Ako i bude za najmanje 3-4 godine.
slazem se. onaj komentator je rekako kako nole vec dahce nadalu za vrat, a razlika je 2000 bodova! znaci, samo da rafa izgubi u prvom kolu na 4 mastersa koje je osvojio, a da nole osvoji 4 mastrsa na kojima nije prosao prvi krug... mada, priznajem da mi je simpaticno sto komentator (po meni jedan od onih koji najbolje rade svoj posao) ne moze da se obuzda u situacijama kakve je npr. montreal pruzio... a onaj drugi komentator na sport klubu ni ne zna ime turnira. on ga naziva montrAel. hehe... malo smo im vratili za ono nazivanje srbina hrvatom. a o onoj zeni necu ni da pricam. kada ona radi prenos, ne mogu ni da ga gledam... gledao bih (mada to se podrazumeva) JEDINO da igraju nole, ana ili jeca.
a mislim da nole IMA sanse za godinu dve da napdne sam vrh. prosto, svaki turnir nekome daje a nekome kida bodove. ako u narednom periodu bude dobar kao federer u doskorasnjem, moze i do vrha da dodje... eh sad, to sto je igrati kao federer mnogo teze nego dobiti ga u njemu vaznom finalu, je druga stvar... ali je dokazano da nije i nedostizna. cak je sve bliza... a rafa.... vec sam vise puta rekao da se "bojim" kako ce celu karijeru ostati zaglavljen na 2. mestu. tesko da ce se to stvarno bas tako odviti, ali zanimljiv scenario :)

hator:
Evo mozda ce ovo nekom bitt zanimljivo:

Zvanični spiker turnira u Montrealu izvinio se Djokoviću
Zvaničan spiker na dodeli nagrada na teniskom turniru u Montrealu Vinston Makvejd izvinio se najboljem srpskom teniseru Novaku Djokoviću zbog toga što ga je pogrešno predstavio prilikom uručivanja pobedničkog pehara.

Makvejd je u nedelju, na ceremoniji dodele pehara Djokoviću koji je u finalu savladao Rodžera Federera, greškom predstavio pobednika kao tenisera iz Hrvatske.

"Želem da uputim svoje izvinjenje kao zvanični spiker kuće teniskog turnira u Montrealu, zbog toga što sam na završnoj ceremoniji rekao da je Novak Djoković iz Hrvatske. Priznajem grešku i biće mi drago da se ispravim kada Novak osvoji svoj drugi trofej u Montrealu 2008. godine", saopštio je Makvejd.

Izvinjenje je, kako se navodi, upućeno ne samo Djokoviću već i srpskoj zajednici u Montrealu i Kanadi.

То је невероватно. Ајде да је Новак тамо неки 100. или тако неки играч света, него ТРЕЋИ, још игра у финалу, још гомила Срба на трибинама са српским заставама(сигурно би навијали за Хрвата :roll: :lol: ) и магарац каже да је дечко из Хрватске?! Не могу да верујем...ма џаба му извињење...тотални аматер, да не увлачим другу теорију у оптицај :wink:

... a rafa.... vec sam vise puta rekao da se "bojim" kako ce celu karijeru ostati zaglavljen na 2. mestu. tesko da ce se to stvarno bas tako odviti, ali zanimljiv scenario :)[/QUOTE]

Jes,mislim da si u pravu. Ko zna,mozda se stvarno tako nesto i desi,jer Rafa igra sa 200% snage svaki mec-koliko dugo tako moze neko da igra?Pa nije covek masina...
Ovaj scenario uopste nije neizvodljiv,joa ako Federer resi da gazi do 30 onda nista nije nemoguce,jer evo ga Nole kao treci,Gaske kao 8....Tu je negde i Marej....Pojavice se opet neki wonderkid za par godina...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back