carolina 212:

Prenos Vimbldona na sport klubu

TV vodic kaze na RTS-u.... :?  :?  :?  :?  :?  :?  :?  :? 
Provalite ovo: 
 Jankoviceva kao Kris Evert! I deo
Jankoviceva kao Kris Evert! I deo  
22.6.- Srpska teniserka Jelena Jankovic postala je prva teniserka jos od legendarne Kris Evert koja je najbrze stigla do 50. pobede u sezoni.
Jankoviceva je juce, za sat vremena, pobedila Ukrajinku Alonu Bondarenko rezultatom 6:2, 6:1 i plasirala se u polufinale turnira u Hertogenbosu. Bio je to njen 50. trijumf od pocetka godine, zbog cega su izvestaci zvanicnog sajta WTA turnira Jankovicevu proglasili "najopasnijom igracicom u 2007".
Pre Jelene, teniserke koje su u najkracem roku ostvarile 50. pobedu u sezoni bile su Kris Evert i Martina Navratilova. Evert je bila brza u odnosu na Jelenu jer je do tog fantasticnog broja pobeda stigla na Rolan Garosu 1974. Navratilova je 50. trijumf ostvarila pre pocetka Vimbldona 1978, ali tek u trecem mecu na turniru u Istbornu, dok je Jankoviceva to postigla na prvom susretu u Hertogenbosu. Nasa igracica bila je slobodna u prvom kolu u Holandiji, a protivnica u drugom kolu predala joj je bez borbe.
Jankoviceva kao Kris Evert II deo!  
22.6.-"Susret sa Bondarenko bio je moj prvi mec u Holandiji i zadovoljna sam nacinom na koji sam igrala. Imam dosta samopouzdanja, uzivam igrajuci na travi. Osecam se sjajno jer se pripremam za Vimbldon", rekla je Jankoviceva i dodala:
"Dostici 50. pobedu u godini zaista je sjajno, nisam ni znala da ih ima toliko. To samo pokazuje koliko dobro igram u kontinuitetu. Jednostavno, kada ulazim u mec, ja dajem sve od sebe. Mozda mogu i da ostvarim 100. pobedu ove godine".
Jankoviceva ce danas, u polufinalu igrati protiv Ruskinje Dinare Safine, protiv koje ima skor 1:1 u pobedama.