Tenis

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Superb Serbs kaže CNN:D. Svi bruje o našim junacima. Nikad sa ovoliko fanatičnosti nisam gledao Roland Garros ili tenis uopšte. Kao i uvek sportisti sklanjaju srpske misli sa svakodnevnih problema. Hvala im na tome. Samo napred!!

Na Eurosportu samo reči hvale. Nadam se da ne sluša komentare o sebi jer ima da ga pokvare :D . Govore da je sigurno 3. najbolji igrač na svetu, a i da je kompetniji igrač od Nadala. Ovo su reči teniske legende Matsa Velandera.

Ako bi Nole pobedio Nadala(pretpostavimo da ce danas pobediti), a Davidenko izgubio od Federera, imao bi sanse da bude 3. na svetu. Znam da je Nadal favorit, ali se nadam da ce Nole da odigra mec kao u Majamiju i pobedi

On pre svega mora da bude odmoran za taj mec, jer , realno, ako i bude imao sanse za pobedu, to ce biti u nekom 5. setu! Realno! Sad mi je zao sto je Federer pobedio Nadala u finalu, jer ovaj mali sad jos vise motiva ima, ako je to uopste moguce u njegovom slucaju! A i sad ga gledam, mali rastura Moju, iako ovaj odlicno igra!
Ma nema veze, Nole i onako igra bar 30% bolje na tvrdim podlogama koje cine 60% ATP turnira i 2 grend slema!

ForeverAngel:
Sta mislite ko ce igrati u finalu? Ja tipujem na Noleta i Nadala:)

ako si mislio na Noleta ili Nadala onda je to 100% cim igraju u polufinalu a ako mislis u finalu onda je to nemoguce cim igraju tamo gdje sam ti vec rekao - u polufinalu. znaci jedino moguce rjesenje jednacine je Nole u finalu !!!!

BUBIVII:
super...taman cemo moci da se svadjamo u finalu:D:D
Necemo! Ana ide u Finale, Jelena ne! Upsssss.
f045.gif

;)

Sve cestitke nasim teniserima!Osvetlali su nam obraz.I ako ne udju u finale,trebamo da ih sacekamo ispred skupstine.Zasluzili su to.Gledala sam danas Noleta(a kad nisam? ) i bio je zaista fantastican. Javila bih se ja na temu jos i ranije,nego me nesto mrzelo da svratim.
Btw,sta je uradio danas Zimonjic?Nisam gledala,ali nadam se da je pobedio u mix dublu...

Gledao sam neki intervju na CNN-u, pitao novinar onog komentatora sa B92, Acu, kako to da neko iz nedođije (-_-) dođe do polufinala u SVIM konkurencijama (solo, dubl ) A Aca mu kaže, da i njega čudi da iz zemlje koju je neko bombardovao neko uspe tako u sportu :lol: I novinar CNN-a je počeo da muca :lol:

И Новак Ђоковић у полуфиналу Ролан Гароса
Ђоковић победио Руса Игора Андреева са 3:0, по сетовима 6:3, 6:3, 6:3. У полуфиналу са Надалом

Новак Ђоковић убедљив против Андреева

ПАРИЗ – Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале Отвореног првенства Француске, пошто је данас у Паризу победио Руса Игора Андреева са 3:0, по сетовима 6:3, 6:3, 6:3. Тако се Новак Ђоковић придружио Ани Ивановић и Јелени Јанковић које су јуче убедљивим победама над противницама успеле да се пласирају у полуфинале отвореног превенства Француске. Данашња победа над Андреевим је највећи успех 20-тогодишњег Ђоковића на „гренд слем” турнирима у досадашњој каријери. Претходно, најбољи резултат он је остварио прошле године такође на Ролан Гаросу, пласманом у четвртфинале.

Новак Ђоковић играће са Шпанцем Рафаелом Надалом у полуфиналу Отвореног првенства Француске. Надал се пласирао у полуфинале Ролан Гароса пошто је победио свог сународника Карлоса Моју са 3:0, по сетовима 6:4, 6:3 и 6:0. У дуелима са Надалом, другим на АТП листи, Ђоковић има негативан скор од 1:3.

Ток меча

Данашњи четвртфинални меч почео је брејком Андреева. Српски тенисер је спасао две брејк лопте, али је направио дуплу сервис грешку на трећој шанси за руског играча. Међутим, већ у другом гему Ђоковић је такође направио брејк и тако изједначио.

Изједначено је било до 3:3, али је потом Ђоковић направио серију од пет освојених гемова, чиме је добро први сет са 6:3, а у другом повео са 2:0. Ту предност Ђоковић је љубоморно чувао, а у деветом гему направио је још један брејк за тријумф од 6:3 и у другом сету.

Као што је средином првог сета започео серију од пет освојених гемова, која се протегла на други сет, тако је и у другом сету од осмог гема започео истоветну серију, која се протегла на трећи сет.

У трећем сету, Ђоковић је дошао до 3:0, уз значајан отпор Андреева. После тога је допустио Андееву да када сервира осваја гемове, али није му пружио шансу да узврати брејком. Тако је и трећи сет завршен истим резултатом као и претходна два, са 6:3.

Нових 450 бодова

Млади српски тенисер у дуелима са Андреевим сада води са 2:0. Први пут га је победио раније ове године на турниру у португалском Есторилу, где је славио са 2:1. Андреев је тренутно 125. на АТП листи, али та позиција је тако ниска зато што је дуго одсуствовао са терена после операције колена. Он у каријери има три освојена турнира, а пре паузе био је 24. на АТП листи.

Победом у четвртфиналу Ђоковић је обезбедио награду од 250.000 евра, као и 450 бодова за АТП листу. То ће му донети помак за два места, на четврту позицију светске листе, што ће бити његов најбољи пласман у каријери.

Могуће је и да Ђоковић буде и трећи играч света, ако претекне и Руса Николаја Давиденка, који тренутно има 30 бодова више, а такође се пласирао у полуфинале Ролан Гароса. За такав напредак Ђоковићу је потребно да оде корак даље од Давиденка

Боже правде

Боже правде, ти што спасе, Од пропасти до сад нас,
Чуј и од сад наше гласе, И од сад нам буди спас!

Моћном руком, води, брани Будућности српске брод,
Боже, спаси, Боже храни Српског Краља, српски род!

Сложи српску браћу драгу На свак' дичан, славан рад:
Слога биће пораз врагу, А најјачи српству град!

Нек на српства блиста грани Братске слоге златан плод.
Боже, спаси, Боже храни, Српског Краља, српски род!

Нек на српско ведро чело твог не падне гњева гром,
Благослови Србу село, Поље, њиву, град и дом!

Кад наступе борбе дани, К победи му води ход,
Боже, спаси, Боже храни, Српског Краља, српски род!

Из мрачнога сину гроба, Српске круне нови сјај,
Настало је ново доба, Нову срећу, Боже, дај!

Краљевину српску брани, Петвековне борбе плод,
Српског Краља, Боже, храни, Моли ти се српски род!

Стихови: Јован Ђорђевић
Музика: Даворин Јенко
Хорска обрада: В. Илић

........ ............. :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back