Temperament i sex

Malo ozbiljnija tema. Pre nego uđemo u razgovore (ko želi naravno), da podsetim na onu osnovnu klasifikacionu šemu temperamenata na sangvinični, kolerični, flegmatični i melanholični, prema fundamentalnim reakcijama (videti sliku dole). Sangvinični - reaguje brzo i u manjem intenzitetu, kolerici - reaguju brzo i intenzivno, flegmatici - spor i slab, melanholici - spor i jak tenperament. Mislim ima i savremenijih podela, ali ovo je najlakše.

Da li ste mooooožda (neko od vas) primetili kako temperament utiče na slaganja koja ste imali sa partnerima u sexu? npr, ako ste flegmatik da li vam je bilo dobro sa nekim ko je kolerik, ako ste spori sa nekim ko je brz, ili ako sve radite brzo da li ste uspeli imati dobar sex sa nekim usporenim tipom i slično... Znam da je ovo sve onako na dugačkom štapu, ali me zanimaju dosadašnja iskustva :flert:. Možda bi ovo bilo i za forum Psihologija, ali je ovde ključno sex, sexualni doživljaj. A može i šire - odnos sa partnerom.

Ima li ono da se tu ipak slični međusobno najbolje kapiraju i prijaju? Ili ... naprotiv.

Meni se čini da sam se najbolje slagala i da me privlače muškarci sa vrlo sličnim temperamentom .. ali o tome ću kasnije.

Pogledajte prilog 1175222
po ovoj podeli sam ekstrovert po svemu sudeći kolerik.
moj partner je introvert - flegmatičan...
različiti temperamenti nisu kod nas imali uticaj na sex i bliskost.
Ako je neko flegmatičan karakter i ne možeš ga lako izbaciti iz takta ne znači da je šahista u saobraćaju, ostvarenju poslovnih ambicija ili sexu...
možda mu samo treba jači podsticaj za aktivnosti, ali ako uoči svrhu, ako nađe smisao u nekoj akciji nisam primetila da flegmatičan karakter ostaje takav beživotan i u daljem toku
s druge strane kolerika koji uleće energično u sve akcije bez prethodnog promišljanja flegmatičan tip niveliše tako da je kombinacija zapravo sjajna
meni se čini da isti karakteri mogu veoma brzo da izgustiraju jedno drugo jer nema ničeg novog što bi moglo da stigne od partnera za razmenu osim onog što već posedujemo.
ali tako je u mom slučaju za ostale ne znam.....

Pa uživaj u kafani 😁
Na svim testovima koje sam radila kod mene ide ovaj redosled u procentima od većeg ka manjem: prvo flegmatik, pa melanholik, kolerik, pa sangvinik... na žalost, nisam neka pričalica uživo :)
Ali ako si melanholik, tu smo negde hehe
Nisam sam se vratio iz kafane, ali da ti odgovorim :) :
Ja jesam melanchoilik, ali me, upravo, privlače supronosti. ( možda me I ne privlače, ali se varnica desi upravo tu, dok smo asihorni: ona bocka - a ja sam stativa... :)).
Na sve to sam - i introvetni bik...
I kada se sretnem sa nekim sličnim, ko bi mi možda, i više prijao - mimoiđemo se

taj koji bezi od zena hahaha...necu da lajem... nema te zene ma kako bila namazana da parira u bilo cemu muskarcu koji je namazan...

moras da vidis aure
na svakoj zeni ima nevidljivi beleg muskarca koji ce je imati ili koji ju je imao
to je poznato... zaebeno samo ako naletis na neku koja je ispecatirana kao pasos svetskog putnika :rotf:
To ne moras auru da gleda, samo propratis da li ima uzrecicu: Sto, sta fali.

Nisam sam se vratio iz kafane, ali da ti odgovorim :) :
Ja jesam melanchoilik, ali me, upravo, privlače supronosti. ( možda me I ne privlače, ali se varnica desi upravo tu, dok smo asihorni: ona bocka - a ja sam stativa... :)).
Na sve to sam - i introvetni bik...
I kada se sretnem sa nekim sličnim, ko bi mi možda, i više prijao - mimoiđemo se
Odlučne žene - koje žele (da budu jeb. Ene). :)

Malo ozbiljnija tema. Pre nego uđemo u razgovore (ko želi naravno), da podsetim na onu osnovnu klasifikacionu šemu temperamenata na sangvinični, kolerični, flegmatični i melanholični, prema fundamentalnim reakcijama (videti sliku dole). Sangvinični - reaguje brzo i u manjem intenzitetu, kolerici - reaguju brzo i intenzivno, flegmatici - spor i slab, melanholici - spor i jak tenperament. Mislim ima i savremenijih podela, ali ovo je najlakše.

Da li ste mooooožda (neko od vas) primetili kako temperament utiče na slaganja koja ste imali sa partnerima u sexu? npr, ako ste flegmatik da li vam je bilo dobro sa nekim ko je kolerik, ako ste spori sa nekim ko je brz, ili ako sve radite brzo da li ste uspeli imati dobar sex sa nekim usporenim tipom i slično... Znam da je ovo sve onako na dugačkom štapu, ali me zanimaju dosadašnja iskustva :flert:. Možda bi ovo bilo i za forum Psihologija, ali je ovde ključno sex, sexualni doživljaj. A može i šire - odnos sa partnerom.

Ima li ono da se tu ipak slični međusobno najbolje kapiraju i prijaju? Ili ... naprotiv.

Meni se čini da sam se najbolje slagala i da me privlače muškarci sa vrlo sličnim temperamentom .. ali o tome ću kasnije.

Pogledajte prilog 1175222

Nije temperament jednako manifestovan u nekom usputnom seksu i u seksu dvoje osoba koje se vole.
Kod ovih usputnih svako tera svoje pa šta ispadne dobro je ispalo. Ionako se možda više neće ni naći.

Kod ovih koji se vole temperamenti se prilagođavaju jedan drugom, jer paze jedno na drugo.
Ljubav je čudo, spaja nespojivo, kad se dvoje slože tad vatra sa ledom može.

Jagnje postaje vuk a vuk umiljati ćuko. Ne samo za vreme seksa. :)

Nije temperament jednako manifestovan u nekom usputnom seksu i u seksu dvoje osoba koje se vole.
Kod ovih usputnih svako tera svoje pa šta ispadne dobro je ispalo. Ionako se možda više neće ni naći.

Kod ovih koji se vole temperamenti se prilagođavaju jedan drugom, jer paze jedno na drugo.
Uzgred, baš zbog toga što sa bliskom osobom možeš biti to što jesi, osećaš se prihvaćeno i opušteno, sex u usputnom sexu je baš tako kao što kažeš, više zavisan od spoljašnjih okolnosti. Ne može se na njega uticati. Da, svako tera svoje pa šta ispadne. Niti se ljudi znaju. Jeste zanimljiv adrenalin, ali neuporedivo je sexati se sa osobom sa kojom si već usklađen u odnosu na osobu sa kojom si prvi, drugi put. Zato me i čudi otkud postoje ljudi koji samo jednom, dvaput budu sa nekim i čak i ako je dobro, idu dalje.. Gde idu dalje? Ako je dobro. Ne razumem.

Uzgred, baš zbog toga što sa bliskom osobom možeš biti to što jesi, osećaš se prihvaćeno i opušteno, sex u usputnom sexu je baš tako kao što kažeš, više zavisan od spoljašnjih okolnosti. Ne može se na njega uticati. Što kažeš svako tera svoje pa šta ispadne. Niti se ljudi znaju. Jeste zanimljiv adrenalin, ali neuporedivo je iebati se sa osobom sa kojom si već usklađen u odnosu na osobu sa kojom si prvi, drugi put. Zato me i čudi otkud postoje ljudi koji samo jednom, dvaput budu sa nekim i čak i ako je dobro, idu dalje.. Gde idu dalje? Ako je dobro. Ne razumem.
Šta?
Ako ti prija prva čašica rakije - da li ćeš popiti drugu?
Da li ti možeš da udičrš da sledeća čašica bude volja od prve?
Biće, ali samo ako to tebe radi... :D

Jedan čovek mi reče, ne prestaje da se palim na dupe svoje žene, udarim kad god mogu, ubacim kad mogu, uvek je za mene mokra i podatna.. I posle toliko god. Šta to ima veze sa neizvesnošću..

Ljudi se razlikuju. Ali neki su izvadili dobitnu kombinaciju

Back