Tema za korisnike koji imaju zaražen računar

• Začetnik teme Začetnik teme clan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
HYPE

Preuzmi program DDS na desktop http://download.bleepingcomputer.com/sUBs/dds.scr
Dvoklikom pokreni DDS
Sacekaj malo, izbacice ti dva loga
Kopiraj mi log DDS.txt na http://pastebin.com/

Klikni Submit pa kopiraj link sa izvestajem u poruci

Update: Danas sam reinstalirao windows, i ubacio mp4, i opet se pojavio isti problem. Cini se da je problem u mp4 jer i juce kad se prvi put sve s***alo pre toga je mp4 ubacivan. Dakle opet ne mogu da pokrenem task menadzer. Instalirao sam Malwarebytes, i nasao je trojan backdoor, hijack task manager, hijack regedit, i disabled security center. Ja to uklonim, i kaze da treba restart da bi se sve uklonilo, i ja restart ali opet isti problem, ne radi task menadzer, opet MB nadje iste zarazene fajlove...

Sad cu ti dati ovaj izvestaj pa reci sta da radim :(

Imas Sality virus,

Da ne bi gubio vreme formatiraj C i instaliraj windows. Nemoj da otvaras druge particije, sve su zarazene.
Prezmi sa drugarovog racunara Avast instaliraj ga i pokreni boot scan, sve sto nadje brisi.
Kad to odradis onda instaliraj drajvere koje ces skinuti sa neta ili ako imas cd.
Ili ako imas drajvere na cd instaliraj samo lan drajver i Avast skini na desktop.

Ako nesto nije jasno pitaj.

Imas Sality virus,

Da ne bi gubio vreme formatiraj C i instaliraj windows. Nemoj da otvaras druge particije, sve su zarazene.

Jel mogu samo formatirati ceo hard i onda instalirati windows, i ovako na D nemam nista bitno?

Instaliraj MCShield http://amf.mycity.rs/programs/mc/mcshield/
Posle ciscenja racunara, on ce ocistiti sve memoriske uredjaje kad ih prikljucis na komp.

Mislis posle reinstalacije?

Prezmi sa drugarovog racunara Avast instaliraj ga i pokreni boot scan, sve sto nadje brisi.

Cak i posle formatiranja i instaliranja windowsa virus ostaje u boot-u?

EDIT:

Jos nesto, jel dovoljan ovaj free avast ili da trazim onaj internet security pro ili kako vec?

Poslednja izmena:
Jel mogu samo formatirati ceo hard i onda instalirati windows, i ovako na D nemam nista bitno?

EDIT:

Jos nesto, jel dovoljan ovaj free avast ili da trazim onaj internet security pro ili kako vec?

Ne moras reinstalirati windows,moze se resiti i bez toga...
Jeste zaj****a infekcija ali moze da se resi mozda i ovako,nije 100%,ali...
Probaj sa ovim specijalnim alatom za sality malware da procesljas sistem:
http://support.kaspersky.com/viruses/solutions?print=true&qid=208279889

Ne ostaje u bootu, to je fajl infektor, inficira samo fajlove. Mozes obrisati obe particije u toku instalacije i napraviti nove, Zatim formatiras C i podignes sistem, a iz Windowsa formatiras D.
U tom slucaju nema potrebe za skeniranjem ali obavezno instaliraj MCShield jer su ti memoriske kartice zarazene. On ce automatski ocistiti crva sa mp4 kad ga budes prikljucio.

Sve ostalo je gubljenje vremena kao sto sam ti napisao i na kraju se opet vracas na format. Pitanje je i koliko ti je sistem ostecen i da li ces posle skeniranja od nekoliko sati moci uopste da podignes sistem. On se zavuce i u System restore.

Da ti pojasnim jos jednom, ti si formatitaro sistem, ali su ti ostale zarazene i druge particije. Klikom na neku od njh virus se ponovo aktivirao, takodje kad si prikljucio mp4 prebacio se sa njega.
Znaci posle instalacije windowsa instaliraj antivirus i MCShield i miran si. Ako imas drajvere na CD-u instaliraj slobodno sa njega, oni su cisti, ako nemas, skini sa sajta.
Sality nema veze sa boot sektorom.

Instaliraj MCShield http://amf.mycity.rs/programs/mc/mcshield/
Posle ciscenja racunara, on ce ocistiti sve memoriske uredjaje kad ih prikljucis na komp.

Da.

Poslednja izmena:
Ne moras reinstalirati windows,moze se resiti i bez toga...
Jeste zaj****a infekcija ali moze da se resi mozda i ovako,nije 100%,ali...
Probaj sa ovim specijalnim alatom za sality malware da procesljas sistem:
http://support.kaspersky.com/viruses/solutions?print=true&qid=208279889

E te sajtove od kasperskog ne otvara... ne znam da li je i kod ostalih takav problem, vec sam probao i samo stoji blank page i ucitava se zauvek. Opusteno, kao sto rekoh juce sam vec bio formatirao sve tako da me danas nista ne kosta ponovo. Hvala u svakom slucaju :ok:

Ne ostaje u bootu, to je fajl infektor, inficira samo fajlove. Mozes obrisati obe particije u toku instalacije i napraviti nove, Zatim formatiras C i podignes sistem, a iz Windowsa formatiras D.
U tom slucaju nema potrebe za skeniranjem ali obavezno instaliraj MCShield jer su ti memoriske kartice zarazene. On ce automatski ocistiti crva sa mp4 kad ga budes prikljucio.

Sve ostalo je gubljenje vremena kao sto sam ti napisao i na kraju se opet vracas na format. Pitanje je i koliko ti je sistem ostecen i da li ces posle skeniranja od nekoliko sati moci uopste da podignes sistem. On se zavuce i u System restore.

Da ti pojasnim jos jednom, ti si formatitaro sistem, ali su ti ostale zarazene i druge particije. Klikom na neku od njh virus se ponovo aktivirao, takodje kad si prikljucio mp4 prebacio se sa njega.
Znaci posle instalacije windowsa instaliraj antivirus i MCShield i miran si. Ako imas drajvere na CD-u instaliraj slobodno sa njega, oni su cisti, ako nemas, skini sa sajta.
Sality nema veze sa boot sektorom.

Zahvaljujem.

Ovo mi se javlja po treći put otkako sam pre cca sat vremena uključila komp.

avast-4-1.jpg

kad kliknem na delete onda izađe ovo

avast-3-1.jpg

i dam mu da odradi taj boot scan. restartuje se i posle 10-ak minuta isto

Našla sam ovo

Rootkit je kolekcija programa koje haker koristi kako bi izbegao otkrivanje tokom pokušaja neovlašćenog pristupa kompjuteru. To se može ostvariti ili zamenom sistemskih fajlova ili biblioteka podataka, ili instalacijom kernel modula. Haker instalira rootkit posle ostvarivanja korisničkog pristupa sistemu: obično se to postiže krakovanjem šifre ili iskorišćavanjem ranjivosti. Potom se to koristi za prikupljanje drugih korisnikovih identifikacionih podataka sve dok se haker ne domogne root-a, ili administratorskog pristupa sistemu.

Pojam 'rootkit' potiče iz sveta Unix-a, iako se od tada primenjuje na tehnike koje koriste autori Trojanaca baziranih na Windows-u kako bi prikrili svoje aktivnosti. Rootkit-ovi se sve češće koriste kao način prikrivanja aktivnosti Trojanaca, što je olakšano činjenicom da se veliki broj korisnika Windows-a loguje sa administratorskim pravima.

Sinoć sam preko torrent-a skidala neke programe, ali ništa se nije pojavljivalo iako je od downl. dok nisam isključila komp. prošlo više od 2 sata.
Tek danas.
Dal' to možda može da bude odatle?

Našla sam ovo

Sinoć sam preko torrent-a skidala neke programe, ali ništa se nije pojavljivalo iako je od downl. dok nisam isključila komp. prošlo više od 2 sata.
Tek danas.
Dal' to možda može da bude odatle?

Skeniraj sistem ovim:
http://support.kaspersky.com/faq/?qid=208283363
Skini tdsskiller.rar i izvadi iz arhive tdss killer.exe,pokreni ga i odradi sken,ako je windows Xp samo odradi sken,ako je Win7 idi desni klik na tdsskiller.exe,i na run as administrator i odradi sken,kada se zavrsi sken idi na CURE ako pronadje infected objects i restartuj sistem ;)
Kada restartujes sistem idi u C i nacices dole tdsskiller log fajl,kopiraj mi text iz tog fajla ovde...
BY THE WAY,malo sam googlovao ovaj sfloppy.sys i kazu da je to verovatbo avastov fajle positive,tako da ce biti ispravljeno u nekom sledecem update-u,mada za svaki slucaj skeniraj ti sistem tdsskiller-om za svaki slucaj...

Poslednja izmena:
Elem. Nisam mogla danas da se javim, morala sam na pos'o.
Posle toga pokrenula sam avastu full scan i MB quick scan.
MB je naš'o jedan inf.obj. i obrisano je.
Kad je avast završio takođe ja našo samo jedan ali nisam mogla da kliknem apply i obrišem ga u glavnom prozoru jer je odmah iskočio i mali prozorčić i krenuo opet boot-time scan.

avast-5-1.jpg

Tamo je "naš'o" ovo

Picture522-1.jpg

kad je završio samo sam ga ugasila, jer sam morala da krenem.
Evo dođoh, za sad se ništa nije pojavljivalo ponovo, pa reko' samo da vas pozdravim

Kupio sam usb od 8gb i na njega nabacio samo muziku za radio za kola....to je trajalo danima dok sam napravio sebi liste i foldere....i kazem sebi koristicu ga samo za to i nista drugo....kad ono prc, bila frka nabacim neki word dokument da odstampam i odem u neku skrnavu fotokopirnicu gde su izgleda bili puni virusa i kad sam ubacio usb kod kuce u laptop avast mi obrise sve sa usb....poludeo sam........odnosno nije obrisao,kad ubacim u radio usb on ga ucita i pusta muziku...ali u koji god komp ga ubacim on kao da je prazan.... moze li to nekako da se resi?

Kupio sam usb od 8gb i na njega nabacio samo muziku za radio za kola....to je trajalo danima dok sam napravio sebi liste i foldere....i kazem sebi koristicu ga samo za to i nista drugo....kad ono prc, bila frka nabacim neki word dokument da odstampam i odem u neku skrnavu fotokopirnicu gde su izgleda bili puni virusa i kad sam ubacio usb kod kuce u laptop avast mi obrise sve sa usb....poludeo sam........odnosno nije obrisao,kad ubacim u radio usb on ga ucita i pusta muziku...ali u koji god komp ga ubacim on kao da je prazan.... moze li to nekako da se resi?

Formatiraj ga i nabaci ponovo muziku....

Nemoj da formatiras,muzika i fajlovi nisu izbrisani nego skriveni,idi u folder options i idi show hidden files and folders i instaliraj mcshield antimalware i ubaci flesku da je automatski skenira...

Nemoj da formatiras,muzika i fajlovi nisu izbrisani nego skriveni,idi u folder options i idi show hidden files and folders i instaliraj mcshield antimalware i ubaci flesku da je automatski skenira...

i kad je ukljuceno show hidden files i dalje se ne vide.......... mislim da sam ga vec skenirao preko toga (preko neka tri sam skenirao ) i nista....aj probacu opet...

i kad je ukljuceno show hidden files i dalje se ne vide.......... mislim da sam ga vec skenirao preko toga (preko neka tri sam skenirao ) i nista....aj probacu opet...

Takodje ispod show hidden files and folders ima opcija hide extensions for known file types i ima opcija u mcshield-u "unhide files and folders from removable drives",ako se i tada ne vide onda je fleska stvarno prazna.
i idi na flesku na properties i pogledaj prazan i zauzet prostor...

Takodje ispod show hidden files and folders ima opcija hide extensions for known file types i ima opcija u mcshield-u "unhide files and folders from removable drives",ako se i tada ne vide onda je fleska stvarno prazna.
i idi na flesku na properties i pogledaj prazan i zauzet prostor...

Sve sam to sad uradio i dalje se ne vide....a nije prazna sigurno...kada je ubacim u radio od kola idu pesme, i dalje je zauzet prostor na njoj....i kada sam radio sken sa avastom sve je listao pesmu po pesmu i nista nije nasao.....

Dobar dan :rumenko:

Danas kad sam uključila komp. prvo mi odma po dizanju sistema iskočilo ovo

avast1-1.jpg

Onda sam naravno kad sam dobila ovu ponudu kliknula YES

avast2-1.jpg

Onda je krenulo i evo šta se pojavljvalo...
Picture076-1.jpg

Picture079-1.jpg

Picture084-1.jpg

Ja sam posle svake liste sa greškama i zarazama kliktala na delete (molim vas da mi kažete jel i ubuduće da brišem ili da ipak idem na repair opciju)

I sad naravno mlwb "ne radi"

mlwb-1.jpg

Šta da radim? Jel da ga deinstaliram pa obrišema a onda skinem ponovo i instaliram?
:hvala:

Back