Telenor internet

Preporuka kako da ostvarite veće brzine i najbolji kvalitet Telenor Internet konekcije:

http://www.telenor.rs/?section=private&page=6675
http://www.telenor.rs/?section=private&page=6531

Od momenta sklapanju ugovora za Telenor Internet imate na raspolaganju 3 dana da testirate brzinu i kvalitet signala na Vašoj lokaciji. Ukoliko vam ovo rešenje iz bilo kog razloga ne odgovara, potrebno je da vratite opremu (modem, PCMICIA karticu ili slicno) u tom roku (najkasnije 3 dana od potpisivanja ugovora), i novac ce Vam biti vraćen.

Ako ide preko gprs-a ima da se otelis gori od dial-upa 10 x isprobo na svojoj kozi. Zvao ih i pitao zasto nije dostupna edge konekcija, kad nema 3g. Kao trt mrt neki kvar ce srede. Ak ne srede sredicu ja modem macolom, i dacu im 6000 din necu da zalim... SA edge konekcijom bi preziveo nekih 4 do 6 meseci dok ne pokriju 3g signalom (neka njihova predvidanja)...

Ja imam telenor internet i super mi je :super:
Platila sam ga samo 500 din stim da se placa svaki mesec po 1000 din :)
Pa vi odlucite sta ce te.telenor internet je brz samo sto mu ponekad pada signal tako da je meni telenor mnogo bolji :)
Pa vi odlucite :))))

Poslednja izmena:
Imam Kablovski net odkako znam za internet i nesto se nebunim. Ovi telenor lopovi mamu im .... em je los protok i cim padne kisa poz od neta a tek sada kada je zima... Uzmi ADSL ili kablovski i tvoji net problemi su reseni:mrgreen:

Imam Kablovski net odkako znam za internet i nesto se nebunim. Ovi telenor lopovi mamu im .... em je los protok i cim padne kisa poz od neta a tek sada kada je zima... Uzmi ADSL ili kablovski i tvoji net problemi su reseni:mrgreen:

Imas kablovski od kad znas za sebe, kazes telenor prsne kad padne kisa... Ae manite ljudi zaebancije ako nemate sta pametno da napisete... BOlje cutati neg lupati gluposti...

Juce sam instalirao telenor internet, i za sve zainteresovane veza je ocajna. Download je bio u proseku oko 33 kb/s. Ali veza se stalno prekida. Maksimum je bio 90 kb/s , ali na par sekundi.

Pozdrav. Evo i mojih iskustava sa Telenor Internetom.

Pre više od 3 nedelje sam uzeo prepaid paket sa 3GB i sve je bilo u redu jedno 20 dana, skype radi bez problema čak i video pozivi, brzina u proseku 10 puta jača od dial-up, a nekad i do 2,5 Mb/s, na surfovanje ne troši puno, milina uzevši u obzir da ne mogu imati adsl i kablovski ko zna još koliko. Merač protoka je solidno sve izmerio uz manja odstupanja zbog zaokruživanja. Bio sam prezadovoljan. :cool: A onda...

E, pre 3 dana sranje, veza se smanjila na mizernu brzinu od pola dial-up veze, bez ikakvog diranja, promene lokacije i sl. Program prikazuje da se spaja na istu brzu wcdma vezu i da je sve uredu, ali veza jadna i očajna sporija od dial-up i pride užas nestabilna. :( Posle 3 dana frustracija i nerviranja jednostavno sam prešao na dial-up koji je kod mene zbog nekog prokletog uređaja na liniji brzine 2,8KB/s ali čak i takav je bolji od ovoga.

Sumnjam da ima neke veze sa kišom, ali baš se podudara sa ovim skorašnjim provalama oblaka nad Srbijom. Ako neko zna o čemu se radi neka slobodno napiše jer zasad nema nekih konkretnih informacija o ovome.

Što se mene tiče stanje sa Telenor Internetom je sve gore kako vreme prolazi, koliko vidim mnogi se žale, brzina mi je veći deo dana manja od najgoreg dial-upa i to kada uopšte radi.

Po nekim informacijama su preopteretili bazne stanice naglim porastom broja korisnika zbog agresivne medijske kampanje i nezvanično navodno stanje treba da se popravi 1.12.2009., ali ne nadam se baš, poučen iskustvom življenja u Srbiji. :dash:

Neverovatno je koliko mnogo ljudi u Beogradu nema mogućnosti za ADSL, da ne govorim o čitavoj Srbiji, što zbog loše infrastrukture, raznih pcm uređaja i čega sve ne. Sve se svodi na jedno; dok god postoji monopol Telekoma Srbija ne može se očekivati da će stvari krenuti nabolje još dugo. Zato je tako mnogo ljudi prisiljeno da se cima sa raznim preskupim i nekvalitetnim ponudama mobilnog interneta.

Što se mene tiče stanje sa Telenor Internetom je sve gore kako vreme prolazi, koliko vidim mnogi se žale, brzina mi je veći deo dana manja od najgoreg dial-upa i to kada uopšte radi.

Po nekim informacijama su preopteretili bazne stanice naglim porastom broja korisnika zbog agresivne medijske kampanje i nezvanično navodno stanje treba da se popravi 1.12.2009., ali ne nadam se baš, poučen iskustvom življenja u Srbiji. :dash:

Neverovatno je koliko mnogo ljudi u Beogradu nema mogućnosti za ADSL, da ne govorim o čitavoj Srbiji, što zbog loše infrastrukture, raznih pcm uređaja i čega sve ne. Sve se svodi na jedno; dok god postoji monopol Telekoma Srbija ne može se očekivati da će stvari krenuti nabolje još dugo. Zato je tako mnogo ljudi prisiljeno da se cima sa raznim preskupim i nekvalitetnim ponudama mobilnog interneta.

Samo da ti kazem da sam ga ja probao pre oko godinu dana, kada se pojavio... Tada im nisu bile opterecene bazne stanice, a bio je skoro neupotrebljiv... I nakon raskida ugovora, naredna tri meseca mi je stizao racun... Sa njima vise nikad nista... Daleko im lepa kuca...

Samo da ti kazem da sam ga ja probao pre oko godinu dana, kada se pojavio... Tada im nisu bile opterecene bazne stanice, a bio je skoro neupotrebljiv... I nakon raskida ugovora, naredna tri meseca mi je stizao racun... Sa njima vise nikad nista... Daleko im lepa kuca...

Ma da, dugo ćemo mi još čekati "norveški internet" ako ikad i dočekamo. Kao i sve inostrane kompanije kad ulaze na ovakva tržišta, prilagode se njima i ponašaju prema kupcima kao smeću sa nekvalitetnim i skupim uslugama jer to mogu, a i time ostvaruju veći profit, pa zašto ne bi. :(
A neki se ponadali kad je Telenor kao zaista velika firma ušao na tržište da će se to pozitivno odraziti na korisnike i uticati značajnije na smanjenje cena i povećanje kvaliteta mobilnih usluga. Koja šarena laža!

Za*ebah se i uzeh njihov prepaid paket pre mesec dana :rtfm: i sad mi žao svakog uludo bačenog dinara, probaću da ga uvalim nekom upola cene, makar nešto da povratim.
Goodbye Telenor!

imam ga tri meseca.u selu gde živim nema mogućnosti za adsl.za dial-up me je ubijao račun za telefon.prvih 15 dana je radio solidno.posle toga mu je brzina na istom mestu varirala od katastofalno loše do solidne.tamo gde ima 3G signal je dobar.u zadnje vreme je počela da se prekida veza.a signal pun.verovatno server nije dobar.srpski sistem-monopolizam,bitno je da se uzmu pare a posle ko j..e korisnika.inače paket ista cena je sasvim dovoljan za moje potrebe.ne skidam filmove a za sve ostalo je 5GB i previše.samo kad bi se malo poboljšala pokrivenost 3Gsignalom odnosno brzina

Interesantno je u zemlji srbiji gledati reklamne kampanje recimo mts....
Tu se daje 3G modem (usb) a onda se prodaje neka data kartica koja kao omogucuje slanje sms....
E sad ja nemam neko iskustvo preterano , ali kad sam radio sa nekim 3G usb modemom, imao sam i mogucnost slanja i primanja sms, bez ikakve data kartice...

Data kartica je ustvari DATE pare kartica...

ja sam ga uzeo u petak pa mi se nije svidela brzina i pokusao da vratim ali tek u ponedeljak ali djavola proslo 3 dana sad kad slusam radio on prekida a pokazuje konekciju 3 mb .Bolje bezite od TELENORA

Back