Telenor internet

Koristim Telenorov USB par meseci i ocena je jaka cetvorka. Placam oko 1400, 1500 dinara za 5gb mesecno. Prosli mesec sam potrosio oko 3gb. Koristim ga najcesce kad adsl zeza, kad nisam kod kuce ili kad mi se ne sedi za desktop racunarom, pa se udobno zavalim... Jedan dan sam ga bas forsirao i potrosio sam oko 140 mb (ako imam 5 gb mesecno, onda u proseku mogu da trosim oko 170 mb dnevno).

Kako sam cuo, Telenorov internet slabije radi tamo gde nema 3G mreze. Ili imam srece ili nisam naleteo jos na takav kraj gde neme 3G mreze, uglavnom sa ovim njihovim USB imam pouzdan internet gde god da krenem.

Probao sam i ono Telekomovo djubre. Bukvalno, ne moze jedan email da otvori koliko lose radi.

Koristim Telenorov USB par meseci i ocena je jaka cetvorka. Placam oko 1400, 1500 dinara za 5gb mesecno. Prosli mesec sam potrosio oko 3gb. Koristim ga najcesce kad adsl zeza, kad nisam kod kuce ili kad mi se ne sedi za desktop racunarom, pa se udobno zavalim... Jedan dan sam ga bas forsirao i potrosio sam oko 140 mb (ako imam 5 gb mesecno, onda u proseku mogu da trosim oko 170 mb dnevno).

Kako sam cuo, Telenorov internet slabije radi tamo gde nema 3G mreze. Ili imam srece ili nisam naleteo jos na takav kraj gde neme 3G mreze, uglavnom sa ovim njihovim USB imam pouzdan internet gde god da krenem.

Probao sam i ono Telekomovo djubre. Bukvalno, ne moze jedan email da otvori koliko lose radi.

Ja sam imao Telekomov ADSL, presao na kablovski Radijus Vektor i pokajao se. Veoma retko se desavalo da ADSL ne radi(mozda jednom mesecno u proseku). Telenorov internet sam probao juce na njihom prodajnom mestu u Delta City-ju. On se moze koristiti za surf i to tamo gde ima 3G mreza, tako da mi nije jasno kako si ti imao takva iskustva ... Da li si sam povezivao adsl modem? Moguce je da si lose povezao pa si dobijao diskonekciju kad god bi te neko zvao na fiksni ili ako bi neko zvao sa tvog telefona.

Izlgeda da se nisam dovoljno precizno izrazio. Pod "Telekomovo djubre" podrazumevam njihov internet preko USB uredjaja. Onaj sto se mnogo reklamira preko TV i to reklamiraju neku ludacku brzinu od 7.4 ili tako nesto... Sa tim njihovim uredjajem nisam uspeo da postignem ni brzinu i kvalitet starog, dobrog dial-up..

Telenorov internet mi radi jako dobro. Imam ga od letos i nije me jos ni jednom izneverio. Potpuno sam zadovoljan njime.

Jeste nesto vece... i sto se cene tice. :) Nisam stipsa kada su racunari u pitanju, ali pre bih gledao u netmeter svakih par minuta nego im dao te pare za 15-30GB (ako se dobro secam oko 4 soma ili vise... tako nesto)

E pa dobro onda... nije tako strasno kao sto sam mislio. Ali ipak platiti gigabajte.. ta varijanta bi trebala da nestaje kao i ona sa impulsima sto umire, a ne da se javljaju novi nezasiti lopovi.
A tu je i ugovor na 12 ili 24 meseca - free oprema, a bez ugovora oprema se placa.

Kad sam kod toga, znas li mozda koje su stavke ugovora osim 12/24 meseca, sta se desava u slucaju raskida i pod kojim uslovima se moze raskinuti?

E pa dobro onda... nije tako strasno kao sto sam mislio. Ali ipak platiti gigabajte.. ta varijanta bi trebala da nestaje kao i ona sa impulsima sto umire, a ne da se javljaju novi nezasiti lopovi.
A tu je i ugovor na 12 ili 24 meseca - free oprema, a bez ugovora oprema se placa.

Kad sam kod toga, znas li mozda koje su stavke ugovora osim 12/24 meseca, sta se desava u slucaju raskida i pod kojim uslovima se moze raskinuti?

Na zalost, ja trenutno nisam u Srbiji pa se i sam raspitujem oko toga... Trebalo bi ovih dana da imam neke informacije... Zato sam i otvorio posebnu temu za mts internet...

Znam samo da je pored 12 i 24 meseca, moguce uzeti ovaj paket i bez ugovora, ali se oprema placa tri i nesto hiljade dinara... Takodje je moguca i prepaid varijanta...

Treba imati na umu da je ovo prvenstveno za laptopove i za potrebe ljudi koji su cesto u pokretu a potreban im je pristup internetu... Kao kucna varijanta se isplati jedino ako nemas drugog izbora ili ako nisi zahtevan korisnik interneta... Za surf ovi paketi od 15 i 30 GB su sasvim dovoljni...

Znam samo da se sa ugovorom od 24 meseca dobijaju prva tri meseca gratis plus oprema gratis (odnosno za 1 dinar), a za 12 meseci, pored opreme dobija se prvi mesec gratis...

Moj ortak je je koristio telenor internet i kaze da je totalni bullshit u pocetku nije ukapirao da saobracaj nije neogranicen pa mu je stigao racun od nekoliko hiljada a i pored toga generalno nije zadovoljan pa je presao na kablovski...
Btw imam neke druge ortake koji koriste telekom adsl i poprilicno su zadovoljni pa me interesuju vasa iskustva i valja li se prebaciti sa sezampro-a na telekom? :think:
Pozdrav!

Smatram da se ove ponude ne mogu direktno porediti iz sledećih razloga:

1. Navedeni paket se odnosi na odredjenu grupu korisnika (studente), dok se Telenorovi paketi usmeravaju na sve grupe stanovnista. Napravimo poredjenje sa ekvivalentnim paketima operatera.

2. Telenorov paket "Ista cena" koji trenutno pruža 5 GB interneta po fiksnoj ceni od 1480 dinara sa porezima je hibridni paket na kom račun nikada ne može biti veći od ovog iznosa, već se isključivo može dopuniti pre paid dopunama ukoliko korisnik ima veće potrebe za Internet saobraćajem, što je suprotno od koncepta paketa sa kim se vrši poredjenje, u kome nakon prekoračenja besplatne kvote račun raste.

3. Ugovorna obaveza je samo 6 meseci, sa rokom testiranja od 3 dana u kom je moguće vratiti opremu uz otkazivanje ugovora, bez dodatnih troškova ili penala, što u navednom konkurentnom paketu ne postoji.

Poslednja izmena:

1. Navedeni paket se odnosi na odredjenu grupu korisnika (studente), dok se Telenorovi paketi usmeravaju na sve grupe stanovnista. Napravimo poredjenje sa ekvivalentnim paketima operatera.

2. Telenorov paket "Ista cena" koji trenutno pruža 5 GB interneta po fiksnoj ceni od 1480 dinara sa porezima je hibridni paket na kom račun nikada ne može biti veći od ovog iznosa, već se isključivo može dopuniti pre paid dopunama ukoliko korisnik ima veće potrebe za Internet saobraćajem, što je suprotno od koncepta paketa sa kim se vrši poredjenje, u kome nakon prekoračenja besplatne kvote račun raste.

3. Ugovorna obaveza je samo 6 meseci, sa rokom testiranja od 3 dana u kom je moguće vratiti opremu uz otkazivanje ugovora, bez dodatnih troškova ili penala, što u navednom konkurentnom paketu ne postoji.

Mozes ti braniti telenor koliko hoces,ali internet im je sranje zivo.
Uzeo sam da bi imao internet kada sam u vikendici. Tamo nema 3g,da otvoris bilo sta tesko. Ako skidas brzina je 2-3-4 kbs. Katastroda. Modem je od cekica spasilo samo sto MSN radi kako tako,naravno bez videa i sl. Samo kucanje.

U gradu mi radi bolje na 3G,ali je skidanje i dalje oko 40 kbs.

Nije ni telekom mnogo bolji,ali je bolji.

Ne branim ja ni jedne ni druge... Telenor sam probao i jako sam nezadovoljan... mts imam namere da probam ovih dana... Naravno da nisam poredio ekvivalentne pakete, ali vecina njih i koji nisu studenti mogu da nadju nekog studenta da im uzme taj paket... A, priznaces, 30 GB je ipak nesto...

U tom slučaju zamolio bih Vas, i svakoga ko ima problema sa Telenor Internetom i generalno sa uslugama Telenora, da uputite reklamaciju sa: http://www.telenor.rs/?section=about&page=5844 kako bi Telenor bio u prilici da adekvatno reaguje na probleme na lokaciji na kojoj se vi nalazite.

Pozdrav.

Zvao sam ja 100 puta sta vredi. Svaki sledeci put kad pozovem dobijem odgovor pa vi ste se vec zalili, (verovatno ima identifikacija na broj nezadovoljan korisnik) znaci u fazonu ko te yebe radi kako radi i sta sad ti oces tu. Samo cekam da istekne 6 meseci da dudnem ovo usb djubre od mdoema macolom odnesem u poslovnicu i kazem ne znam sta mu je al mislim da se batali, pa me tuzite za modem, rado cu se pojaviti na sudu...

A tih dodatni 5 gigabajta bi mozda uspeo da potrosim sa ovom konekcijom za nekih 100 godina plus minus godina...

Zvao sam ja 100 puta sta vredi. Svaki sledeci put kad pozovem dobijem odgovor pa vi ste se vec zalili, (verovatno ima identifikacija na broj nezadovoljan korisnik) znaci u fazonu ko te yebe radi kako radi i sta sad ti oces tu. Samo cekam da istekne 6 meseci da dudnem ovo usb djubre od mdoema macolom odnesem u poslovnicu i kazem ne znam sta mu je al mislim da se batali, pa me tuzite za modem, rado cu se pojaviti na sudu...

A tih dodatni 5 gigabajta bi mozda uspeo da potrosim sa ovom konekcijom za nekih 100 godina plus minus godina...

Ja sam ga srecom uzeo dok je bio promotivni period... Nervirao se dve-tri nedelje i otisao u njihovu poslovnicu da im se zahvalim... I kad sam im naveo razloge zasto ga vracam, kaze meni ona sto radi, nesto tipa, nije to tacno, ne znate vi da koristiti internet... :lol:

@Red_Zmaja: Da li ste setovali modem prema uputstvima sa: http://www.telenor.rs/?section=private&page=6531 i
http://www.telenor.rs/?section=private&page=6971

Preporuka je da uputite reklamaciju sa linka datog u mom predhodnom postu ili sa Portala Moj Telenor u delu Korisnički servis - Sluzba reklamacija, i odgovarajuca služba Telenora će Vas kontaktirati. Na taj način ostavljate i neophodne informacije koje su potrebne za obradu Vašeg zahteva.

Cilj Telenora je da budete zadovoljni uslugama i u skladu sa tim bitna je povratna informacija od Vas, kako bi se na odredjenom području adekvatno odreagovalo ili eventualno napravio plan za razvoj mreže na Vašoj lokaciji.

Pozdrav.

Poslednja izmena:
@Red_Zmaja: Da li ste setovali modem prema uputstvima sa: http://www.telenor.rs/?section=private&page=6531 i
http://www.telenor.rs/?section=private&page=6971

Preporuka je da uputite reklamaciju sa linka datog u mom predhodnom postu ili sa Portala Moj Telenor u delu Korisnički servis - Sluzba reklamacija, i odgovarajuca služba Telenora će Vas kontaktirati. Na taj način ostavljate i neophodne informacije koje su potrebne za obradu Vašeg zahteva.

Cilj Telenora je da budete zadovoljni uslugama i u skladu sa tim bitna je povratna informacija od Vas, kako bi se na odredjenom području adekvatno odreagovalo ili eventualno napravio plan za razvoj mreže na Vašoj lokaciji.

Pozdrav.

Sta vredi reklamacija i setovanje kad su bazne stanice iz doba Tita ocu reci Slobe? Pojeo sam g**** jednom i nikad vise. 1500 din nije neka para, ali za ovakvu vezu je rasipanje novaca. Oko mene sve mreze osim Telenora su 3G ili EDGE jedino Telenor zapeo na GPRS-u iz doba Jure. Pa mislim da je bolje da novce koje ulazete u reklame ulozite u bazne stanice. Dobar glas ce daleko da se cuje bez reklama. Obasjace i nas valjda sunce ocekujemo taj adsl...
A evo odgovora od tog expertskog tima:

Zaista nismo u mogućnosti da obećamo bilo kakvu promenu na navedenoj teritoriji što se signala tiče i unapređenja tehnologije za prenos podataka.
Za sada je pokrivenost GPRS i EDGE signalom pristutna, a da li će i kada doći do nekog unapređenja nismo u mogućnosti da preciziramo.

A za EDGE lazu kao psi...
Kao sto rekoh po principu ko te yebe...

@ Fanatik

Ma mene uhvatise na foru kao sve ce da srede za mesec dana a ja strpljiv covek. Prodje to vreme ono isto.

Edit: Zaboravih da napisem sto se ugovora tice. Korisnik se obavezuje na mnogo stvari, a nigde ne pise u ugovoru da se Telenor obavezuje na nesto. Da li ovako poslujete i u drugim zemljama? Cisto sumnjam lincovali bi vas istog momenta.

Poslednja izmena:

Back