Tek se posle tridesete vidi kakve ste (?)

Kod zena se tek posle tridesete vidi karakter?

• Da

• Ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
treća, znaš u čemu je problem?
u tim intelektualcima koji se, ako su stručnjaci za recimo kalemljenje ili gravitaciju na uranu, osećaju pozvanim da budu stručnjaci i u svim ostalim oblastima života.
to je kao "ja sam, deco, otkrio asteroid n-562, i mogu vam reći da od vrućeg leba i lenje žene nema ničeg goreg."

Da, ljudi sebi svašta dopuštaju. Samo to je prisutno kod svih i muškaraca i žena, bilo kog nivoa obrazovanja. To je neki grozan trip. A tek što je gadan kad ima ispred imena dr ili mr ! Ma grozno je i sa onima koji imaju neostvarene ambicije, pa stalno napadaju i sve znaju. A tek što će oni imati da kažu celom svetu ponešto o vrućem lebu i lenjoj ženi.

Ja bih ovo nazvala nekom predpostavkom.
Po tome kako je doticni profesor formulisao svoj stav ispade da se svi ''pretvaramo''do tridesete,a onda valjda,se umorimo od tog foliranja i nase pravo lice izlazi na povrsinu.
Ne bih rekla da je tako.
Mozda jedino,u tridesetim godina budemo sasvim,sasvim formirani kao licnosti,iskusimo dosta stvari,budemo sasvim zreli,ucvrstimo neke svoje stavove i ostanemo do kraja zivota takvi kakvi jesmo.
Ali to je samo mozda....Ne mora tako da bude i ne verujem da je tako jer se covek uci dok je ziv.I menja se stalno.

momci pazite kad birate devojke, njihov karakter se otkriva tek od tridesete, a dotle idu na fizicki izgled. Zena koja ima lep karakter zivece lepo i skladno i posle tridesete, a ova koja ima ruzan splasnuce.
:D ima istine..treba birati,imati osećaj,instinktom ići...i gledati malo dublje
od lepe spoljašnjosti..jer dzaba sve ako se posle ta ista lepa i zgodna devojka
razgoropadi i pokaže sve svoje loše strane,da je ljubomorna,posesivna,nervozna,veštica,namćor..itd..ebeš sve onda,
a posle 30-te mnogo se toga vidi :D

Juce profa sa faxa prica o nekim ozbiljnim temam i ne znam kako, ali dobije asocijaciju da kaze sledece ( parafraziram ): momci pazite kad birate devojke, njihov karakter se otkriva tek od tridesete, a dotle idu na fizicki izgled. Zena koja ima lep karakter zivece lepo i skladno i posle tridesete, a ova koja ima ruzan splasnuce.

Otprilike je tako nesto rekao, a on je jako pametan covek.

Pa zene da vas pitam, je l to tacno? :D Mislim, da znam na vreme...:)

A je l' oženjen taj pametan profesor?

Niko, ni muškarac, ni žena, ne menja karakter u tridesetoj.
Formiramo svoje ličnosti mnogo ranije.
Ali, ako je reč o "otkrivanju", onda u tome ima istine: mnoge devojke su nesigurne u sebe ili sklone glumi, tj. skrivanju sopstvenog identiteta. Ovde je neko spomenuo samopouzdanje i - da - sa rastom sampouzdanja spadaju i maske.
Profesor je, možda nesvesno, pogrešno instruisao studente: praktično ih je UPOZORIO :roll: da se ne vezuju za devojke mlađe od trideset (i više) godina. Meni taj savet i generalizacija tipa "sve su one iste", liči na klasični muški šovinizam.
Svako ljudsko biće (bilo ono muško ili žensko) nosi svoj karakter na licu. Lepota duha ogleda se u očima, osmehu, načinu komunikacije, pri čemu lice ne mora da bude savršeno proporcionalno i na prvi pogled dopadljivo. I normalno je, uostalom, da proces sazrevanja i starenja nosi sa sobom neke promene - fizičke i (u bitnoj meri manje) psihičke. Ali gde baš nađe tridesete? To je neka nova naučna teorija?

Svako se s godinama menja, ali čisto sumnjam da od skota postane anđeo. I otkud ta sigurnost da je mislio na karakter žena, iako si ti to postavio da baš tako izgleda. Pre se to, po meni, ipak odnosi na muškarce, koji žene do tridesete mere po tome kako izgledaju, a kasnije „po duši“, pa oko pedesete opet kao u ranoj mladosti. Osim ako i njemu nešto ozbiljno fali ili je preterano učio pa one do tridesete nikad nije ni upoznao.

Juce profa sa faxa prica o nekim ozbiljnim temam i ne znam kako, ali dobije asocijaciju da kaze sledece ( parafraziram ): momci pazite kad birate devojke, njihov karakter se otkriva tek od tridesete, a dotle idu na fizicki izgled. Zena koja ima lep karakter zivece lepo i skladno i posle tridesete, a ova koja ima ruzan splasnuce.

Otprilike je tako nesto rekao, a on je jako pametan covek.

Pa zene da vas pitam, je l to tacno? :D Mislim, da znam na vreme...:)

Prvo što mi pada napamet da ti je profesor, iako pametan kako kažeš, vrlo isfrustriran po pitanju muško ženskih odnosa. Mislim čovek koji tvrdi da (sve) žene ''idu na fizički izgled'' uz pominjanje starosnih limita...očigledno ili malo poznaje žene (frustrirajuće!) ili ima sopstveno loše iskustvo, pa generalizuje (opet frustrirajuće!)...tako da ga je meni malo žao. Tebi kao mladom biću bih samo poručila da se ne obazireš, i profesori greše ponekad ;)...:heart:

Nisi ti to dobro razumeo - vidi se karakter i pre tridesete, samo ga VI ne gledate... odnosno vi više pažnje posvećujete fizičkom izgledu izabranice.
Logično je da lepe devojke više ističu fiziku, a ružnije u prvi plan ističu 'duhovne vrednosti'.
I taktiku :mrgreen:

Потписујем :D

Ja mislim da vi uopste dobro ne razumete profesora, tj ono sto je on hteo reci.
Uopste nisam razumela da je hteo reci nesto lose. Naprotiv.

Хоћеш ли поделити са нама то откриће? Шта је хтео да каже? :D

Hteo je reci da se posle tridesete susrecemo sa "pravi" zivotom , koji nije ni malo jednostavan, ili barem nije jednostavan u onoj meri u kojim ga tako dozivljavamo sa dvadeset....pa se u skladu sa tim i ponasamo .
Cesto u mladosti prati hm ...elan, ...koji kada se predje trideseta obicno bledi ,i pojedine osobe pre svega klonu duhom....pa samim tim i njihov pravi karakter isplivava na povrsinu. Obicno su to osobe koje nisu pridavale mnogo znacaja svojoj sustini, pa ona ostaje prazna...dok ono spoljasnje, sto je sekundarno..oduvek njima bilo primarno, pa otuda i razocaranje - nezadovoljstvo. Mislim da je profesor na to mislio.
Ukoliko nije, i dalje sam sigurna da je greska u interpretaciji, koja je iznesena ovde...i dalje verujem da njegova poenta moze imati smila.
I ne, to nije " otkrice " ....to je samo nacin na koji percipiramo .
Svakako , svako od nas ovde...drugacije.

Ja sam razumjela drugacije bogami...tu je uvrijedio i zenski i muski rod...zene zato sto ispadose sve folirantkinje,ono kao glumi se do 30-te,e onda tek pokaze ko je u stvari...a muskarci koji su se ozenili prije i sa zenama mladjim od 30 g ko na lutriji cekaju da vide jesu li imali srece...tj da muskarci ne znaju da okarakterisu djevojku mladju od 30....

malo sam zabrljotis,ali to je uglavnom...:)

da.
al to je nekako univerzalno. mislim, važi i za muškarce..
ne znam, ovo mi previše vuče na onu
"lepe su i glupe, propašće u životu. ha ha, tako im i treba kad mi nisu dale."

imala sam jednog profesora u srednjoj koji je bio fenomenalan čovek,
dobar, pošten, strašan intelektualac.
ali brate, stalno je insistirao da lepe žene moraju biti glupe i argumentovao je to potpuno sumanuto..

edit: ovo sam odgovorila đuri, al se taska ubacila.

Ja to uopste nisam tako razumela.
Jer postoje lepe i pametne, a Boga mi i ruzne a glupe.
Prema tome , ne zvuci mi ovo kao nesto uvredljivo.
Bilo bi da je rekao
" Zene kada predju 30-tu...karakter im se menja i postaju vestice "..znaci , da je generalizovao.
Ali nije...
Prosto rekao je sustu istinu...
Jedino u cemu se ne bih slozila, to je da tek to mozes provaliti u 30-oj...mislim to kakav ce neko karakter imati sa 30+ , se moze vidti i sa 20.
No, kao sto rekoh, mislim da je losa interpretacija postavljaca, jer ne verujem da bi jedan normalan covek mogao reci to sto mu se ovde pripisuje.

Pazi, ne radi se tu o glumi. Nije to niko rekao.
To je prosto drugacije bitisanje u 20-im .... svi smo kroz to prosli. Nije to bilo glumatanje, prosto su se stvari posmatrale kroz drugaciju prizmu.
E sad, postoje neki kod koji ta prizma ostaje ista , jer bez obzira sto je proslo nesto zbog cega nisi morao biti do te mere zagledan u sebe, ti si i dalje ispunjen , takvim te cini tvoj unutarnji "sadrzaj"...neovisno o tome da li si " pametan/ inteligentan ", jer cak ni to nije garancija da ce neko biti, ili imati/ ima lep karakter . Naprotv, to sa ovim kategorijama nema nikakve veze.

Zbog svega ovog , mislim da covek zaista nije imao nista lose na umu rekavsi to sto je rekao.

Back